Uafgjort i Hørsholm 13. april 2018

Sæsonen nærmer sig endegyldigt sin afslutning for Esbjerg Energy, der fredag aften tog hul på kampen om bronzemedaljerne. Der er en bedst af to serie, og den nemmeste måde at forklare det på, er at se kampene som én lang kamp, hvor første halvleg blev spillet i Rungsted her til aften, for så at spille anden halvleg i morgen i Granly Hockey Arena.

Når man kommer lige fra en hårdt kæmpet semifinale, hvor der blev givet og taget af et godt hjerte, så var kontrasterne til at få øje på, da første periode var færdigspillet. Taklinger var nærmest ikke eksisterende, og der var meget mere plads end i de sidste syv kampe. Hjemmeholdet startede ud med en dobbeltchance efter et halvt minut, men måtte også inkassere kampens første udvisning kort efter. Esbjerg spillede et godt powerplay og fik produceret tre fire chancer, hvor kun skarpheden manglede.

Nixon havde lidt efter en god mulighed for et føringsmål, og midtvejs i perioden fik Esbjerg sendt to giftige kontra angreb af sted, som så også manglede skarpheden til sidst. Rungsted fik også budt ind, men her var Mathias Seldrup på plads. Som perioden skred frem kom der mere tempo i kampen, og så begyndte fejlene også at dukke op. Brock Nixon blev første esbjergenser i straffeboksen, men blev reddet lidt af en udvisning til hjemmeholdet minuttet efter. En tvivlsom seks mand på isen kom dog til at koste endnu en esbjergensisk udvisning, inden første periode sluttede uden scoringer.

Anden periode startede med en kæmpe chance til hjemmeholdet. Mathias Seldrup gav en farlig retur, men fik helt fænomenalt selv reddet skuddet mod det tomme mål igen. Alexis Loiseau var tæt på for Esbjerg efter seks minutters spil, men her diskede Kevin Lindskoug op med en god refleksredning. Adam Miller stod for en ny stor chance til Esbjerg, da han med et tomt mål i sigte lige nøjagtigt ikke nåede at trække pucken om på den rigtige side af mållinjen, inden en back fik staven på.

Adam Miller skulle dog alligevel blive kampens første målscorer, da han efter 12 minutter af anden periode stod fri foran mål, hvor han plukkede Colin Vocks løft ned med handsken, og et kort træk senere sendte pucken under Lindskoug til 0-1.

Pucken var kun lige smidt igen, da Taylor Fleming blev sendt i straffeboksen. Justin Crandall brød kort inde i undertallet gæsternes opspil, og slap alene af sted. Han blev hooket, og dommeren gav et straffeslag, som Crandall selv skulle tage. Det lykkedes ikke at overliste Lindskoug, så det blev ved 0-1 lidt endnu. For Fleming nåede nemlig ikke at sidde straffen ud, og med 13 sekunder tilbage af udvisningen sendte Mathias Persson pucken i nettet til 1-1, hvilket også var stillingen inden tredje periode.

Den var under et minut gammel, da Esbjerg fik chancen i powerplay. Den blev dog ødslet væk på det skammeligste, og et par minutter senere var det så hjemmholdets tur til at forsøge sig i powerplay. En misforståelse så ud til at være årsagen til 2-1 målet, som Mike Vernace blev krediteret for, men fire minutter senere var der udlignet igen, da Adam Miller tog chancen lidt udefra, og sendte pucken i nettet via undersiden af overliggeren.

Så gik det stærkt, og bare et minut senere var det Taylor Fleming, der tog sagen i egen hånd. Oppe i fart trak han rundt om en back og gik mod målet, hvor han fandt et minimalt hul mellem benene på målmanden, og så stod der pludselig 3-2 til Energy. Så fulgte der en periode, hvor hjemmeholdet pressede på, og det endte med at give pote, da Nicolaj Rosenthal sendte pucken i nettaget til 3-3. Anders Koch havde tilsyneladende lidt for godt fat i en modstander, og med lidt under fire minutter igen, måtte Esbjergs boxplay atter i aktion. Heldigvis blev den afværget, og faktisk var Adam Miller uhyre tæt på et hattrick, da han med 24 sekunder igen, tæt foran mål, var ved at dirigere en tværpasning i nettet til 3-4.

”Første halvleg” endte dog 3-3, og fortsættes så lørdag i Granly Hockey Arena. Der er kampstart kl. 19.30, og der er gratis adgang til ståpladserne plus billige øl og sodavand. Så kom og sig ordentligt farvel til Granly Hockey Arena. Nedbrydningsfolkene står og tripper for at komme i gang.