Esbjerg Energy tabte tirsdag aften for tredje gang i ”overtime” i kvartfinaleserien mod Frederikshavn White Hawks, da vendelboerne scorede til slutresultatet 3-2 godt fire minutter inde i fjerde periode.

Begge hold er nu er nu noteret for tre sejre hver, og derfor venter den altafgørende kamp syv, der spilles i aften kl. 19.30 i Granly Hockey Arena.

- Det gjorde ondt, men det er også tilladt at ærgre sig på dagen. Alle der så kampen eller måske bare statistikkerne fra den så, at vi dominerede og fortjente mere. Marginalerne var igen imod os, så nu er der behov for en trodsreaktion, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Et hurtigt kig i skudstatistikken fortæller, at Esbjerg Energy ramte modstanderens mål 47 gange. Frederikshavn White Hawks havde 18 skud på det vestjyske mål.

- Efter at have set tirsdags-kampen igen er min konklusion, at vi ikke skal ændre på ret meget. Jeg tror, at vi skød 90 gange mod frederikshavnernes mål og ramte næsten 50 gange. De ramte vores mål mindre end tyve gange, så det taler sit tydelige sprog, fortsætter den 39-årige canadier.

- Selv om også jeg var ærgerlig efter tirsdagens nederlag er jeg stolt af spillerens moral. Vi talte allerede efter kamp fire om, at vi gjorde det godt, og at vi fortjente bedre. Men spillerne har formået at tage arbejdshandskerne på og finde det rigtige mindset frem.

David Madsen og Christian Wejse scorede for Esbjerg i tirsdagens kamp.

- Man må gerne ærgre sig, når man taber en kamp, og særligt når man har fortjent bedre. Men det hjælper ikke at være sur. Vi skal i stedet finde det rigtige mindset frem og gøre hvad der har bragt os succes. Det synes jeg spillerne til træning har vist, at de har gjort efter nederlaget.

Der er stadig en kamp at spille, og her har vi brug for en sejr. Vi har domineret så meget og arbejdet så hårdt, at heldet må vende. Med så tydeligt et overtag, må vi få ”vendt bøtten” og tilbageerobre heldet fredag aften. Vi skal bare fortsætte arbejdet og presset på frederikshavnermålmand Filip Larsson.

- Vi spiller hjemme og får måske en eller to af vores skadede backs retur. Om det lykkes at få Jannik Christensen og Cam Knight klar tør jeg ikke love, men der er en god chance. Det finder vi ud af op til kampen. Men ellers må de andre spillere udfylde pladserne og fortsætte presset på Frederikshavn og målmand Filip Larsson, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted

 


Esbjerg er semifinaleklar efter 5-0 i kamp syv KAMP 7-FAKTA: Hjemmeholdet har vundet i 15 ud af 28 tilfælde