Der er seks point på spil, når Esbjerg Energy i den kommende weekend spiller to kampe. Fredag skal vestjyderne følge op på den seneste sejr over Odense Bulldogs, når fynboerne får mulighed for revanche mod Esbjerg kl. 19.30 i Spar Nord Arena i Odense, og søndag kl. 15.00 lægger esbjergenserne is til hjemmekampen i Granly Hockey Arena mod Herlev Eagles.

- Vi har trods hårde odds spillet godt i de seneste kampe. Og egentligt også hentet fornuftige resultater. Vi udfordrede Aalborg med en ramt trup, men fik intet udbytte. Vi besejrede Rungsted ude og besejrede Odense hjemme efter forlænget spilletid og straffeslag, så vi er på ret kurs, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Der er udsigt til, at vi kan få folk retur efter en periode, hvor vi har spillet med en smal trup. Vi har behov for at fortsætte den gode stime, samle flere point sammen i en tæt liga og få afsluttet den første del af grundspillet godt af inden ligaens spillere sendes afsted med diverse landshold efter de sidste kampe.

Esbjerg Energy har spillet 16 kampe og har 23 point på kontoen. Fredagens modstander har spillet 17 kampe og er noteret for 27 point. Herlev Eagles har spillet 17 kampe og kan glæde sig over i alt 22 point. Herlev har tabt de to seneste kampe mod Frederikshavn. Odense er senest besejret af Esbjerg efter straffeslag og men besejrede onsdag Aalborg i forlænget spilletid.

- Vi skal fortsætte hvor vi slap i Esbjerg, når vi gæster Odense. Mathias Seldrup var god i den seneste kamp og minimerer deres scoring til et mål. Man kan sige, at han reddede os. Spillerne ved, hvad der er behov for, så der er muligheder for at fort sætte den gode stime.

- Samtidigt ved vi også, hvad Odense formår. Skal vi have point med hjem, skal vi være skarpe i begge ender. Vi vil se et Odense-mandskab med et offensivt mindset, så kampen kræver det rette fokus. Vi oplevede, at det var målmændene, der holdt holdene inde sidste gang. Vi manglede bare at score flere gange i en god kamp, fortsætter Energy-coachen.

Esbjerg Energy har mødt Herlev Eagles to gange, hvor det er blevet til en vestjysk 5-3 sejr i hjemme i Granly Hockey Arena og et 3-2 nederlag i Herlev.

- Selv om Herlev ligger under os i tabellen, må jeg understrege, at der ikke findes bundhold i Metal Ligaen. Midterfeltet som bl.a. indeholder Esbjerg, Odense og Herlev er utroligt tæt og vi får besøg af et stærkt Herlev-hold. Man kan absolut ikke tage noget for givet mod dem.

- Herlev har hentet nogle effektive imports, der kender vejen til netmaskerne. Men hele holdet skal respekteres, hvis vi skal på landsholdspause med en sejr at glæde os over. Det er sjovere at gå til en kampfri tid, hvis vi holder den gode stime. Derfor forventer jeg, at alle vil yde deres bedste både fredag og søndag, slutter Jason Jaspers.   

Foto: Niels Husted


Spænding til det sidste, da Odense fik ram på Esbjerg GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Odense