Seldrup storspillede, da Esbjerg tog overhånden i lokalopgør 13. december 2018

Esbjerg Energy – SønderjyskE 3–1 (2-0, 0-0, 1-1)

Esbjerg blev ført an af en stærkt spillende Mathias Seldrup, der præsterede en redningsprocent på 97, da man torsdag aften slog SønderjyskE med 3-1, efter en helhjertet og overbevisende holdindsats. Trods et til tider massivt sønderjysk pres stod Esbjerg imod og formåede endvidere at fastholde en føring, hvilket ellers har forvoldt vestjyderne gevaldige problemer tidligere på sæsonen. Voldsom tackling sendte Colin Vock i omklædningsrummet.

Det tredje slag i indeværende sæson mellem lokalrivalerne fra Esbjerg og SønderjyskE blev torsdag aften udkæmpet i Esbjerg. Mens Esbjerg vandt det første opgør på egen is hentede SønderjyskE senest en komfortabel sejr over ærkerivalerne for en lille måneds tid siden.

SønderjyskE har været meget stærke på det seneste, hvor det for nyligt blev til en overbevisende sejr ude over ligaens ellers så suveræne tophold fra Rungsted. Faktisk er det blevet til sejre i seks af de seneste otte kampe for sønderjyderne, ganske imponerende.

Efter en svag og svingende sæsonstart, så ser Esbjerg dog også efterhånden ud til, at have fundet melodien og vestjyderne kunne efter søndagens sejr over Odense, notere sig for tre sejre på stribe for kun anden gang i denne sæson.

Så der var absolut lagt op til en spændende kamp i Esbjerg, om end det var to amputerede mandskaber, der krydsede klinger denne aften. For værterne var det første kamp uden Eetu-Ville Arkiomaa, der for nyligt skiftede til østrigsk ishockey og vestjyderne måtte til aftenens kamp desuden undvære Brady Austin, Oliver Jessen, Oliver Kjær, Jonas Torbensen og Jonas Krogsgaard, mens SønderjyskE stillede uden Rasmus Mohr, Mathias Borring Hansen, Kyle Wharton, Anders Biel, Rod Pelly og Mikkel Jensen.

Målmandsduellen stod mellem Mathias Seldrup og Patrick Galbraith.

Esbjerg med føring efter skidt sønderjysk første periode

Esbjerg fik en ganske god start på kampen, man fandt hurtigt melodien rent spillemæssigt og kombinerede generelt glimrende og fik da også testet gæsternes keeper med et par kvalificerede afslutninger indenfor de første to minutter.

Gæsterne fik dog mulighed for at vinde kampens momentum, da Andreas Pedersen efter tre minutters spil tog kampens første udvisning for forsinkelse af spillet. Men Esbjerg stressede SønderjyskE-spillerne godt i power playet, der fulgte i kølvandet på udvisningen og muligheden gled dermed ud i sandet for gæsterne, der ikke fik sig spillet frem til nogen større chancer ved den lejlighed.

Anderledes skarpe var Esbjerg efter otte minutters spil, da Jannik Christensen sendte en sukkerbal op midt i banen til en helt fri Jesse Mychan, der tog sig kærligt af break away-forsøget, da pucken kynisk blev svirpet ind under Galbraith til vestjysk føring på 1-0.

Kort tid efter fik gæsterne på ny chancen i overtal, da Anders Krogsgaard måtte til afkøling for en interference. Men heller ikke her var der meget bid i det sønderjyske overtalsspil; gæsterne kæmpede stadig med at finde melodien.

Som Esbjerg blev fuldtallige fik SønderjyskE dog etableret sig godt i værternes zone gennem en længere sekvens, hvor man også fik fyret et par afslutninger af.

Kampen tog nu til i intensitet, hvor der blev givet og taget af et godt hjerte. Der blev ikke langt fingre imellem i nærkampene og udvisningerne blev flere. En hævnakt af Esbjergs Niklas Andersen kostede endnu en vestjysk undertalssituation, men Seldrup fik med et par store redninger holdt gæsterne fra fadet.

Esbjergs første overtalsmulighed kom efter 16 minutters spil, da Frederik Bjerrum gik lidt for hårdt til Seldrup i målet. Efterfølgende opstod der lidt tumult og flere spillere måtte efterfølgende tage plads i straffeboksen, men altså Esbjerg med power play.

Her behøvede værterne kun 22 sekunder, før man havde bragt sig i front med 2-0, efter en recept som man synes at have set før i det vestjyske: Efter et par hurtige tværpasninger endte pucken ude hos Niklas Andersen, der fra en halvspids vinkel bankede pucken op i nettaget bag en chanceløs Galbraith. Den vestjyske føring var dermed fordoblet.

Esbjerg fik mulighed for at trække yderligere fra i periodens sidste minutter, da Frederik Rasmussen tog en unødvendig udvisning for tripping i offensiv zone. Der var da også trængselstider foran gæsternes mål efterfølgende, men sønderjyske udrettede små mirakler foran eget mål og fik lukket af. Dermed fortsat 2-0 forud for anden periode.

Game misconduct punkterede sønderjysk momentum

SønderjyskE kom klart bedst ud til anden periode, hvor attituden nu var anderledes direkte og aggressiv end i første. Langt det meste foregik da også på gæsternes præmisser i periodens første fem minutter.

Da Niklas Andersen tog sin anden udvisning i kampen blev presset mod Esbjergs mål selvsagt kun større, men en mirakel-redning fra Seldrup forhindrede sønderjysk reducering i overtal.

Gæsternes angreb bølgede dog fortsat ned mod Esbjergs mål, men ganske symbolsk, så var det Mark Derlago, der som sidste man fik kastet sig ned i et veltimet indgreb, der med stor sandsynlighed forhindrede en scoring til gæsterne. Absolut ikke Derlagos spidskompetence, men det vidnede meget godt om en stærk vestjysk holdpræstation, hvor ingen var bange for at ofre sig.

Periodens dramatiske højdepunkt indtraf små fem minutter senere, da Ronnie Brobak fik sat en voldsom tackling ind på Colin Vock, der med stor kraft fortsatte ind i banden og efterfølgende skulle sunde sig lidt på isen, inden han blev hjulpet i omklædningsrummet. Brobak indkasserede en 5-minutters udvisning og en game misconduct for forseelsen og Colin Vock returnerede ikke umiddelbart til kampen.

Trods det ventede Esbjerg-overtag i det efterfølgende power play, så formåede værterne dog ikke at passere Galbraith i anden periode, hvor gæsternes Phil Marinaccio, med et forsøg på stolpen, var tættest på en reducering mod periodens slutning.

Esbjerg stod imod i hektisk afslutning

I en jævnbyrdig tredje periode, hvor gæsterne dog til tider pressede gevaldigt på for en reducering, lykkedes det langt hen af vejen Esbjerg at holde stand.

Felix Scheel, der har haft en fortrinlig sæson for vestjyderne, fik budt ind med to giftige forsøg i løbet af små fem minutter. Først var det overliggeren der kom i vejen for et drøn af et slagskud fra udkanten af slottet og senere var det Galbraith, der måtte præstere en redning af de større, for at holde gæsterne inde i kampen.

Et par minutter senere lykkedes det dog for SønderjyskE, at få prikket hul på en velspillende Seldrup i Esbjerg-målet. Seldrup klarede første angrebsbølge, men pucken endte herefter ude ved Rasmus Lyø, der resolut trykkede af fra distancen, hvorefter pucken fandt vej til netmaskerne imellem venner og fjender foran værternes mål. 2-1 og kampen var nu helt åben.

Men trods en solid afslutning af gæsterne, der satsede med 1:25 tilbage og erstattede Galbraith med en ekstra markspiller, så var det et lille minut senere Esbjergs Andreas Grundtvig, der kunne afgøre kampen med en scoring af de lettere, da han sendte skiven ned i det tomme mål til slutresultatet 3-1.

Esbjerg dermed med fire sejre i træk og aktuelt på Metal Ligaens femteplads.

SønderjyskE får mulighed for at få revanche allerede i morgen, når de to hold atter tørner sammen i Vojens.