Wejse vil gå forrest i Energy 3. juni 2018

Endnu én af de lokale Esbjerg-drenge, Christian Wejse, har sat sin signatur på en ny 1-årig kontrakt med Esbjerg Energy. 19-årige Christian Wejse går dermed ind til sin fjerde sæson på eliteholdet i Esbjerg.

-Christian er en dygtig center, som har sat en ære i at spille solidt defensivt, gå forrest når det gælder at blokere modstanderens skud og sætte hårde tacklinger. Men Christian har også offensive kvaliteter. Han har gode pasninger, som kan skabe chancer til andre, og så er han rigtig god i området inde foran mål. Kort sagt gør Christian det, som inspirerer andre spillere omkring ham, ved at foregå som et godt eksempel på isen, og det er vel at mærke i en alder af kun 19 år, understreger assistenttræner Thor Dresler.

Det blev til 52 kampe og 7 mål og 7 assist for Wejse i den forgangne sæson i Metal Ligaen. Ud over kampene i den danske liga og Champions Hockey League, så var han også kaptajnen for den danske U20-landshold, der leverede endnu et flot A-VM, hvor holdet forblev i det fornemmeste selskab i top10 i verdenen.

-Jeg er glad for at spille i Esbjerg og vil gerne bidrage med mere, og jeg kan stadigvæk udvikle mig som spiller her. Det var en stor oplevelse for mig at blive dansk mester med klubben, og den oplevelse vil jeg meget gerne prøve igen med Esbjerg Energy, fortæller en håbefuld Christian Wejse.

Han var blandt de tre nominerede til gårsdagens Dansk Ishockey Award 2018 som ”Årets talent i Metal Ligaen”. Prisen gik til Herning Blue Fox´ Daniel Nielsen, men Christian Wejse er også klar til at tage springet fra talent til en etableret profil hos Esbjerg Energy.

-Jeg sætter stor pris på at spille boxplay og kaste mig ned i alle skud, da jeg virkelig er en holdspiller. Jeg udfylder den rolle, som jeg får tildelt og mit spil berettiger til, men jeg vil gerne have en endnu mere dominerende rolle på holdet, specielt offensivt, hvor jeg føler at jeg kan lægge på og være mere kampafgørende. Så jeg er klar til gå forrest i Esbjerg Energy og glæder mig til den nye sæson, fastslår Christian Wejse, der efter sommerferien skal i gang med sit sidste år på HF-uddannelsen på Esbjerg Gymnasium.

Foto: Niels Husted - www.nhcfoto.dk