Overtidssejr i Rødovre 27. oktober 2018

Det lykkedes fredag aften for Esbjerg Energy at tage to point med hjem fra en svær udebane, da Rødovre Mighty Bulls blev besejret med 4-3 efter overtid.

Hjemmeholdet startede bedst, og Esbjerg havde svært ved at matche tempoet de første minutter. Det udløste også kampens første udvisning efter to minutter, og så måtte Energy oveni spille med en mand mindre. Selve udvisningen blev nu klaret, men presset fortsatte, og efter små otte minutters spil kom straffen. En afslutning tog stolpen, og sprang ud til Dennis Christjansen, der sikkert sendte pucken ind bag Mathias Seldrup, som vogtede målet denne aften.

Det var bestemt ikke ufortjent, men bare 10 sekunder efter scoringen måtte Rødovre inkassere sin første udvisning. Den skulle komme til at vende billedet, for selv om starten af powerplayet ikke lige kørte som det skulle, så blev den afsluttet fornuftigt med gode chancer, der dog ikke kastede nogen scoring af sig. Esbjerg var nu kommet ind i kampen, og begyndte at sætte sig tungt på perioden. Der blev afsluttet flittigt på Stefan Ridderwall i værternes mål, men han tog godt fra, og forhindrede en udligning. Mod slutningen af perioden fik Esbjerg en ny chance i powerplay, men måtte alligevel se første periode ende med en 1-0 føring til Rødovre Mighty Bulls.

Anden periode startede med et hængeparti fra første periode, da Esbjerg lige skulle have overstået Jesse Mychans udvisning. Da den var afværget, kom den forsinkede belønning for første periodes pres. To minutter inde i perioden brugte Jesse Mychan sin fysik til at vinde en duel bag mål, og per instinkt blev pucken sendt ind foran målet, hvor Colin Vock dukkede op, og sendte pucken i nettet til 1-1.

Bare et halvt minut senere blev det også 2-1 til Esbjerg. Mark Derlago sendte en aflevering helt på tværs til Max French, der modtog pucken, indstillede sigtekornet, og sendte vandflasken i toppen af Ridderwalls mål på en flyvetur. De følgende skift fortsatte Esbjerg trykket, og Rødovre valgte at tage en timeout.

Seks minutter inde i perioden lignede det godt nok en 3-1 scoring. Umiddelbart var der udefra set ikke noget galt i scoringen, men dommeren tættest på annullerede målet. Er ikke helt klar over hvad forklaringen var. Det frustrede naturligvis, og da uopmærksomt defensivt spil halvandet minut senere kostede en udligning ved Niclas Carlsen mistede Esbjerg en smule fokus. Resten af perioden var derfor mere lige, og selvom hvert hold fik en chance mere i overtal, så stod der stadig 2-2 inden tredje periode.

Den kom Esbjerg Eneryg ikke så godt ud til. Allerede inden Sebastian Bergholts 3-2 scoring efter halvandet minut, da havde hjemmeholdet allerede misbrugt en stor chance, der burde have virket som advarsel. Kort efter måtte Max French ud for en tripping, og da Marc Hagel med et halvt minut tilbage af undertallet lavede samme forseelse måtte han også ud. Desværre blev han så frustreret, at han smækkede staven hårdt i isen, og fik to minutter oven i for usportslig optræden.

Det gav altså lidt over et halvt minut i fem mod fre, og derefter tre et halvt minut i undertal. Det var lidt op af bakke, men heldigvis klarede de hårdt kæmpende undertalskrigere sagerne, og holdt Esbjerg inde i kampen. Vigtigt, for bare 30 sekunder senere måtte Rødovre inkassere en udvisning, og den skulle Niklas Andersen bruge 26 sekunder af, før han havde sendt en retur fra Ridderwall i nettet til 3-3.

Stefan Ridderwall blev i samme moment så vred, at han i arrigskab smækkede staven ned i overliggeren. Det havde Marc Hagel fået to minutter tidligere i perioden, så Ridderwall måtte også inkassere to minutter for usportslig optræden. Esbjerg kunne derfor fortsætte i powerplay, men til trods for flere nærgående forsøg, så stod der stadig 3-3, da begge hold var fuldtallig igen med syv minutter tilbage.

Det blev også resultatet efter tredje periode, og der måtte overtid til. Her var Max French meget tæt på efter et lille minut, hvor han sendte pucken på noget der lignede indersiden af trekantsammenføjningen eller deromkring. Det var French og den ene hoveddommer så ikke helt enige om. Spillet fortsatte derfor, men French skulle få sin revanche efter små tre minutters spil. Efter en duel ved banden kom French ud med pucken, og kunne ugeneret gå mod mål, hvor han tæt på målet sendte pucken op i det fjerneste hjørne, denne gang uden at ramme stolperne.

4-3 til Esbjerg Energy, og to gode point på en svær udebane. Dermed kravlede Esbjerg forbi Rødovre i tabellen, og indtager nu sjette pladsen, inden det på tirsdag går løs igen. Denne gang på hjemmebane, hvor Frederikshavn Whitehawks, tirsdag aften kl. 19.00, kommer på besøg.

Kampen i tal

Rødovre Mighty Bulls – Esbjerg Energy 3 – 4 o.t.

07.52 1-0 Dennis Christjansen (Olsen og Skovby)

22.23 1-1 Colin Vock (Mychan og Andersen)

22.54 1-2 Max French (Derlago og Björkung)

27.29 2-2 Rasmus Astrup (Carlsen og Nyqvist)

41.21 3-2 Sebastian Bergholt (Carlsen og Asperup)

50.49 3-3 Niklas Andersen (Scheel og Vinther) PP1

62.55 3-4 Max French (Scheel)

Udvisninger:

Rødovre Mighty Bulls 7 x 2 min

Esbjerg Energy 8 x 2 min

Tilskuere: 915