Overtidsnederlag i Herlev 20. januar 2019

Søndag eftermiddag var Esbjerg Energy på besøg hos Herlev Eagles. Sidst holdet var her for nøjagtigt to måneder siden, var det nærmest nedsmeltning for åben tv-skærm, da holdet efter en udisciplineret indsats tabte 5-2.

Men meget har heldigvis ændret sig siden, og det var et aggressivt esbjergensisk mandskab, der åbnede kampen bedst. Herlev blev presset tilbage i egen forsvarszone, hvor det summede flittigt foran Emil Jidskoug i værternes mål. Der skulle gå to et halvt minut, før Herlev forsøgte sig første gang, og kort efter kom næste forsøg, der så snittede ydersiden af stolpen.

Det var nu stadig Esbjerg, der var mest aktive, og efter Felix Scheel havde forsøgt sig kom Esbjerg fortjent i front. Et højt pres resulterede i, at Colin Vock kom fri til skud, og her var der hurtig eksekvering med et huk over i det fjerneste hjørne.

Kim Karlsson havde en god chance, inden Nicolaj Henriksen måtte diske op med en god redning midtvejs i perioden. Herefter kom en periode med masser af stop i spillet, der ødelagde den gode rytme, der havde været indtil da. Med fire minutter tilbage fik Herlev kampens første powerplay, og her var det tæt på i to omgange, men Esbjerg holdt stand lidt endnu. For Herlev skulle få udlignet med godt et minut tilbage. Lidt tilfældigt endte pucken hos William Quist, der viste målnæse, og sendte pucken i nettet via undersiden af overliggeren.

Hermed var det ikke slut for første periode endnu. Med bare seks sekunder tilbage sendte hjemmeholdets Magnus Povlsen Colin Vock med hovedet først ned i banden, og inkasserede en fem minutters game misconduct. Colin Vock måtte udgå af kampen.

Esbjerg havde fået en følgeudvisning, så derfor måtte overtallet vente lidt, og da Christian Wejse og Per Nagander allerede inden taklingen på Colin Vock havde inkasseret en dobbeltudvisning, så startede anden periode i tre mod tre.

Det må man sige at hjemmeholdet slap bedst fra. Efter godt et minut sendte Brett Thompson pucken i mål via ryggen af Henriksen, og 28 sekunder senere svigtede markeringerne, og Herlev kunne lidt for let gøre det til 3-1.

En møgstart på anden periode, og det havde rystet Esbjerg så meget, at de tre minutters overtal ikke blev udnyttet. Men lige da det så mest gråt ud, så slog fjerdekæden til. Andreas Grundtvig havde sidst stav på og reducerede til 3-2 efter opspil fra Oliver Kjær og Sune Hjulmand. Det gav en vitamin indsprøjtning, og Esbjerg havde herefter en god periode, der dog blev afbrudt af en udvisning nogle minutter senere.

I undertallet diskede Henriksen op med en kæmperedning, så Esbjerg var stadig indenfor rækkevidde. Minuttet efter at være blevet fuldtallig igen, kom Esbjerg helt på omgangshøjde med Herlev. Anders Krogsgaard viste super overblik, da han fra en god position lagde an til skud, men i stedet spillede Felix Scheel, der kunne rette pucken i nettet til 3-3.

Herefter fulgte, som i første periode, en masse spilstop, der atter ødelagde rytmen i spillet. Herlev inkasserede en udvisning med to et halvt minut tilbage, men powerplayet er bare ikke superskarpt i øjeblikket, og derfor blev det ved 3-3 inden sidste periode.

Her var der ikke engang spillet ét minut før Herlev på ny havde bragt sig i front. Pucken lå bag Henriksen, og her kom Herlev først på den, og Brett Thompson gjorde det til 4-3. Max French kunne minuttet efter have svaret hurtigt igen, men forsøget snittede ydersiden af stolpen. Kim Karlsson havde også et fornuftigt forsøg inden Jidskoug i Herlevs mål heldigt blev reddet af stolpen efter et forsøg var smuttet mellem benene på ham. Marginalerne tilsmilede ikke lige Esbjerg i de situationer.

Esbjerg pressede hårdt på, og efter seks minutters spil fik Christian Wejse et break-away, der dog endte i Jidskougs parader. Esbjerg holdte presset, og minuttet efter måtte Herlev i straffeboksen. Et halvt minut senere gik Christian Wejse i isen efter en høj stav som ingen dommer så, men i spilmomentet efter sendte Herlevs målmand pucken ud over banden, og så fik Esbjerg alligevel sin fem mod tre. Den blev dog ikke eksekveret specielt godt, og det blev alt for omstændigt. Udligningen kom heldigvis. Godt nok var hjemmeholdet blevet fire mand på isen, da pucken endte hos Niklas Andersen, der fra sin favoritposition sendte pucken op i nettaget til 4-4.

Helt fortjent på dette tidspunkt, men bare 10 sekunder senere blev Hagel lidt for ivrig i at få erobret pucken, og kom til at lave en tripping. Derfor kunne Esbjerg ikke ride videre på den gode periode, og i stedet måtte boxplayet på banen. Her måtte Nicolaj Henriksen atter diske op med en kæmperedning for at det blev ved 4-4.

Der resterede otte minutter af sidste periode, og nu gik der stillingskrig i den. Ingen af holdene satsede ret meget, og det lugtede af en overtid. 10 sekunder før tid var Esbjerg dog tæt på at snuppe alle tre point, da en styring var tæt på at snyde værternes målmand, men kampen måtte altså i overtid.

Her var Herlev tæt på efter 10 sekunder grundet en tabt nærkamp. Et minut senere havde Derlago afgørelsen på bladet, men det blev overliggeren i stedet. Der kom en afgørelse, og med to minutter tilbage af den forlængede spilletid tog hjemmeholdets William Quist sagen i egen hånd, og afdriblede den esbjergensiske defensiv og gjorde det til slutresultatet 5-4.

Dermed kunne det ikke blive til mere end et enkelt point. Der var bestemt chancer til mere, og med lidt mere held, kunne det også være blevet til mere. Der er heldigvis chance for en hurtig revanche, for allerede tirsdag gæster Herlev Eagles Granly Hockey Arena hal 2. Der er som vanligt kampstart kl. 19.00.

Kampen i tal

Herlev Eagles – Esbjerg Energy 5 – 4 o.t.

06.58 0-1 Colin Vock (Hagel og French)

18.41 1-1 William Quist (Thompson og Thörnberg)

21.10 2-1 Brett Thompson (Giftopoulos og Terminesi)

21.39 3-1 Remy Giftopoulos (Thompson og Terminesi)

25.20 3-2 Andreas Grundtvig (Kjær og Hjulmand)

31.59 3-3 Felix Scheel (Krogsgaard og Derlago)

40.54 4-3 Brett Thompson (Quist og Thörnberg)

49.45 4-4 Niklas Andersen (Karlsson og Krogsgaard) PP1

62.50 5-4 William Quist (Thörnberg og Tikkinen)

Udvisninger:

Herlev Eagles 5 x 2 min + 1 x 5 + 20 (Povlsen)

Esbjerg Energy 6 x 2 min

Tilskuere: 418