Den nu tidligere Energy-profil Christian Wejse skifter til en endnu unavngiven klub fra den bedste tyske liga, DEL.

- Jeg har rigtigt meget at takke Esbjerg Energy for. Den nu tidligere træner Mark Pederson indlemmede mig tidligt i Metal Liga-truppen og gav mig muligheder for at udvikle mig. Jeg har været i Canada i en enkelt sæson, men det var som junior. Nu skal jeg spille som senior i en stor liga, fortæller en glad Christian Wejse.

- Esbjerg har ageret professionelt, også da muligheden for et skifte til en større liga viste sig. Udvikling har gennem årene været en prioritet hos Energy og i sidste sæson har den nuværende cheftræner Jason Jaspers hjulpet mig til at tage endnu et skridt i min udvikling, der så har muliggjort skiftet til DEL.

Christian Wejse har spillet hele karrieren i Esbjerg, bortset fra sæsonen 2016/2017, hvor den 186 cm høje forward spillede juniorhockey for canadiske Blainville-Boisbriand Armada i QMJHL, der er en af tre store canadiske juniorligaer.

- Jeg lavede egentligt tidligt en aftale for den kommende sæson med Esbjerg. Aftalen indeholdt en option for et skifte til en større udenlandsk liga. Jeg havde egentligt besluttet mig for endnu et år i Esbjerg, men efter slutspillet viste flere DEL-klubber interesse.

- Opgaven var så, at jeg sammen med min agent skulle finde det sted, der passede mig bedst. Det tror jeg er lykkedes. Jeg tror, at slutspillet, hvor vi desværre ikke gik hele vejen, åbnende nogle døre for mig. Og så tror jeg, at forberedelserne med landsholdet frem mod VM i selskab med mange udenlandsprofessionelle har været med til at modne mig, slutter Christian Wejse.

Christian Wejse har været kaptajn på både U18- og U20-landsholdene under slutrunder. Sidste sæson spillede han 56 kampe i Metal Ligaen, hvor det blev til 20 scoringer og i alt 47 point. Samlet er den kommende DEL-spiller noteret for 272 kampe i Metal Ligaen og seks i Champions Hockey League.

Foto: Niels Husted


Henrik Mærsk er tilbage i den gule Energy-trøje David Madsen tager endnu en sæson i Energy