Sikker Energy sejr på Fyn 18. december 2018

Esbjerg Energy var tirsdag aften taget et smut til Fyn, hvor Odense Bulldogs ville forsøge at sætte en stopper for Energys fremskridt. Esbjerg mandskabet havde sagt farvel til Andreas Grundtvig, Oliver Kjær og assistent træner Thor Dresler, der alle var med U20 landsholdet i Canada. Derudover var Brett Bellemore ukampdygtig, så det var en smal trup, der skulle jagte de tre point.

Odense har sendt en enkelt med U20 landsholdet, men havde derudover sagt farvel til Ned Lukacevic, der tidligere har været en af pointmaskinerne, men ikke i år.

Første periode var små to minutter gammel, da Esbjerg kunne teste powerplayformationen, men selvom der blev holdt godt i pucken, udeblev de helt åbne chancer. Esbjerg fik dog et nyt forsøg et par minutter senere, og her blev det til en stor chance til Jesse Mychan, der måtte se sit forsøg blive reddet af Teemu Seppänen. Midtvejs i perioden var det så Esbjergs tur til at være en mand mindre, men Odense var heller ikke i stand til at udnytte fordelen.

Et enkelt mål faldt der dog i første periode, og det var til gengæld en rigtig lækkerbisken. Mark Derlago stod for lækkerierne, da han viste lækre hænder, og med tre-fire hurtige træk endte med at sende pucken op i nettaget til 0-1. Esbjerg sluttede perioden i overtal, men selv om det var tæt på i det allersidste sekund, så blev det ved 0-1.

Odense startede anden periode med en lille offensiv, og efter 40 sekunder havde Søren Nielsens hjemmeholdets hidtil største mulighed, men Mathias Seldrup fik lukket godt af nede ved isen. Kort efter måtte han i aktion igen, men så havde han stort set også fri resten af perioden. De næste minutter pressede Esbjerg hårdt på, og her måtte Teemu Seppänen hive flere store redninger frem. French, Andersen og Derlago måtte alle se deres kvalificerede afslutninger blive afvist af den lille finne.

Det kunne dog ikke blive ved, og da det denne aften var hjemmeholdet der tog de unødvendige udvisninger som Esbjerg ellers har kæmpet med langt ind i sæsonen, gav det en fem mod tre situation efter små ni minutters spil. Det tog ét minut at lukke den fynske defensiv op, men så stod Marc Hagel også klar på en retur og gjorde det til 0-2.

En frustreret Henry Hardarson gjorde det ikke nemmere for sit hold, da han inkasserede to frustrations udvisninger på samme spil. Det gav Esbjerg fire minutters overtal, og de blev næsten brugt alle sammen. Med 10 sekunder tilbage af den første slog Max French til med et lækkert håndledsvrid, der tog undersiden af overliggeren og ind til 0-3. Overtallet kunne derfor fortsætte, men det blev ved 0-3 inden sidste periode.

Odense satsede butikken for at komme ind i kampen igen, og havde flere gode muligheder de første fem minutter af perioden. Det lugtede lidt af en reducering, men efterhånden kom Esbjerg tilbage i fuld kontrol. Det gav ret hurtigt gevinst, og med sin første scoring for Esbjerg Energy kom Brady Austin på tavlen efter seks minutter, da han sendte et slagskud ind bag Seppänen til 0-4. Det lukkede den sidste luft ud af hjemmeholdet, og herefter var det tættere på 0-5 end på en fynsk scoring. Jonas G. Torbensen var uhyre tæt på sin første scoring med otte minutter tilbage, da han måtte se sin afslutning på en retur blive reddet af en back i sidste øjeblik.

Sejren blev kørt hjem, og tre point lagt til i pointregnskabet. Sidste kamp inden jul er på fredag, hvor Aalborg Pirates kommer til Esbjerg. Der er kampstart kl. 19.00 i Granly Hockey Arena hal 2.

Kampen i tal

Odense Bulldogs – Esbjerg Energy

13.25 0-1 Mark Derlago (French og Hjulmand)

29.45 0-2 Marc Hagel (Krogsgaard og Derlago) PP2

35.14 0-3 Max French (Krogsgaard og Derlago) PP1

46.28 0-4 Brady Austin (Andersen og Wejse)

Udvisninger:

Odense Bulldogs 7 x 2 min

Esbjerg Energy 2 x 2 min

Tilskuere: 743