Til trods for en hurtig 2-0 føring måtte Esbjerg se sig slået med 7-4 af Odense Bulldogs

En lang landsholdspause nærmer sig, men inden de 14 dages kamppause skulle Esbjerg Energy lige igennem tre kampe på fem dage. Den første var fredag aften, hvor holdet var taget til Fyn. Her ventede Odense Bulldogs, der trods en bundplacering er begyndte at bide fra sig. Det sammenholdt med, at Esbjerg i sæsonens hidtidige opgør har haft sine problemer med fynboerne kunne godt tyde på endnu et tæt opgør. Til Esbjergs fordel talte, at holdet nærmest var fuldtallig, og kun Jonas G. Torbensen manglede på holdopstillingen.

Kasper Krog startede i målet for Esbjerg Energy, og han kunne se Esbjerg få en fin start på kampen, og allerede efter halvandet minut stod der 1-0 til Esbjerg. Matthew Pistilli blev spillet fri af Andreas Pedersen ved bagerste stolpe og scorede sikkert bag Ewan Cowley i Odenses mål. Esbjerg sad solidt på spillet de næste minutter, og syv minutter senere blev det også 2-0 til Esbjerg, da Jesse Mychan skar ind fra kanten, og sendte pucken mellem benene på Cowley. Så langt så godt, men så vendte momentum i forbindelse med en dobbelt game misconduct. Efter 12 minutters spil valgte Zach Pochiro og Daniel Baastrup at tage en lille slåskamp, og så var begge ude for resten af kampen. Et skidt bytte for Esbjerg. Det vækkede hjemmeholdet, og Esbjerg mistede tempo i spillet, da der skulle justeres i kæderne. Det udnyttede Yannick Vedel til at reducere i powerplay med godt fem minutter tilbage af første periode. Udligningen var tæt på med ét minut tilbage af perioden, men den farlige styring foran målet endte i maven på Krog.

Anden periode var små tre minutter gammel, da Esbjerg fik chancen i overtal, men 15 sekunder inde i den røg Yannick Vedel af sted på en kontra, og ham var der igen der kunne følge med, og så stod der 2-2.

Andreas Pedersen nåede at have et forsøg på stolpen tre minutter senere, inden hjemmeholdet kom på 3-2 kort efter. Rasmus Simonsen gik på ydersiden og sendte pucken over i det modsatte hjørne. Det blev værre for Esbjerg tre minutter senere, hvor Henry Hardarson gjorde det til 4-2. Matthew Pistilli bragte med sit andet mål Esbjerg tilbage i kampen, da han med godt fire minutter tilbage af perioden reducerede til 4-3, men 17 sekunder senere havde værterne på ny bragt sig i front med to, da Esbjerg tog sig en mental blunder efter reduceringen.

To mål kan stadig hentes i en periode, men der var ikke engang spillet to minutter, da Odense bragte sig foran med tre scoringer. Mathias Seldrup var sat ind i stedet for Krog, men Seldrup fik heller ikke megen hjælp, da der i flere omgange ikke bliver clearet ordentligt, og til sidst kunne Jack Walker altså gøre det til 6-3.

Esbjerg forsøgte sporadisk, men først med fem minutter tilbage kunne Jannik Christensen på Sune Hjulmands oplæg reducere til 6-4. En udvisning kom på tværs for en slutspurt, og da Seldrup med lidt over et minut tilbage blev pillet ud i en sidste satsning blev det 7-4 ved Yannick Vedel, som fra egen banehalvdel sendte pucken i det tomme mål. Et dyrt nederlag for Esbjerg Energy i den tætte midterduel i metalligaen. Søndag gælder det Aalborg Pirates, når metalligaens tophold gæster Granly Hockey Arena. Der er kampstart kl. 16.00.


Aalborg overtidssejrede i medrivende kamp VIDEO: Højdepunkter fra Esbjerg-Herlev