Det er et Energy-mandskab opsat på revanche, der i aften kl. 18.00 tager imod Herning Blue Fox i Granly Hockey Arena i Esbjerg, efter et decimeret vestjysk hold søndag aften måtte se sig besejret med 6-3 af ”Bulldogs” i Spar Nord Arena i Odense.

- Vi skal levere en bedre indsats. Det er korrekt, at vi manglede seks spillere, men det må ikke være en undskyldning for at præstere. Når en spiller er ude, som følge af en skade, må en anden træde til, og se det som en mulighed for at prøve sig selv af, så det må ikke være en undskyldning, forklarer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy. Vi fik en formidabel start på kampen i Odense og førte med 3-0 efter godt 12 minutters spil, men vi ”lettede foden fra speederen” og mistede momentum i kampen. Vi begik fejl, som vi ikke burde have begået, og da vi så skulle ind i kampen igen, kunne vi ikke komme i gang, og så gik det galt.

David Madsen blev dobbelt målscorer for Esbjerg i Odense. Craig Puffer scorede et enkelt mål.

- Man bør altid kunne lære af en kamp, og særligt af nederlag, men meget af den læring som man kan trække ud af Odense-kampen, burde vi have indprentet os i forvejen. Vi gentog for mange fejl, men vi skal ikke finde undskyldninger, men minimere den slags fremover, fortsætter den 40-årige canadier. Det bliver allerede nødvendigt at huske det fredag aften, hvor vi tager imod ligaens bedste defensive hold, Herning Blue Fox, i Granly Hockey Arena. Vi kender dem ganske udmærket og Herning har et godt mandskab, med mange dygtige spillere på holdet.

Esbjerg Energy sikrede sig dog et enkelt point fredag aften, hvor Aalborg Pirates vandt 5-4 efter forlænget spilletid og straffeslag. Her scorede Søren Nielsen to gange for Energy, Craig Puffer og Andreas Grundtvig hver en gang.

- Vi gjorde meget rigtigt i fredagens udekamp i Aalborg mod ”Pirates”. Når vi ser tilbage, har vi tabt mange svære kampe i overtid og kun hentet et point. Det er vanskeligt i Vojens, Hørsholm og Aalborg, men vi må finde en vej til at vinde de kampe, for det kan give holdet et boost, pointerer Energy-chefen.

Søndag kl. 15.00 gæster Esbjerg Energy Spar Nord Arena i Herlev, hvor de lokale ”Eagles” tager imod.

- Herlev kan næsten virke, som to forskellige hold ude og hjemme. Vi besejrede dem godt nok i Esbjerg med 6-4, men det får mig ikke til at tro på en let sejr. De kommer garanteret med fart på, og vil lægge pres på os. De vil gøre tingene vanskelige for os, så det bliver en krævende kamp, som vi skal finde ressourcerne frem i, slutter Jason Jaspers. 

Herning stiller til kampen i aften med en frisk 5-1 sejr over netop Herlev.

Foto: Niels Husted


Esbjerg med første overtidssejr; Herning slået 4-3 VIDEO: Højdepunkter fra Odense-Esbjerg