PORTRÆT: Esbjerg-dreng drømmer om VM i Herning 13. februar 2018

Efter flere sæsoner i svensk ishockey, i den bedste og næstbedste række, skulle der i denne sæson ske noget nyt for Esbjerg-knægten Emil Kristensen. Han har taget springet til den finske Liiga og bosat sig 1400 km fra Esbjerg, i byen Kouvala, hvor klubben KooKoo holder til. Et skifte til finsk topishockey, som han bestemt ikke har fortrudt.

-Det er gået rigtig godt for mig i denne sæson, jeg spiller 23-24 minutter hver eneste kamp og er en afgørende spiller i både Powerplay og Boxplay, så det var lige præcis denne betydningsfulde rolle, som jeg søgte efter, fortæller Emil Kristensen, efter de sidste par sæsoner at have optrådt for flere forskellige svensker klubber.

Lige nu er han holdets næstmest producerende back med 16 point i 47 kampe – og i starten af sæsonen var han faktisk holdets topscorer og bar den gyldne hjelm som symbol for dette. Men der er også udfordringer ved at komme til et nyt land.

-Sproget er en kæmpe barriere – alt foregår på finsk, og vi har trænere, der oversætter til engelsk for os. Jeg har faktisk lige lært at tælle til ti og kan sige ”goddag” og ”godmorgen”, men ellers er der ikke meget finsk tale i mig, griner Emil Kristensen.

Han kan heldigvis støtte sig lidt op af landsmanden Patrick Bjørkstrand, der spiller i samme klub. Og fælles for dem begge er også drømmen om at spille A-VM i Herning, der løben af stablen til maj.

-Det vil være kæmpestort. Jeg er altid stolt, når jeg får muligheden for at trække trøjen over hovedet og repræsentere Danmark, og så har vi bare et kanon sammenhold på det her landshold, så jeg håber meget, at jeg er blandt de udvalgte til maj, siger Emil Kristensen.

Og der er grund til optimisme med næsten 100 A-landskampe for Danmark og deltagelse ved fire slutrunder til A-VM for Danmark. Den seneste træningsturnering med landsholdet i Østrig gik også godt – Danmark gjorde rent bord, og den 25-årige vestjyde leverede en fornem præstation med 1 mål og 2 assist i 3 kampe.

-Jeg er hele tiden i god dialog med landstrænerteamet, der også har været og se os spille i Finland. Lige nu kæmper vi en hård kamp om at komme med i slutspillet med klubholdet, og lykkes det ikke, så kommer jeg formentlig tidlig ind i træningslejren med landsholdet og kan vise mig frem der i testkampene, jeg er i hvert fald sulten og vil gøre alt for, at jeg ikke skal tidlig på sommerferie, understreger backen.

Barndomsklubben Esbjerg bliver også fulgt tæt fra det finske. Emil Kristensen spillede fire sæsoner under det daværende EfB Ishockey, og han var også hjemme til guldfesten i april 2017, hvor storebror Esben Nielsen fik guldhjelmen og DM-titlen i hus.

-Det var skønt at se dem gå hele vejen, og jeg følger med på nettet og på livescore, hvordan alle deres kampe går. Og når jeg er et smut i Esbjerg er jeg naturligvis også i hallen. Det har været lidt svingende med deres resultater i denne sæson, men VI skal simpelthen i top 6 og i slutspillet, fortæller Emil Kristensen, som var han stadig en del af holdet i Esbjerg.

Til maj er han forhåbentlig ikke langt fra Esbjerg – godt 90 km nordpå – til endnu et A-VM for Danmark - i Herning.

 

Fakta om Emil Kristensen

25 år.

Back

Klubber: EfB Ishockey, Oskarshamm (Sverige), Rögle (Sverige), Linköping (Sverige), KooKoo (Finland)

Har spillet ca. 100 officielle landskampe for Danmark

Har deltaget ved 4 A-VM for Danmark

 

Foto: Daniel André Stentz