I dag kl. 15.00 byder Esbjerg Energy igen velkommen i Granly Hockey Arena, hvor Frederikshavn White Hawks gæster vestjyderne i Metal Ligaen.

- Kan man, som vi gjorde onsdag, vinde i Bitcoin Arena i Hørsholm gør man noget rigtigt. Og det gjorde vi bestemt. Vi gjorde meget rigtigt og fik en vigtig sejr mod Rungsted, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Efter overtids-nederlaget til SønderjyskE besluttede vi, at vi ville sammensætte en god stime i de fem sidste kampe inden landsholdspausen. Den første af de fem kampe er nu veloverstået. Der resterer fire kampe og der skal stimen fortsættes.

- Hvis det lykkes for os kan vi se frem til et par fridage med en god mavefornemmelse. Første udfordring er Frederikshavn hjemme og den kamp har nu vores fulde fokus, inden Aalborg ude, Rungsted hjemme og Odense ude venter os, forklarer den 41-årige canadier.

Energy-sejren i Rungsted blev på 4-1 efter Esbjerg-scoringer af Grayson Downing, Phillip Schultz, Travis Brown og Juuso Walli.

- Op til kampen mod Frederikshavn har vi primært fokus på os selv. Der går ikke altid lang tid mellem vi møder de forskellige hold, og efterhånden ved spillerne godt, hvilke styrker de har og hvad vi skal forvente. Samtidigt kan vi påvirke egne handlinger, ikke modstandernes. Derfor er fokus på os selv.

- Frederikshavn vandt vores første opgør med 2-1 i september. De kom foran, og det skal vi forsøge at undgå, at de også gør. Det ville betyde, at spillet blev på deres præmisser, hvor de kan spille kompakt i egen zone. Derfor skal vi levere en disciplineret indsats og undgå at lave fejl, understreger Energy-coachen.

- I stedet skal vi udnytte de muligheder, som vi skaber. Det vil tvinge Frederikshavn ud af egen zone og hindre dem i at spille det spil, som de er så dygtige til. Vi vil gerne spille kampen på vores præmisser. Derfor vil vi meget gerne foran i kampen mod dem i dag i Granly Hockey Arena. 

Esbjerg Energy har sikret sig 21 point efter 15 kampe. Frederikshavn White Hawks er noteret for 15 point efter 15 kampe.

- Vi fik som bekendt en skidt start på sæsonen med nederlag i de fem første kampe. Udfordringen har været at udvikle spillet og sikre sejre og point. Det har ikke været let, men både vores spil og vores pointudbytte er blevet bedre.

- Vi fik scoret fire gange mod både SønderjyskE og Rungsted og var effektive i Rungsted. Vi er på vej til, at udnytte flere af vores chancer og at præstere bedre, det viser vores statistikker. Derfor skal vi fortsætte arbejdet. Blive ved med at score. Sikre point og krybe op i tabellen, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Jesper Jensen sikrede Frederikshavn bonuspoint i overtiden HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Rungsted-Esbjerg