For anden sæson på stribe fik dommeren fra Amager BT's Gyldne Fløjte

Mads Frandsen er selv tidligere ishockeyspiller - ikke på højeste plan, men i landets næstbedste række, hvor han har spillet omkring 200 kampe for Hvidovre, Rungsted og moderklubben Amager. Så der er en naturlig forståelse for spillet hos den store dommer, der i en tidlig alder begyndte at tjene sine lommepenge ved at dømme juniorkampe ude i Kastrup. 

En weekend på isen i striber kunne give ham en 500-las til at bruge i løbet af den kommende uge, og det var slet ikke nogen tosset tjans for en gut, der i forvejen var bidt af ishockey. Og unge Mads endte med at vokse sig til en god hoveddommer. Så god, at han i går fik BT's Gyldne Fløjte for anden sæson på stribe.

Det var ishockeyjournalisten i 50 år, Peter Fredberg, der overrakte fløjten efter en fin tale, hvor han satte ord på både Mads Frandsens arbejdsiver, autoritet og ikke mindst den dygtige evne til at læse spillet. Mads Frandsen har i en fart sat sig i respekt i Metal Ligaen, og hans ambitioner er umulige at skjule med den hverdag, han fører.

Frandsen har siden 2013 boet i Norge og udover at passe et fuldtidsjob som elektriker, pendler han altså fra Norge til Danmark og tilbage igen for at passe sine dommergerninger både i GET Ligaen og i Metal Ligaen. 

Det siger noget om, at han virkelig vil fremad - og måske ender som international topdommer. Potentialet synes at være til stede.

Det var dommerkollegerne, der stemte ham ind.

- Det betyder meget for mig, at jeg er respekteret og vellidt blandt kolleger. Det er et skulderklap, der varmer, siger Mads Frandsen, der blot er 30 år og derfor har mange sæsoner foran sig. 

Senere i dag bringer Metal Ligaen TV et interview med vinderen af BT's Gyldne Fløjte. 


Fan-panelet: Vi stod sammen på tribunen og hjalp holdet så godt vi kunne. INTERVIEW - Brett Thompson: Herlevs loyalitet gjorde, at jeg ikke overvejede skifte