SønderjyskE bedst i Test - sejrede i udvisningsorgie 21. august 2018

SønderjyskE tog også den anden testkamp mod rivalerne fra Esbjerg i aften. Mario Simionis lyseblå mandskab vandt med hele 6-1 i Vestjylland i aften og havde rigtig godt fat i Mark Pedersons mandskab i en propfyldt Hal 2 i Esbjerg.

Esbjerg startede med Nikolaj Henriksen på mål, mens Kasper Krog havde fået chancen i modsatte ende. Det skulle vise sig at blive Krog, der fik mest at se til fra kampens start, hvor sønderjyderne måtte lukrere på godt box play, for at afværge to tidlige Esbjerg-muligheder i overtal. Her brændte både Derlago og Björnkung halvstore chancer for hjemmeholdet, der savnede sønderjydernes kynisme og effektivitet i en første periode, hvor TJ Moore efter ni minutter fik serveret pucken på et sølvfad og sikkert eksekverede på gæsternes første reelle mulighed i kampen. 0-1.

Esbjerg var fortsat toneangivende rent spillemæssigt, men det kneb med den afgørende del af det målsøgende spil. Med tre minutter tilbage af perioden fordoblede Martin Eskildsen gæsternes føring i spil fem mod tre, da han efter hurtig puckomgang satte sidste stav på og efterlod Henriksen chanceløs i værternes mål. 0-2 forud for anden periode.

Esbjerg var egentligt fortsat godt kørende i spil fem mod fem, som man tog hul på anden periode. Set i det lys kunne det vække undren, at vestjyderne valgte at spille det meste af perioden i undertal. Ganske vist var gæsterne ikke sene til at forsøge at overedramatisere situationerne en kende, når chancen bød sig, men Esbjerg tog alt for mange fuldstændigt unødvendige udvisninger og havde generelt problemer med at holde fokus på det det handler om, nemlig spillet på isen.

Efter otte minutter havde Kyle Wharton da også let spil, da han i fem mod tre-spil sendte et drøjt slagskud i kassen fra distancen. Frustrationerne boblende til tider over hos hjemmeholdet, der også kom bagud med 0-4 – ligeledes i undertal – da der resterede to minutter af perioden.

Esbjergs Jannik Christensen fik efter scoringen i øvrigt raget en matchstraf til sig for at gå efter Frederik Bjerrum, som Esbjerg-spillerne tydeligvis mente forstærkede situationerne omkring et par udvisninger. En helt unødvendig reaktion, i særdeleshed i en træningskamp. Vestjyderne indledte dermed tredje periode med næsten fire minutters box play.

Mindre end to minutter inde i tredje periode blev det også 5-0 til SønderjyskE, da TJ Moore huggede til fra blue line og sendte endnu et power play-mål i kassen for gæsterne. Hjemmeholdet nåede lige akkurat at blive fuldtallige, før Marc Hagel fik raget en udvisning til sig for en slashing. Gæsterne kunne dermed fortsætte med at køre på med overtalsformationerne.

Et minut senere blev fire mod fem til spil i tre mod fem og netop som Esbjerg blev fuldtallige øgede SønderjyskE til 6-0 ved Martin Eskildsen. Det vestjyske publikum fik et enkelt lyspunkt at gå hjem på, da Mark Derlago med godt et minut igen fik pyntet på resultatet med sin scoring til 1-6, hvilket også blev slutresultatet efter en ensidig affære på en aften, hvor der ikke var meget der fungerede for Vestjyderne, mens sønderjyderne viste, at de er i glimrende form tidligt på sæsonen.