Thor Dresler: Esbjerg er blevet mit andet hjem 20. april 2018

Han er måske ikke den, der stjæler de største overskrifter i Esbjerg Energy, men spørger man alle rundt om holdet og i ishockeymiljøet, så er Thor Dresler en fremragende assistent-træner, der nyder stor respekt i det mere skjulte. Makkerparret Thor Dresler og Mark Pederson har i hvert fald vist, hvad der skal til for at gå hele vejen i den danske liga med to guldmedaljer i de to første sæsoner, hvor de sammen har været henholdsvis assistenttræner og cheftræner.

-Han er super professionel. En mand, der går meget op i hockey og ned til de mindste detaljer. En rigtig vinder-type, der ligger utrolig meget arbejde i de små detaljer i vores spil. Sådan var han som spiller og nu også som træner. Nok det man vil kalde lidt for en ”Hockey Nørd”, fortæller Esbjerg Energys back Phillip Bruggisser.

Fælles for Phillip og Thor er, at de er opvokset i København, men har altså fundet vejen til succes i den modsatte del af Danmark.

-Esbjerg er blevet mit andet hjem. Jeg trives rigtig godt her og kan lide den mentalitet, der er i Esbjerg. Folk er nede på jorden, der er ikke så meget stress og ”her-kommer-jeg” attitude. Jeg har dog ikke fået tillagt mig den vestjyske accent endnu, men hvem ved om den kommer, hvis jeg bliver her længe nok, griner Thor Dresler.

Venner udenfor isen

Herlev-knægten virker meget afbalanceret i Energy-boksen, og Thor Dresler har også nydt godt af Mark Pedersons store erfaring, både som træner og som spiller mere end 170 kampe i NHL. Dresler suger til sig hver eneste dag, og er også blevet rigtig gode venner med Personson udenfor isen, hvor de ofte ses privat.

-Jeg har lært meget af Mark ishockeyfagligt, men specielt meget om, hvordan man motiverer en stor gruppe mennesker og behandler spillere. Vi kan godt være uenige om nogle ting, men hovedparten af tiden er vi enige om filosofien, og måden vi skal gribe tingene an på. Det første Mark sagde til mig, da jeg startede var, at han ville ikke have en nikkedukke, der sagde ja til at alt, hvad han sagde – han vil have modspil, og det får han, understreger Thor Dresler.

En rød splejs

Den nu 39-årige assistenttræner har en flot fortid som ishockeyspiller med masser af landskampe og altid nøgleroller hos de klubber, som han har repræsenteret. Den aktive karriere som spiller sluttede i sæsonen 2012/2013 – meget passende i barndomsklubben Herlev Eagles, som altid har betydet meget for Thor. Og det var en sæson, hvor han spillede sammen med barndomsvennen Kim Staal.

-”Røde” har jo altid bare været en god dreng. Og han var virkelig en splejs, der var marver og kunne ikke tåle mælk og havde proteinallergi. Så når vi andre fik burgere, måtte han sidde og hakke i en tomatbøf. Men pludselig tog fanden ved ham, og han voksede gevaldigt, og sådan har det jo også været på isen. Han havde ikke de bedste forudsætninger, men han kæmpede bravt, så det er bare at give ham et kæmpe skulderklap og cadeau for den karriere han har haft på isen og nu i boksen, fortæller landsholdslegenden Kim Staal. 

Dommer med fokus på detaljen

Sideløbende med ishockeykarrieren har Thor Dresler også uddannet sig som fysioterapeut, men overraskende for mange var det nok, da han i 2013 sagde ja til at blive hoveddommer i den danske liga.

-Jeg blev opfordret til at blive dommer. Og det har givet mig en masse - også noget jeg kan bruge nu i mit job som træner. Jeg har kæmpe respekt for dem, der er dommere, for de er altid på udebane, de har aldrig en hjemmebane, og tingene går bare så stærkt. Men jeg kan også godt blive rasende, hvis der sker åbenlyse fejl, fastslår Thor Dresler.

Og det kan være selv de mindste ting eller fejl, der får Thor Dreslers fokus. Efter hver eneste kamp laver han 70 til 100 små videoklip, som Mark og ham diskuterer igennem, og nogle af disse vises også for spillerne.

-Mark var en målscorer som spiller, mens jeg til sidst udviklede mig til en defensiv center, så det har været meget naturligt, at jeg har haft mest fokus på defensiven, men vi snakker tingene igennem. Detaljer kan afgøre ishockeykampe – og vi er i den del af sæsonen, hvor det er de helt små ting, der kan blive afgørende.

Et langt ægteskab?

Ordet afgørende er også det første, der falder ind hos fansene, der sætter stor pris på Thor Dresler. Tidligere på sæsonen blev der også lavet en kæmpe tifo af fanklubben Yellow Inferno, hvor Thor Dresler og Mark Pederson var portrætteret på et kæmpe gult banner.

-Thor er - ligesom kollega Pederson - blevet synonym med esbjergensisk ishockeys opstigning fra de døde. Han er en gennemført sympatisk fyr og en ishockeyfaglig kæmpe kapacitet, som sagtens kunne være assistenttræner i bedre ligaer og head coach i andre danske klubber. Derudover er Dresler en virkelig undervurderet del af, hvor Esbjerg Energy er i dag. Han er lidt af et taktisk geni på mange områder. Han tager sig altid tid til fansene og er altid frisk på en snak, og det er da værd at lette på den blå/gule hat over. Ham håber vi, at han bliver i lang tid endnu - han er guld!, kommer den ærlige og kærlige vurdering fra Heidi Bramsen, fra fanklubben Yellow Inferno.

Og der er håb forude for et længere ”ægteskab” mellem Esbjerg Energy og Thor Dresler, da partnerne har papir på hinanden minimum én sæson endnu.

-Drømmen er selvfølgelig at blive cheftræner, men jeg er også tålmodig, og jeg har ikke travlt, det skal være den helt rigtige beslutning og det rette sted. Jeg kunne godt se mig som cheftræner for Esbjerg Energy, men helt ærligt, så er det ikke noget, jeg tænker på lige nu. Men det har været en god tid indtil videre med masser af store oplevelser. Og det gælder både i Energy-regi og hos ungdommen i EIK. Folk er meget hjælpsomme, der er masser af drive, og ønsket om at fortsat udvikle sig, fortæller Thor Dresler.

En dedikeret mand med sans for detaljerne, der aldrig vil glemme, hvordan det er at vinde guld med Esbjerg Energy.

-Det er selvfølgelig enorm bittert ikke at kan gøre det igen i år, når man er ude i kamp 7 i semifinalerne, men alle i klubben og organisationen har arbejdet så stenhårdt for det, så nu må vi forsøge at hjemføre det igen i næste sæson, slutter Thor Dresler.

Hjemføre til Esbjerg, der er blevet Thor Dreslers andet hjem.

Fakta om Thor Dresler:

  • 39 år
  • Født og opvokset i Herlev.
  • Bosiddende i Esbjerg centrum med kæresten Rie.
  • Uddannet fysioterapeut.
  • Har spillet mere end 500 kampe i den bedste danske liga og lavet ca. 350 point.
  • Har spillet for Herlev Eagles, Herning Blue Fox, Odense Bulldogs, Hvidovre IK, IF Troja-Ljungby (Allsvenskan, Sverige), Gislaveds SK (Allsvenskan, Sverige), IFK Arboga (Allsvenskan, Sverige)
  • Har repræsenteret Danmark ved 9 slutrunder til A-VM og spillet mere end 60 A-landskampe
  • Var ishockeydommer i den bedste danske liga i sæsonen 2013/2014
  • Blev ass.træner i Esbjerg Energy i 2015 og har kontrakt med klubben indtil 2018/19.

 Foto: Niels Husted© - www.nhcfoto.dk