Efter tirsdagens aflyste kamp mod Aalborg Pirates i Metal Ligaen bliver det igen alvor, når Esbjerg Energy i morgen torsdag kl.19.00 tager imod Odense Bulldogs i Granly Hockey Arena.

- Ja, der er jo særlige tider, hvor meget bliver aflyst og rytmen påvirket. Men det er et vilkår og vi glæder os til at spille kampen mod Odense. Det er lykkedes for ”Bulldogs” at hæve deres niveau og skaffe bedre resultater, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Et hurtigt kig i tabellen viser, at de ligger umiddelbart under os i tabellen. Mange ting er lykkedes for Odense, og vi skal bestemt forvente en vanskelig kamp mod et mandskab fyldt med tro på egne evner og mulighederne, så det bliver en intens kamp mod dem.

Esbjerg Energy har sikret otte af ni mulige point i de tre seneste kampe, der har budt på to sejre over Rungsted Seier Capital og senest en 2-1 sejr i Frederikshavn efter ”overtime” og straffeslag. Også Odense Bulldogs har sejret i de tre seneste opgør, hvor fynboerne har besejret Rødovre Mighty Bulls, SønderjyskE og Herlev Eagles.

- I de seneste kampe har jeg generelt været mere tilfreds med spillet. Jeg synes, at vi har fået genskabt en struktur eller et fundament, som vi kan bygge videre på. Det handler ikke om et enkelt element i spillet, men om mange små ting eller detaljer som er lykkedes for os.

- Og så handler den slags i høj grad om spændingsniveau og mindset. Mindsettet har gjort at vi har kunnet minimere modstandernes scoringer imod os til to scoringer i Rungsted, en et enkelt mål da Rungsted var her og en enkelt kasse i Frederikshavn, fortæller den 40-årige canadier.

Esbjerg Energy har spillet 31 kampe og har 52 point. Odense Bulldogs har 48 point efter 29 spillede kampe.

- Odense er begyndt at vinde de svære og de tætte kampe og det har betydet, at de er rykket op i tabellen. Deres spil hænger bedre sammen og det gør, at de udfordrer i forhold til den øjeblikkelige placering i tabellen. Vi har skabt luft i forhold til Rungsted og hentet et enkelt point i forhold til Frederikshavn, men nu gælder det Odense.

- Men samtidigt skal der stadig spilles meget ishockey før grundspillet er færdigspillet og slutspillet venter. Vi skal samtidigt også bygge videre på holdet og forbedre vores spil. Vi vil gerne vinde, også den næste kamp, men vi skal samtidigt huske at fastholde et lidt længere perspektiv, slutter Jason Jaspers.

Esbjerg-træneren vil muligvis kunne lade den 195 cm høje finske back Juuso Walli debutere i hjemmekampen mod Odense torsdag.

Foto: Niels Husted


Søren Nielsen-hattrick sikrede Esbjerg fjerde sejr på stribe Finsk back til Esbjerg Energy