Talent vender hjem efter et år i canadisk juniorhockey 13. juni 2017

Det 18-årige talent Christian Wejse vender tilbage til Esbjerg Energy efter et år hos canadiske Blainville-Boisbriand Armada.

- Jeg bringer en del erfaringer med hjem efter et år i canadisk juniorhockey. Vi nåede helt til finalen, som vi desværre tabte og jeg har udviklet mig meget både som ishockeyspiller og som menneske generelt, fortæller den unge forward, der både kan benyttes som center og som vestre wing.

Christian Wejse nåede at spille 34 kampe i den canadiske juniorliga, heraf 11 i slutspillet. Inden afrejsen til Canada nåede den 186 cm høje vestjyde, at spille 80 kampe i den danske Metal Liga for Esbjerg Energy.

- Jeg er blevet mere moden i løbet af det seneste år, og jeg har udviklet mig meget personligt. Som ishockeyspiller har jeg mødt en ny type ishockey på de mindre nordamerikanske baner, forklarer Christian Wejse.

- Spillet derovre er meget fysisk. Jeg har altid kunnet lide at tackle, og fik prøvet et spil med rigtigt meget fysisk kontakt. Og så har jeg lært meget af at spille med så mange dygtige spillere, fx er jeg blevet bedre én mod én og har udviklet mig fysisk, fortsætter den unge vestjyde. Christian Wejse har deltaget i både et U18- og et U20-verdensmesterskab. Endvidere var esbjergenseren en del af det Energy-mandskab, som i sæsonen 2015/2016 vandt det danske mesterskab.

- Jeg føler mig sikker på, at trænerteamet hos Esbjerg Energy, Mark Pederson og Thor Dresler igen vil vise mig den tillid, som jeg gør mig fortjent til. Det er vigtigt, at trænerteamet viser en spiller tillid, for med tilliden følger spilletid, og spilletiden er helt essentiel for min udvikling, pointerer Christian Wejse.

- Jeg glæder mig til de nye udfordringer, som sæsonen vil byde på. Det er mit mål i højere grad end jeg tidligere har formået at bidrage til holdet. I det seneste år har jeg udviklet mig i et miljø, med meget konkurrencemindede holdkammerater, som vil vise sig frem til hver eneste træning. Det har jeg taget med fra Canada, understreger den kommende Energy-forward. Christian Wejse blev drafted i 2. runde som nr. 76 af Blainville-Boisbriand Armada i CHLs import draft.

- Et vigtigt mål for mig i den kommende sæson er at blive udtaget og deltage i det kommende U20-VM. Og så vil det være fantastisk, hvis vi som hold formår at genvinde det danske mesterskab. Det ville så være det tredje mesterskab på tre år, slutter Christian Wejse.