Esbjerg startede bedst, mens Aalborg leverede et stærkt comeback i anden periode, hvor man formåede at vende kampen på 13 minutter. Esbjerg evnede dog at tvinge kampen ud i overtid. Her blev der ikke scoret, men på straffeslagsafgørelsen nettede Olivier Hinse, som den eneste af de seks skytter og afgjorde dermed kampen til gæsternes fordel.

Esbjerg Energy – Aalborg Pirates 3–4 (1-0, 1-3, 1-0, 0-0, 0-1) GWS

To vingeskudte mandskaber tørnede søndag eftermiddag sammen i Granly Hockey Arena i Esbjerg, da de suveræne ligadukse fra Aalborg gæstede Esbjerg. Selvom Aalborg stadig fører Metal Ligaen i overlegen stil, så har de seneste ugers resultater ikke været helt så frygtindgydende og imponerende som tidligere. Eksempelvis er det for nordjyderne kun blevet til seks point i de seneste fem kampe, hvor man senest blev sat til væges på egen is med 3-6 mod SønderjyskE.

Esbjerg har ligeledes hentet seks point i de seneste fem kampe og gik ind til kampen med en mindst lige så rædselsfuld oplevelse i benene som nordjyderne, da man fredag aften formøblede en tomålsføring i Odense og ligeledes endte med at tabe med tre mål; 7-4 vandt fynboerne efter en kamp, hvor Esbjerg sløsede i defensiven og havde alt for mange uprovokerede pucktab.

Så mon ikke, at revanchelysten var nogenlunde lige stor hos de to mandskaber, forud for dagens kamp. Det har lysnet på skadesfronten hos vestjyderne på det seneste og denne eftermiddag savnede Esbjerg kun Jonas Torbensen, mens Aalborg stillede uden Sebastian Bergholt, Victor Panelin Borg, Felix Scheel, Emil Marcussen og Julian Jakobsen.

Målmandsduellen stod mellem George Sørensen og Mathias Seldrup.

Esbjerg chokstartede efter 34 sekunder

Esbjerg kom som skudt ud af en kanon fra kampens start og der var da også kun spillet 34 sekunder, før værterne havde bragt sig i front med 1-0. Zach Pochiro stod for oplæget, da han fandt Jannik Christensen på blue line. Herfra bragede Esbjerg-backen resolut pucken i kassen på et drøn af et slagskud fra distancen.

Det var i det hele taget et aggressivt Esbjerg-hold, som publikum i Granly Hockey Arena fik at se fra starten af kampen. Man lagde et højt pres på Aalborg, der ikke fik megen betænkningstid og som derfor primært lurede på kontramuligheder i de første fem minutter.

Gæsterne fik dog lidt bedre fat som kampen skred frem og man fik da også sendt et par forsøg af sted mod Seldrups mål, uden at det dog for alvor blev farligt. Tættest på var Mikkel Højbjerg efter små ti minutter, da han sendte et forsøg i sidenettet.

Overordnet set var indtrykket dog stadig, at Esbjerg var i kontrol og vestjyderne leverede i det hele taget en solid præstation i første periode, hvor man formåede at holde gæsterne nede på et minimalt antal chancer.

En udvisning til Jannik Christensen efter 17 minutter gav dog nordjyderne et ventet overtag, da man i power play kom frem til et par gode chancer. Men ingen yderligere scoringer i første periode, hvorfor Esbjerg altså kunne tage en etmålsføring med ud til pausen.

Vestjysk nedsmeltning og selvmål

Værternes startede igen bedst i anden periode, hvor Brett Welychka efter fire minutters spil var ganske tæt på for Esbjerg, da han tog turen fra egen banehalvdel og nært havde snydt George Sørensen i gæsternes mål. Sørensen kom dog bedst ud af duellen.

Det gjorde han til gengæld ikke i den efterfølgende spilsekvens, da Grayson Downing sendte Zach Pochiro af sted på et break away-forsøg. Pochiro fik for lidt opmærksomhed af Aalborg-defensiven, der blev fanget i en udskiftning og alene med Sørensen svigtede den amerikanske forward ikke, da han bragte Esbjerg på 2-0.

Glæden skulle dog vise sig at vare kortvarig hos hjemmeholdet, der halvandet minut senere måtte se Aalborg reducere til 2-1 efter stærkt forarbejde af Anders Krogsgaard, der tog de offensive briller på, gik på mål og lige for næsen af Seldrup fik sendt en pasning på tværs til Tobias Ladehoff, der blot skulle sætte bladet på. Fornem detalje af den tidligere Esbjerg-spiller.

Et par Esbjerg-udvisninger midt i perioden skulle vise sig at være for hård kost for hjemmeholdet, der efter stærkt box play til sidst måtte kapitulere overfor gæsternes overtalsformationer, da Tim Davison efter 11 minutters spil sendte en følt afslutning af sted fra distancen, som fik lov til at gå hele vejen. 2-2 og gæsterne havde nu momentum.

Esbjerg haltede nu bagefter og stod generelt for stille, i sær i egen zone manglede der bevægelse. Dette blev illustreret meget godt i det 18. minut, hvor der endte med at være så meget panik foran Seldrups mål, at Christian Wejse kom til at slå pucken i eget mål til 2-3. Da selvmål ikke eksisterer i ishockey blev Nikolaj Carstensen noteret for målet. Nordjyderne havde dermed, med tre ubesvarede scoringer i træk, vendt kampen på hovedet i løbet af 13 minutter.

Esbjerg knoklede og fremtvang overtid

Hjemmeholdets første power play-mulighed i kampen indtraf efter godt et minuts spil af tredje periode, da Mikkel Højbjerg måtte til afkøling for en høj stav. Esbjergs muligheder i overtallet savnede dog saft og kraft og nordjyderne fik uden de store problemer kørt de to minutter af uret.

Esbjerg havde dog på dette tidspunkt i kampen Aalborg på krogen og overtaget blev kun større, som perioden skred frem. Presset kastede en gylden mulighed af sig til Niklas Andersen i det 8. minut, men alene med Sørensen overplacerede Andersen sin afslutning.

Der gik dog kun et halvt minuts penge herfra, indtil Esbjerg alligevel fik bragt balance i regnskabet. Simon Grønvaldt tog chancen fra distancen og sendte en følt afslutning på mål, præcist som gæsternes Tim Davinson i anden periode. Afslutningen så ud til at gå hele vejen, men Grayson Downing blev umiddelbart noteret for scoringen. Dermed 3-3 på tavlen og godt ti minutter tilbage af perioden.

Aalborg var til tider gevaldigt på hælene i denne fase af kampen og som et resultat heraf fik Esbjerg på ny chancen i overtal efter 14 minutter. Men power play-spillet var for ineffektivt og gæsterne slap med skrækken.

En Esbjerg-udvisning til Jannik Christensen med godt et minut igen gav Aalborg en gylden mulighed for at lukke kampen, men Esbjergs box play arbejdede godt og Aalborg kom aldrig rigtigt tæt på. Ej heller i overtiden blev der scoret og i straffeslagskonkurrencen afgjorde Olivier Hinse kampen til nordjydernes fordel, da han som den eneste skytte formåede at score.

Aalborg trak dermed længste strå i en både jævnbyrdig, medrivende, underholdende og intens kamp.

Kampsponsor Deloitte valgte #28 Grayson Downing til kampens spiller.

Nordjysk overtidssejr i medrivende kamp i Esbjerg Esbjerg Energy skuffede mod Odense