Nyt træls nederlag 18. september 2018

To mandskaber, der skuffede i sæsonåbningen stod ansigt til ansigt, da Hvidovre Fighters tirsdag aften tog imod Esbjerg Energy. Hjemmeholdet fik en svider på 8-1 i Rungsted og Esbjerg Energy måtte, som de fleste er bekendt, se sig slået i overtiden af Herlev Eagles.

Der var helt sikkert nogle tavler, der skulle vaskes rene, og ting der skulle bevises fra begge sider, så der kunne sagtens vente en tæt kamp i Allan Villadsen Arena i Hvidovre.

Esbjerg åbnede bedst, og efter blot 15 sekunder havde Christian Wejse forsøgt sig første gang. Hvidovre nåede også lige at få testet Mathias Seldrup, inden første udvisning tilfaldt værterne. Powerplayet så faktisk ud til at være spildt, men med 30 sekunder tilbage sendte Eeto-Ville Arkiomaa et skud på trekantsammenføjningen og pucken drattede ud til Andreas Grundtvig, der sendte pucken i nettet til en esbjergensisk 1-0 føring.

Den holdt desværre ikke længe, og bare to minutter senere var der udlignet ved Victor Cubars, der var hurtigst over en løs puck helt inde i målfeltet. Esbjergs modsvar var nu ikke længe undervejs, og et par minutter senere var Esbjerg igen i front. Anders Krogsgaard sendte et hårdt skud på mål som Emil Jidskog ikke kunne holde. Pucken endte hos Andreas Grundtvig, der sendte den tilbage til Krogsgaard, som let kunne score til 1-2.

Endnu engang kunne føringen ikke holdes, og tre minutter senere var Esbjergs defensiv ikke helt på plads, da Daniel H. Nielsen sendte udligningen i nettet via indersiden af stolpen. Resten af perioden blev ikke meget bedre for Esbjerg, der måtte inkassere sin første udvisning med otte minutter igen. Her fik hjemmeholdet etableret et pres, der stort set varede perioden ud. Et stolpeskud var første advarsel, men en esbjergensisk udvisning i sidste minut endte med at koste en 3-2 føring til Hvidovre Fighters efter første periode.

Der var blevet justeret lidt til starten af anden periode, som Esbjerg indledte med et hårdt pres. De første fire minutter var hjemmeholdet presset tilbage, og det lugtede lidt af en udligning. Den lugt forsvandt dog ret hurtigt igen, og så tog hjemmeholdet voldsomt over. Fra det femte til det tiende minut var Esbjerg trykket tilbage på egen is, og her så det skidt ud. Nærkampene blev tabt, afleveringerne sad skidt, clearingerne kom for sjældent ud, hvilket blot gjorde, at Hvidovre kunne sende den ene farlige afslutning efter den anden mod Mathias Seldrup, der sprællede det bedste han kunne.

Umiddelbart blev der talt fem kæmpechancer til Hvidovre, der faktisk burde have lukket kampen i denne fase. Men på en eller anden måde kom Esbjerg igennem bombardementet, og fik selv produceret to tre kæmpe chancer i den sidste halvdel af midterperioden. Colin Vock kom frem til en pæn chance, Eeto-Ville Arkiomaa havde en kæmpechance og Andreas Grundtvig skulle have scoret, men det blev ved 3-2 inden sidste periode.

Esbjerg fik en powerplaychance fire minutter inde i sidste periode, som ikke blev behandlet så godt. Godt otte minutter inde i sidste periode manglede der lige et par centimeter, da en esbjergensisk styring gik snert forbi den ene målstolpe.

Esbjerg begyndte at satse, og kostede en farlig kontra med lidt under ti minutter tilbage. Det var en to mod én, der endte med at stolpen tog fra bag Seldrup. En udvisning lidt senere til Andreas Pedersen gjorde det ikke nemmere, og endnu engang måtte stolpen redde for Esbjerg. Der skulle dog blive rig mulighed for et comeback minuttet efter, da Hvidovre inkasserede to udvisninger med et halvt minuts mellemrum. Fem mod tre i halvandet minut, men det blev for passivt og for langsomt, og hjemmeholdets boks kunne klare frisag.

Et halvt minut efter den missede fem mod tre situation blev kampen lukket. Værterne sendte en hård afslutning i banden bag Seldrup, og pucken sprang tilbage til Nicki Kisum, der gjorde det til 4-2. Mark Pederson tog timeout, og der blev satset med en ekstra markspiller. Slaget var dog tabt, og hjemmeholdet kunne cementere sejren med en scoring i tomt mål til slutresultatet 5-2.

Der var desværre ikke den vilde fremgang fra lørdagens premiere kamp, og Esbjerg Energy har nu fået en rigtig træls start på sæsonen. Næste runde er på fredag. Her kommer Herning Bluefox, der også har fået en træls start på sæsonen, på besøg i Granly Hockey Arena. Der er kampstart kl. 19.00.

Kampen i tal

Hvidovre Fighters – Esbjerg Energy                5 – 2

04.29        0-1            Andreas Grundtvig (Scheel og Arkiomaa) PP1

06.40        1-1            Victor Cubars (Persson og Høeg)

08.10        1-2            Anders Krogsgaard (Grundtvig)

11.52        2-2            Daniel H. Nielsen (Schultz og Riekkinen)

19.46        3-2            Edgars Treijs (Johansson og Schultz) PP1

58.06        4-2            Nicki Kisum (Silfver og Johansson)

59.41        5-2            Christoffer Lindhøj (Silfver og Jidskog) EN

Udvisninger:

Hvidovre Fighters        4 x 2 min

Esbjerg Energy            3 x 2 min

Tilskuere:  500