Esbjerg Energy forlænger aftalen med 20-årige Andreas Grundtvig, som hermed påbegynder sin tredje sæson i det vestjyske.Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

 

– Jeg kom hertil for to år siden, og jeg har lært trænerteamet, holdkammeraterne og omgivelserne at kende. Det giver den nødvendige ro, med positive folk omkring mig som vil hjælpe, gode trænere, som har tillid til mig og dejlige holdkammerater, som jeg har det godt med, fortæller Andreas Grundtvig:

– Det gik ikke helt så hurtigt i starten, som jeg havde håbet på. Men jeg føler selv, at jeg har formået at ”holde snuden i sporet” og arbejde videre. Jeg mener selv, at jeg har gjort fremskridt i foråret og jeg trives med at have fået mere ansvar og spilletid.

– Andreas formkurve pegede sidste sæson den rigtige vej, og det er opad. Han gennemgik en god udvikling og var blandt vores bedste spillere i slutspillet. Og sidenhen har han fortsat udviklingen og har efter sæsonen flyttet sig fysisk, roser assistenttræner Thor Dresler fra Esbjerg Energy. Han var imponerende stabil i præstationerne, ikke mindst når man medtænker, at han er en ung spiller. Han spillede på et konstant højt niveau og formåede at profitere af kammeraternes rutine og erfaringer, så jeg tror også han flyttede sig mentalt.

Den 180 cm høje wing er født i Hørsholm, og debuterede i Metal Ligaen for Rødovre Mighty Bulls, men han har spillet de to seneste sæsoner i den gule trøje. Andreas Grundtvig har spillet 129 kampe i landets bedste række og har spillet i alt seks kampe i Champions Hockey League.

– Andreas har god fart i skøjterne og bidrager til et godt ”flow” i spillet. Han tog ansvar og fungerede godt ikke mindst i holdets undertalsspil, hvor han bidrog med en stærk defensiv. Det ser jeg ingen grund til at tro, han ikke vil fortsætte med i fremtiden, understreger Energy-assistenten.

–  Når tingene går min vej, og jeg oplever fremgang giver det selvtillid. Det giver tro på tingene og mod til at gøre det uventede. Man tør at spille med lidt større risiko og det er positivt for mig. Esbjerg er et godt sted at være, derfor forlængede jeg, smiler den 20-årige forward.

– Men jeg er stadig ung og vil engang gerne opleve verden. Om det skal være Tyskland, Sverige eller noget helt tredje ved jeg ikke, men jeg vil gå langt for at forfølge min drøm. Vejen dertil går gennem succes for Energy-holdet. Holdets succes bærer ofte personlig succes med sig. Men nu må vi se, slutter Andreas Grundtvig.


Aalborg Pirates henter Felix Scheel i Esbjerg William Nistrup snupper yderligere to sæsoner i Rungsted