Pligtsejr med besvær 17. februar 2017

Pligtsejr med besvær

Der kunne ikke herske nogen tvivl om, at hvis holdet skulle tages seriøst i kampen om fjerde pladsen, så var aftenens opgør i Herlev en ”must win” kamp for Esbjerg Energy.

Esbjerg Energy virker til at have fundet nogle gode takter frem efter nytår, og selvom Herlev Eagles i sidste runde vandt sæsonens første kamp i regulær tid, så var aftenens modstander blevet endnu mere amputeret sidenhen. To backer, Alexander Sundström og Christian Vaagensø havde forladt Herlev, og så har Esbjerg Energy, som de fleste er bekendt, også haft en finger med i amputationen ved at hente Jordan Knackstedt. Han var dog ikke klædt om til mødet med sine tidligere holdkammerater. Til gengæld var Energys David Lidström tilbage på holdkortet i fjerdekæden.

Første periode blev egentligt et glimrende bevis på, hvad der sker, hvis man undervurderer en modstander. En tidlig udvisning til Jannik Christensen endte med at give Herlev blod på tanden, da Frederik Bjerrum i udvisningens sidste sekund hamrede pucken over i det fjerneste kryds uden de store chancer for Mathias Seldrup. Hjemmeholdet kom ud med masser af energi, og nogle gange også lidt for meget, i hvert fald måtte Thomas Søndergaard ud i to minutter, da han holdt lidt for godt fast i Esben Nielsen.

Udvisningen kunne Esbjerg ikke omsætte, og lidt efter måtte Lasse Bang ud for en høj stok. Herlev fik den udlignet med en holding på Brock Nixon, men så måtte Ryan Martindale hive i nødbremsen på, hvad der kunne være endt i en farlig chance. 14 sekunder gik det alligevel galt, da Lucas Lundvald sendte pucken under armen på Seldrup til en 2-0 føring til hjemmeholdet.

Mark Peterson måtte tage en timeout for at få stoppet blødningen, og det virkede nogenlunde. Esbjerg pressede nu på, men det blev også lidt for individuelt, og for mange forsøgte at skabe noget på egen hånd. Når der så endelig blev afleveret, var pasningerne ikke præcise nok, og første berøringerne blev derefter. Tyler Fiddler havde Esbjergs bedste bud, da han skar ind foran mål, og fik afsluttet snert forbi målet. Første periode sluttede med en fortjent 2-0 føring til hjemmeholdet.

Anden periode lignede længe slutningen af første. Esbjerg pressede på, og fik fremkaldt en måske afgørende udvisning til David Sätmark. Han fik 2+10 for en takling i ryggen, og da Herlev i forvejen kun havde fire backer på holdkortet var det noget af et slag i hovedet at skulle undvære en af dem i op til 12 minutter.  Powerplayet blev hurtigt trykket op i Herlevs forsvarszone, men Esbjerg blev indtil videre holdt ude på kanterne, og Herlev overlevede undertallet.

Esbjergs forcerede nu voldsomt, og det gav nogle ubehagelige kontra angreb til Herlev. En af disse kunne let have kostet en 3-0 føring, da hjemmeholdet kom i en to mod nul, som heldigvis for Esbjergs endte i en misset afslutning. Forløsningen for Esbjerg kom efter 11 minutters spil af anden periode, da Ryan Martindale fik pucken i en god position, og slyngede pucken ind over benskinnen på Marc Schlæger til en 2-1 reducering.

Minuttet efter havde Jeppe Vinther og en modstander godt fat i hinanden, men Vinther endte med aben, og måtte som den eneste inkassere to minutter. Esbjerg fik brudt første bølge, og efter 50 sekunder fik en opportunistisk Lasse Bang med et slag i isen forvirret en back så meget at han missede afleveringen tæt foran eget mål. Bang kunne herefter støde den flagrende puck ind over skulderen på hjemmeholdets målmand til en 2-2 udligning i undertal.

Resten af undertallet blev klaret, og lidt efter var det så hjemmeholdets tur til en to minutters. I slutningen af det powerplay fik Phillip Bruggisser for meget plads, og han kunne bringe sig selv i en god position og sendte pucken i nettet til den første esbjergensiske føring denne aften. 2-3 var også stillingen inden sidste periode.

Esbjerg startede sidste periode med to store chancer, hvoraf den sidste var et skud på ydersiden af stolpen fra Jannik Christensen. Herefter fulgte tre pæne chancer til Herlev Eagles, der fik bidt sig fast i Esbjergs forsvarszone i godt ét minut. Efter seks minutters spil var det Lasse Bang, der havde en ret stor chance for at trække yderligere fra, men fra fri position fik han ikke nok fart i afslutningen. Minuttet efter kom Jeppe Holmberg i karambolage med Benjamin Mauritzen, og det endte med en dobbeltudvisning til Mauritzen, så Esbjerg kom i powerplay. Den kom der ikke det store ud af, og kampen forblev helt åben. Det var først, da der resterede ni minutter, at Esbjerg Energy fik knækket et hårdt kæmpende hjemmehold. Marc Schlæger kunne ikke holde et hårdt skud fra Anders Krogsgaard, og returen fik Tyler Fiddler skrabet i mål til en esbjergensisk 4-2 føring.

Herlev løb tør for krudt, og godt et minut senere huggede Ryan Martindale i et nyt powerplay pucken i nettet fra distancen til 2-5. Tre minutter senere udnyttede Søren Nielsen den ekstra plads, som et træt forsvar efterlod, til at gøre det til slutresultatet 2-6 i Esbjerg Energys favør.

En pligtsejr, der blev en hel del besværligere på grund af den skidte første periode. Heldigvis blev hjemmeholdet kørt møre til sidst, og Esbjerg Energy kunne tage de tre point med hjem over broerne. Med sejren kravlede Esbjerg op på femte pladsen i ligaen, stadig blot ét point efter Gentofte Stars, der her til aften hjemme slog SønderjyskE med 3-0. Netop SønderjyskE er modstanderen når Esbjerg Energy på tirsdag spiller hjemme i Granly Hockey Arena. Der er kampstart kl. 19.00.

Kampen i tal

Herlev Eagles – Esbjerg Energy                         2 – 6

03.21                  1-0                       Frederik Bjerrum (Jensen og Søndergaard)

08.55                  2-0                       Lukas Lundvald Nielsen (Staal og Sonne) PP1

30.58                  2-1                       Ryan Martindale (Fiddler og Christensen)

32.49                  2-2                       Lasse Bang SH1

36.43                  2-3                       Phillip Bruggisser (McMillan og Knight) PP1

51.06                  2-4                       Tyler Fiddler (Krogsgaard og Martindale)

52.27                  2-5                       Ryan Martindale (S. Nielsen og Bruggisser)PP1

53.58                  2-6                       Søren Nielsen (Koch)

Udvisninger:

Herlev Eagles                               8 x 2 min + 1 x 10 min (Sätmark)

Esbjerg Energy                            5 x 2 min

Tilskuere: 496