Træningskamp Gentofte - Esbjerg 17 11. august 2017

Esbjerg Energy viste gode takter, da det torsdag aften blev til en 5-1 sejr på udebane over sidste sæsons finalemodstander Gentofte Stars. De første træningskampe plejer sjældent at byde på de helt store tekniske udfoldelser, og efter kun at have været på is i en godt en uge, var der heller ikke forhåbninger om, at samspillet sad helt i øjet.  Men efter første periode var de cirka 300 tilskuere faktisk blevet pænt underholdt. God intensitet og nogle tunge taklinger satte stilen, og afleveringerne var bedre en forventet. Selvfølgelig var der stadig flere fejl end der vil være senere på sæsonen, men førstehånds indtrykket var positivt.

Esbjerg virkede længere fremme i forberedelserne, og havde noget mere fart i skøjterne, hvilket vel ikke er overraskende med tanke på den kommende Champions Hockey League. Det resulterede i et lille spilovertag, der gav et føringsmål efter otte et halvt minut. Esbjerg var i overtal grundet en afventende udvisning, og her førte Andreas Grundtvig pucken frem, og fandt med en fin pasning Christian Wejse, der stødte pucken forbi Teemo Seppänen til 0-1. Gentofte fik ikke etableret noget pres af betydning i første periode, men var tæt på et par gange, hvor esbjergensiske fejlafleveringer gav nogle kontraer.

I anden periode kom Gentofte tættere på, og fik også etableret et lille pres på Nicolaj Henriksens mål. En udvisning blev også klaret, og først midtvejs i perioden fik Esbjerg generobret spilovertaget.  Efter 11 minutters spil gav det en 0-2 scoring. Nick Crawford sendte pucken mod målet, hvor Christian Wejse stod og tog udsynet, og så endte pucken i netmaskerne. Flere scoringer blev det ikke til i anden periode.

Tredje periode var kun et halvt minut gammel, da Nick Crawford gjorde det til 0-3 på Alexis Loiseaus forarbejde. Efter syv minutter gjorde Alexis Loiseau det selv til 0-4, da han modtog en droppasning fra Colin Vock, og med et godt håndledsskud sendte han pucken op i det korte hjørne. Det blev også 0-5 ved Colin Vock i powerplay. Det var ikke et traditionelt opsat powerplay, men derimod en dyb pasning op til blue line, der sendte Vock alene ned mod Seppänen. Med fire minutter tilbage fik Esbjerg en udvisning, og så fik de mange fremmødte også en scoring fra hjemmeholdet at gå hjem på. Marlo Koponen stod på fjerneste stolpe og gjorde det til slutresultatet 1-5.

Kampen i tal

Gentofte Stars – Esbjerg Energy                       1 – 5

0-1                       Christian Wejse (Grundtvig og Krogsgaard)

0-2                       Nick Crawford (Grundtvig)

0-3                       Nick Crawford (Loiseau)

0-4                       Alexis Loiseau (Vock og Scheel)

0-5                       Colin Vock (Crawford og Loiseau) PP1

1-5                       Marlo Koponen (Lundvald og Virtala) PP1

 

Tilskuere: Ca. 300