Ikke nok med, at måltavlen var ude af drift og viste sort skærm under hele kampen, Esbjerg formåede også at formøble en føring på 3-1. Rungsted leverede et stærkt comeback og gik i løbet af 38 sekunder fra 3-2 til 3-4.

Esbjerg Energy – Rungsted Seier Capital 3–4 (2-1, 1-1, 0-2)

Rungsted gæstede onsdag aften Granly Hockey Arena til en revanchekamp ovenpå den forgangne sæsons tætte semifinaleserie mellem de to mandskaber. Esbjerg havde fortsat deres første sejr til gode i indeværende sæson, mens Rungsted havde sat fem point ind på kontoen efter deres første tre kampe.

Til aftenens opgør stillede Rungsted uden Sebastian Bergholt, Mathias Røndbjerg, Emil Schulze, Frederik Bjerrum og Marcus Olsson, mens Esbjerg måtte undvære Mikkel Rask og Sune Hjulmand.

Målmandsduellen stod mellem Isak Wallin og Mathias Seldrup.

Esbjerg tog føringen fem sekunder før pausen

Der skulle gå omkring fem minutter, før der for alvor kom gang i løjerne i Granly Hockey Arena. I det femte minut var det således Esbjerg-mandskabet der var tæt på at bringe sig foran, da Travis Brown med en smart pasning fik sat Oliver Kjær op til afslutning fra en ganske gunstig position. Kjær måtte dog se stolpen komme i vejen for det ellers glimrende forsøg.

I den efterfølgende spilsekvens fik gæsternes Mattias Persson pludseligt alt for meget tid og plads i Esbjergs zone, hvor han var på vej alene igennem ned mod Mathias Seldrup i Esbjerg-målet. Persson blev generet bagfra af Philip Larsen, der efterfølgende måtte indkassere en udvisning for hooking.

I power playet der fulgte i kølvandet på Esbjergs udvisning var Rasmus Andersson tættest på for Rungsted, da han et minuts penge inde i overtalsspillet fik sendt en giftig afslutning lige over mål. Men Esbjerg slap med skrækken.

Efter 11 minutters spil var det så Esbjergs tur til at prøve kræfter med overtalsdisciplinen, da William Back måtte til afkøling for en slashing. Vestjyderne fik efterfølgende sat overtalsspillet op et par gange, uden at det dog for alvor blev farligt. Farligt blev det til gengæld, da Will Merchant 10 sekunder før udvisningens udløb besluttede sig for at tage sagen i egen hånd. Merchant gik selv direkte på mål og sendte køligt pucken mellem benene på Isak Wallin i Rungsted-målet. Esbjerg var dermed oppe med 1-0 efter præcist 13 minutters spil.

Yannick Vedel bød ind med en glimrende aktion for Rungsted efter 16 minutter, hvor han tog turen henover isen, skar ind i banen og fik sendt en lumsk baghåndsafslutning på mål. Der skulle dog gå yderligere tre minutter, før Rungsted kom på tavlen denne aften. Efter en hurtig spilvending fandt Mattias Persson uden problemer en fremadstormende Tim Daly, der sikkert eksekverede fra mellemdistancen. Dermed 1-1 efter 19 minutter.

Esbjerg nåede med nød og næppe at sikre sig føringen forud for anden periode, da Andreas Grundtvig kun fem sekunder før periodepausen sendte en høj lumsk afslutning på mål ude fra blue line. Et forsøg der altså fandt vej til netmaskerne bag Wallin, der sammen med resten af Rungsted-spillerne måtte se Esbjerg tage en føring på 2-1 med ud til den første kop pausete.

Phillip Schultz med fornem undertalsscoring

Canadiske Nick Moutrey sendte Rungsted i undertal efter mindre end to minutters spil af anden periode, da han begik en cross-checking. Det lykkedes efterfølgende Esbjerg at finde melodien i overtalsspillet, hvor både Oliver Kjær og Philip Larsen havde nærgående forsøg for vestjyderne. Men Rungsted formåede at holde stand.

Seks minutter inde i perioden skiftede fortegnene så, da Jannik Christensen måtte til afkøling for en slashing. Rungsted fik ved en enkelt lejlighed bidt sig fast i Esbjergs zone, hvor næste nedslag i kamprapporten også fandt sted. Værternes Juuso Walli blev udvist efter små otte minutters spil. Esbjergs appeller hjalp ingenting og Rungsted kunne spille fem mod tre i 24 sekunder.

Phillip Schultz gav dog gæsterne en stor spand koldt vand i hovedet, da han et lille minuts penge senere sendte Esbjerg foran med 3-1 efter en fornem undertalsscoring. Schultz skøjtede ganske enkelt fra Rungsteds Malte Setkov, inden han kynisk sendte pucken ind bag gæsternes svenske keeper.

Esbjerg havde nu kampens klare momentum og var i fuld kontrol over det meste af isen. I hvert fald lige indtil det 16. minut, hvor man i dén grad savnede konsekvens i det vestjyske forsvarsspil foran eget mål. En løs puck blev ikke clearet, selvom vestjyderne havde mindst et par chancer herfor.

I stedet opsnappede og straffede Rungsteds Nick Moutrey situationen, da han sendte pucken over Seldrups benskinne og ind i et halvtomt Esbjerg-mål til 3-2, og der var deja-vu til talrige situationer omkring vestjydernes mål i den forgangne sæson.

Stillingen forblev 3-2 frem til den anden periodepause, selvom Rasmus Bjerrum og Simon Grønvaldt, med en stor dobbeltchance et halvt minut før pausen, var tæt på at bringe Esbjerg foran med to.

Effektivt Rungsted-mandskab afgjorde på 38 sekunder

Rungsted skulle vise sig at levere et stærkt comeback i tredje periode, der kun var omkring fire minutter gammel, da Lucas Andersen udlignede til 3-3 under en afventende udvisning til Esbjergs Philip Larsen.

Blot 38 sekunder senere viste Rasmus Andersson suverænt overblik, da han med en lang og hård pasning fandt en helt fri Mattias Persson på Esbjergs blue line. Alene med Seldrup var den rutinerede svensker sikkerheden selv, da han med en stærk afslutning sikrede Rungsted de tre point.

Esbjerg pressede på i de sidste fem minutter, hvor Will Merchant tegnede sig for den største chance, da han tæt under mål sendte en afslutning lige i skinnerne på Wallin.

Vestjyderne forsøgte sig også med en ekstra markspiller i det sidste minut, men trods seks markspillere og en timeout 29 sekunder før slutsignalet, så løb det effektive Rungsted-mandskab altså med alle tre point.