Stærkt Esbjerg-kollektiv besejrede Lillehammer 25. august 2018

Esbjerg Energy – Lillehammer IK 3-1 (0-0, 0-1, 3-0)

Med en glimrende kollektiv indsats og en stærk tredje periode hentede Esbjerg lørdag aften en overbevisende sejr på 3-1 mod norske Lillehammer IK og leverede samtidigt den bedste kamp forud for den nært forestående sæson.

Esbjerg startede med Mathias Seldrup på mål, da man lørdag aften for anden gang i indeværende preseason, testede mod en norsk modstander.

Lillehammer var modstanderen for anden gang i Esbjerg Energys historie og vestjyderne fik en fortrinlig start på kampen og så ud til at ligge en helt anden og langt mere positiv og konstruktiv agenda for dagen, end tilfældet var mod SønderjyskE i tirsdags.

I det femte minut var Colin Vock tæt på at bringe værterne i front, da han i power play fik sendt en afslutning på stolpen, fra en position tæt under mål.

Tre minutter senere var det Felix Scheel der huserede lavt i den norske zone og som da også var ganske tæt på at få overlistet Lillehammer-keeperen helt inde på stregen. Men fortsat 0-0.

Den pucksikre og teknisk velfunderede Mark Derlago, ser så småt ud til at være ved at finde formen og sit karakteristiske antrit, forud for 2018/2019-sæsonen. Canadieren fik således sat et særdeles godt og positivt præg på de første 20 minutter, hvor vestjyderne dog som helhed havde ganske godt styr på deres norske modstander, som trods et power play blev holdt fuldstændigt fra fadet i første periode.

Så der var helt klart grund til optimisme hos hjemmeholdet forud for anden periode. Opløftende for de fremmødte Esbjerg-supportere.

Hjemmeholdet indledte anden periode med to minutters undertal og vestjydernes box play fungerede igen glimrende, da man klarede frisag for anden gang i undertal denne aften.

Nordmændene bed dog mere fra sig som perioden skred frem og selv i undertal formåede Lillehammer faktisk at presse Esbjerg tidligt i perioden. Men Seldrup præsterede flere gode redninger i Esbjerg-målet.

Som man rundede periodens halvvejsmærke løb Esbjerg ind i tre udvisninger i løbet af ganske kort tid og måtte således spille to minutter i tre mod fem. Her eksekverede Lillehammers Martin Ellingsen sikkert, da han blev sat op til afslutning tæt under mål. 0-1.

Med endnu en udvisning få sekunder senere gjorde Esbjerg ikke opgaven lettere for sig selv, men med stærkt box play og en fremragende arbejdsindsats, ikke mindst af Sune Hjulmand, så formåede man at holde Lillehammer nede på en etmålsføring forud for tredje periode.

I kampens sidste periode fik Esbjerg for alvor vind i sejlene. Efter ni minutters spil reducerede svenske Victor Björkung således til 1-1 på et slagskud fra blue line, da værternes spillede fem mod tre.

Efter et kvarter bragte Felix Scheel Esbjerg i front med 2-1, da Oliver Kjær fandt sin kædekammerat lidt for umarkeret midt i slottet.

Men Esbjerg var ikke færdige endnu og blot et minut senere blev det også 3-1, da Colin Vock strøg af sted i en solotur ned mod nordmændenes mål, efter at have modtaget en fornem pasning fra Andreas Grundtvig. Vock svigtede ikke, da pucken blev vippet helt op under overliggeren til vestjysk tomålssejr.

Trods en satsning til sidst, hvor Lillehammer tog målmanden ud til fordel fro en ekstra markspiller og Esbjerg tilmed tog endnu en udvisning, så stod 3-1-resultatet dog ikke til at ændre for de norske gæster.

Stærk indsats af Esbjerg, der fik leveret den hidtil bedste testkamp forud for den kommende sæson.