SønderjyskE stærkest i tæt kamp på vestkysten 21. februar 2017

SønderjyskE stærkest i tæt kamp på vestkysten

Esbjerg Energy – SønderjyskE 1–2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1) OT

SønderjyskE trak det længste strå i overtiden, da man tirsdag aften formåede at hente to points i Esbjerg. Gæsterne var bedst i 1. og 2. periode, mens Esbjerg kom stærkt igen i 3., hvor vestjyderne i slutfasen var tæt på at snuppe de tre points. Myllykoski med solid indsats i målet og Daniel K. Hansen matchvinder i overtiden.

Jordan Knackstedt gjorde hjemmebane-debut, da Esbjerg tirsdag aften i Granly Hockey Arena kunne byde til ishockey på egen is for første gang i mere end tre uger. Esbjergs modstander var lokalrivalerne fra SønderjyskE, der som vestjyderne i høj grad er med i kampen om grundspillets eftertragtede fjerdeplads. Gæsterne stillede med den nyerhvervede svenske back Johan Burlin i tredjekæden og svenskeren kunne dermed for første gang løbe på isen til det store lokalopgør i Sydvestjylland.

SønderjyskE var tirsdag uden Greg Gibson, Elias Granath, Mads Lund og Kasper Krog. Esbjerg havde for anden kamp i træk David Lidström omklædt og det skulle blive spændende for det vestjyske hockeypublikum at se, om svenskeren ville komme i kamp for Esbjerg for første gang i to måneder.

Joni Myllykoski var at finde i sønderjydernes mål, mens Esbjerg stillede med Nicolaj Henriksen.

Esbjergs Tyler Fiddler blev forud for kampen kåret til månedens profil hos Esbjerg, mens Sune Hjulmand blev hyldet for 500 kampe i Esbjerg-trøjen.

Intens og tempofyldt første periode

Som forventet skulle første periode vise sig at blive både intens og tempofyldt. Der var da også kun spillet 20 sekunder, før der for første gang var fare på færde for gæsterne, da Esbjergs Tyler Fiddler, efter et soloridt, fik sendt en afslutning på stolpen bag Myllykoski i sønderjydernes mål.

Gæsterne fik sat sig på spillet et par minutter inde i perioden, Tyler Gotto fik fra distancen sendt en afslutning på ydersiden af stolpen og Esbjerg var i det hele taget presset langt tilbage på isen. Presset på værterne blev ikke mindre, da Jordan Knackstedt trak en udvisning for interference i gæsternes zone efter fire minutter.

SønderjyskE spillede efterfølgende et glimrende power play. Danny Hobbs fik sendt en afslutning i sidenettet tæt under mål, men ellers havde gæsterne ikke held til at finde det afgørende hul i Esbjergs box play, så det blev ved lige ved og næsten for de blåblusede sønderjyder.

Esbjerg fik kæmpet sig tilbage i kampen omkring periodens halvvejsmærke og man fik testet den sønderjyske defensiv ved et par lejligheder, uden at det dog for alvor blev farligt. Hos Esbjerg noterede man sig også lidt istid til svenske David Lidström.

Derek Damon løb ind i gæsternes første udvisning efter 12 minutters spil, da han måtte til afkøling for en hooking i Esbjergs zone. Men Esbjergs overtalsspil virkede lidt nervøst og man savnede timing og præcision i pasningerne. Gæsternes Danny Hobbs var ved at slippe af sted i et undertals-break away, men canadieren fik aldrig kontrol over pucken og chancen løb ud i sandet, præcist som Esbjergs power play.

En intens første periode, der generelt blev afviklet i et højt tempo, sluttede af med et solidt sønderjysk pres, da Esbjerg løb ind i to udvisninger indenfor periodens sidste tre minutter. Esben Nielsen nåede kun lige nøjagtigt tilbage på isen, før Jannik Christensen måtte ud for en cross-checking.

Danny Hobbs tegnede sig for gæsternes bedste forsøg i overtal, men periodens sluttede uden scoringer og gæsterne kunne starte anden periode med 52 sekunders power play.

SønderjyskE med overhånden i anden periode

Gæsterne kom godt fra start i anden periode og virkede opsatte på at udnytte det tidlige power play. Men trods overtag og masser af puckbesiddelse, så lykkedes det ikke sønderjyderne at slå kapital af overtalsmuligheden.

Dette ændrede dog ikke på, at der stod SønderjyskE på langt det meste i anden periode, hvor Esbjerg ikke rigtigt kunne få tingene til at fungere. Det kunne Thomas Spelling til gengæld i dén grad, da han efter syv minutters spil pludseligt tog sagen i egen hånd og hamrede pucken ind bag Henriksen fra mellemdistancen. 0-1 til gæsterne på et flot og velplaceret slagskud, som Henriksen dårligt nåede at reagere på.

Der kunne ikke indvendes noget mod gæsternes føring, da SønderjyskE havde spillet klart bedst, været mest på pucken, vundet hovedparten af nærkampene i hjørnerne og ligeledes fik flest pucke sendt på mål.

Esbjergs defensiv virkede til tider usikker og gæsterne kom frem til et par lidt for lette chancer til Danny Hobbs og Harrison Reed midtvejs i perioden, hvor Esbjerg fortsat haltede lidt bagefter gæsterne, men samtidigt forsøgte at lukrere på omstillingsspillet.

Vestjydernes største chance i perioden stod Esben Nielsen for, men desværre for Esbjerg fik den rutinerede forward sendt afslutningen forbi mål, da Tyler Fiddler udnyttede et koks i gæsternes forsvar, til at få sat Nielsen perfekt op til afslutning lavt i slottet.

Mod slutningen af perioden var gæsterne tættere på at fordoble føringen, end Esbjerg var på at bringe sig tilbage i opgøret igen og værterne gjorde det ikke nemmere for sig selv, da Jannik Christensen tog en udvisning for forsinkelse af spillet, da der resterede fire minutter af perioden. SønderjyskE kom dog ikke frem til de store chancer i overtalsspillet denne gang og stillingen var dermed 0-1 efter 40 minutters spil.

Esbjerg bedst i nervepirrende tredje periode

Esbjerg fik en rigtig god start på tredje periode, hvor Tyler Fiddler med marginalerne på sin side kunne have bragt balance i regnskabet efter et halvt minuts spil, men pucken hoppede og dansede inde på stregen og en befriende sønderjysk stav fik til sidst afværget.

26 sekunder senere lykkedes det dog for Esbjerg at få udlignet, da Brock Nixon udnyttede lidt forvirring i gæsternes forsvar, til at banke pucken i mål fra en position i udkanten af slottet. 1-1; kampen var helt åben og Esbjerg synes at have fået fornyet energi og spillede nu med mere fysik og vilje end tidligere i kampen. Omsider, fristes man til at sige.

Hjemmeholdet var nu langt mere målsøgende i spillet, man var mere direkte og gik på mål når chancen bød sig. Ikke mindst et par nærgående forsøg til Kodie Curran og Sune Hjulmand bør fremhæves.

Gæsterne havde nu nok at gøre med at forsvare sig og man måtte slå pucken til icing en del gange for at få luft. Niklas Andersen efter 10 minutter og Kodie Curran efter 13 var begge ganske tæt på at bringe Esbjerg i front, men Myllykoski bød ind med et par gode redninger.

Ronnie Brobak tegnede sig for gæsternes anden udvisning i kampen, da han efter 13 minutters spil nedlagde en Esbjerg-spiller ulovligt med en cross-checking inde foran eget mål. Overtalssituationen kastede en enkelt Esbjerg-chance af sig til Esben Nielsen, men SønderjyskE holdt stand og spændingen var dermed helt intakt, som man tog hul på de sidste fem minutter.

I slutfasen var Esbjerg tættest på at afgøre kampen i eget favør, da Ryan Martindale fik sat Kodie Curran op til afslutning fra en position midt i slottet. Men Myllykoski kom i vejen for afslutningen og kampen skulle afgøres i overtid.

Her trak gæsterne det længste strå, da Daniel K. Hansen afgjorde kampen til sønderjydernes fordel efter små tre minutters spil. Hansen tog sagen i egen hånd, førte pucken frem mod Esbjergs mål og sendte et følt håndledsskud op i fjerneste hjørne til 1-2 og stor forløsning blandt de mange medrejsende SønderjyskE-fans.