En ny kamp venter i aften kl. 19.00 i Granly Hockey Arena, når Esbjerg Energy inviterer indenfor til endnu et lokalopgør mod SønderjyskE.

- Det er endnu en kamp, hvor vi ikke har ændret på vores tilgang. Men spillerne er bevidste om, at vi leverede en god indsats i de to kampe vi spillede mod dem mellem jul og nytår. Og at der er noget, som vi kan bygge videre på, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Det er to mandskaber, som kender hinanden godt. Så der vil næppe være de store overraskelser. Derfor er det vigtigt, at vi går til kampen, med det rigtige mindset. Vi skal udvise respekt for dem, ligesom mod alle andre hold. Vi skal arbejde hårdt og disciplineret, og det er absolut vigtigt, at vi følger game-planen og træffer gode valg.

Esbjerg Energy tabte årets to første kampe mod SønderjyskE med 2-1 i Vojens og med 5-4 efter straffeslag i Granly Hockey Arena. I de to seneste kampe vandt vestjyderne med 3-1 i det sønderjyske og med 4-3 efter straffeslag i Vestjylland.

- Det er vigtigt for spillerne at opleve succes, også i lokalopgørene. Det styrker moralen og giver tro på tingene. Vi stiller samtidigt til kampen med en række af sejre efter nytår. Fem sejre og 14 ud af 15 mulige point skaber momentum, og det boost skal vi tage med til aftenens hjemmekamp.

- Men resultaterne viser også, at vi spiller tætte kampe mod SønderjyskE. Vi skal præstere for at vinde den slags lokalopgør. Vi møder et stærkt og topmotiveret sønderjysk mandskab, men vi stiller til kampene med selvtillid og tro på hinanden. Og det ville være dejligt med endnu en sejr, fortsætter den 41-årige canadier.

SønderjyskE har spillet 34 kampe og har sikret sig 62 point. Esbjerg Energy kan se tilbage på 33 kampe og kan glæde sig over 50 point.

- Vi har på det seneste haft skarphed og held til at afgøre kampene til vores fordel. Det har vi savnet i mange af kampene før jul. Det momentum giver som nævnt tro på tingene, og med et stort og medlevende publikum i hallen er den rigtige ramme skabt.

- En sejr vil minimere afstanden til Top4, så den vil vi meget gerne have. Og når spillerne har duftet til succesen, betyder fraværet af nøglespillere mindre. Selvtillid, tro på hinanden og på projektet gør det nu engang lettere at træffe de gode valg, end hvis selvtilliden er i bund. Så vi tror på muligheden og smøger ærmerne op, slutter Jason Jaspers. 

Foto: Esbjerg Energy


Esbjerg gjorde det igen; tre på stribe mod SønderjyskE HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Rødovre-Esbjerg