Stolt Phillip Bruggisser udtaget til A-landsholdet 7. februar 2018

Phillip Bruggisser får endnu engang lov til at trække landsholdstrøjen over hovedet, når holdet samles her i perioden den 12. – 17. februar. Samlingen foregår i Danmark, hvor landsholdet skal møde Frankrig, Letland og Østrig.

Et stærkt landshold er udvalgt af den svenske træner Janne Karlsson, der bl.a. tæller Peter Regin, Niklas Jensen og Philip Larsen, som alle har spillet i verdens bedste liga NHL.

-Det er altid sjovt at være afsted med landsholdet, og jeg er da stolt af, at jeg får lov til at spille med og mod nogle af de bedste spillere overhovedet. Jeg bliver testet på højeste niveau, og så har vi bare et rigtig godt sammenhold, det er altid hyggeligt at mødes med de andre spillere, fortæller Philip Bruggisser.

Esbjerg Energy-backen var også med i den seneste træningsturnering i november, hvor holdet klarede sig godt og vandt alle tre kampe i turneringen i Østrig, og Phillip Bruggisser endda med et mål mod Sydkorea. Foreløbig står han noteret for 61 A-landskampe og to VM slutrunder for Danmark.

-Jeg har leveret på et stabilt niveau set over hele sæsonen, og så gik det også fint med landsholdet senest. Trænerteamet har efterhånden et stort kendskab til mig, og ved hvilken rolle jeg bedst kan udfylde, og det vil jeg selvfølgelig også gøre denne gang, siger Philip Bruggisser.

A-VM i Danmark er blot om tre måneder, hvor den største sportsevent nogensinde finder sted i Danmark med kampe i København og Herning. Og drømmen er naturligvis også en plads på det endelige hold for den 26-årige back.

-Det vil være kæmpestort at være en del af det og få lov til at repræsentere Danmark på hjemmebane, men samtidig er jeg også meget ydmyg og realistisk. For vi har rigtig mange dygtige højrefattet backs. Tag eksempelvis Philip Larsen, Daniel Nielsen og Emil Kristensen, der alle vil spille en offensiv backrolle ligesom jeg, så det er svært, men jeg vil gøre mit bedste for at kan komme i betragtning, lyder det fra en håbefuld Philip Bruggisser.

Foto: Niels Husted© - www.nhcfoto.dk