David Madsen skifter fra Malmö til det vestjyske

Esbjerg Energy er i fuld gang med opbygningen af et nyt mandskab til den kommende sæson. Her til morgen har vestjyderne lanceret angriberen David Madsen som ny mand og dermed vender Madsen altså tilbage til Danmark efter et udenlandsk eventyr, der har bragt ham over Nordamerika, Växjö og Malmö, siden han forlod moderklubben Vojens efter 2014/15-sæsonen.

I Sverige har David Madsen mest spillet J20-hockey i SuperElit-regi, men har altså også allerede fået sin debut i SHL og har sideløbende været fast mand på de danske ungdomslandshold.

Han har skrevet en toårig kontrakt med Esbjerg. 

– Vi henter en ung mand til klubben, der kan drage nytte at sine erfaringer fra både Nordamerika og Sverige og som er vant til at begå sig langt hjemmefra. Han er helt klart et aktiv for Esbjerg Energy, som ønsker at udvikle spillere, siger Esbjerg Energy-formand Søren Mathiasen i en pressemeddelelse.

– Vi har fulgt David Madsens udvikling gennem efterhånden mange år. Vi mener at have hentet en både dygtig og spændende spiller, der også har vist at han kan håndtere modgang. Han var ude med et brækket ben i længere tid, men viste viljen og kom tilbage og spillede en vigtig rolle på det danske U20-landshold under verdensmesterskaberne, fortsætter Energy-formanden.

David Madsen er forward og kan benyttes både som højre wing og som center. Samtidigt bibringer David Madsen Esbjerg-holdet fysisk med sine 187 cm og 90 kg.

– David er godt skolet og han har hentet en god indstilling og værdifulde erfaringer med fra tiden i Nordamerika og Sverige. Han er høj og har en veludviklet fysik, hvor specielt benene er stærke, supplerer assistenttræner Thor Dresler fra Esbjerg Energy.

– Han er disciplineret, taktisk godt skolet og udstyret med et godt blik for spillet. Jeg vil kalde ham en dygtig forward med styrker i defensiven, som jeg forventer kan udvikle sig meget i de næste par år hos os. Og så vil han givetvis kunne styrke vores trup med mange forskelligartede kvaliteter, slutter Energy-assistenten.


CHL: 2019/20 – Rungsted møder klassehold, trækning nærmer sig Magnus Carlsen skifter fra Herlev til Rødovre