Forfærdelige 20 minutter for hjemmeholdet i Bitcoin Arena

Lad os begynde med at slå fast, at Rungsted Seier Capital definitivt er ude af denne sæsons Champions Hockey League. Efter tre nederlag i tre kampe skal der mirakler til, hvis de danske mestre skal videre, og der er vel næppe nogen, der tror på ni point og at alt anden flasker sig for Rungsted i de kommende dage og uger.

Rungsted blev altså heller ikke den første klub fra Danmark, der skabte sensation og klarede cuttet videre fra første runde, og det var vel egentlig heller ikke ventet med den drønsvære pulje, Rungsted endte i.

Man kan også begynde at filosofere over, om det danske lønloft er så lavt, at det i virkeligheden gør Danmark chanceløs mod de største klubber i forhold til de bedste klubber fra Frankrig, Norge, Storbritannien og Hviderusland, der har større budgetter end de 5,5 millioner kroner eksklusive trænere, som man byder på i Metal Ligaen. 

Det positive på aftenen i Bitcoin Arena var, at Rungsted i to perioder formåede at holde det stærke schweiziske hold fra Zug stangen. For efter 5-0 i første periode skruede Zug ned for gearet, samtidig med, at Rungsted-spillerne oppede sig efter en decideret forfærdelig første periode, hvor Rungsted bare ikke mødte op.

Det resulterede i adskillige forfærdelige fejl og flere schweiziske mål, der var alt, alt for nemme. Den nye back Shane Hanna blamerede sig et par gange, og Rungsted blev endda udspillet både boxplay og i eget powerplay. Sikke 20 grimme minutter for Rungsted, der også efterlod en frustreret Thomas Lillie i buret. Han var forståeligt hidsigt, for han fik ikke det mindste hjælp af sit forsvar på hjemmebanen i de første 20 minutter.

Den svenske stjernespiller Oscar Lindberg var inde på Zugs mandskab i modsætning til klubbernes første møde, og der var 910 tilskuere i skøjtehallen i Nordsjælland.

På lørdag kommer tjekkiske HC Plzen, og mon ikke Rungsted-gutterne møder lidt mere og bedre op end i aften? 


Optakt: SønderjyskE-Herning Blue Fox CHL: Gustav Green tager over for TJ Moore i Rungsteds førstekæde