I aften kl. 19.00 venter en ny kamp i Granly Hockey Arena, når SønderjyskE gæster Esbjerg Energy i Metal Ligaen. Det sker efter vestjyderne tirsdag aften sikrede den fjerde sejr i træk med en 5-2 gevinst over Rødovre Mighty Bulls.

- Vi spillede en god kamp, kom godt fra start og bragte os foran med både 1-0 og 2-0. Rødovre slog igen og fik udlignet vores 2-0 føring inden vi i de to sidste perioder fik afgjort hjemmekampen og sikret endnu en sejr, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Sejre er altid gode og pynter i tabellen, men en hel sæson ligner ofte en rutsjebane-tur med både op- og nedture. Kunsten er at bevare ydmygheden når det går godt og undgå at komme i ”kulkælderen” når tingene driller. Det handler om det rette fokus eller mindset.

Christian Wejse, Simon Grønvaldt, Rasmus Bjerrum, Søren Nielsen og Braeden Shaw scorede for Esbjerg mod Rødovre.

- Min fornemmelse er helt klart, at holdets udvikling er positiv. Vi ønsker altid at forbedre vores præstationer og i starten af sæsonen begik vi flere fejl end vi gør nu. Mange af disse fejl er blevet elimineret og det er en af forklaringerne på, at vi i øjeblikket vinder kampe, fortsætter Energy-coachen.

Med sejren over Rødovre holdt Energy-drengene fast i Metal Ligaens 4. plads, og er noteret for 16 point efter 8 kampe. Fredagens modstander SønderjyskE er nummer 6 med 11 point efter 8 kampe.

- Her er jo tale om et lokalopgør med tradition for indbyrdes rivalisering og masser af prestige på spil. SønderjyskE stiller til kampen med et friskt nederlag i bagagen, men det vil kun være en ekstra motivationsfaktor i kampen.

- Min klare forventning er derfor, at de vil være flyvende fra start. Det er den udfordring, som vi skal håndtere i aften. Vi skal matche deres arbejdsindsats, men også arbejde disciplineret og klogt, hvis vi skal sikre sejren, understreger canadieren.

SønderjyskE tabte søndag i Aalborg, hvor de lokale pirater sejrede med 4-1. Seneste sønderjyske sejr var fredag aften, hvor de lyseblå hjemme besejrede Herlev med 3-0.

- Vi har i disse uger et tæt kampprogram med mange kampe, og det er der både fordele og ulemper ved. Det er let at lægge et nederlag bag sig, da den næste kamp ligger kort tid efter. Man hænger ikke fast i den enkelte situation.

- Omvendt er der heller ikke tid til at træne, så meget som man kunne ønske sig. Vi kan ikke gå i dybden med små detaljer eller indarbejde nye elementer i spillet. Men ishockeyspillere nyder kampene, og det er der nu mulighed for, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


VIDEO - METAL LIGAEN KNÆKKER CANCER: Christian Wejses historie VIDEO - METAL LIGAEN KNÆKKER CANCER: Jeppe Holmbergs historie