Nyt klart nederlag til Energy 2. december 2018

Esbjerg Energy rendte ind i et nyt klart nederlag, da søndagens kamp i det nordjyske blev vundet af Frederikshavn Whitehawks med 5-0. Et nederlag der tog sit udgangspunkt i kampens første 10 minutter, hvor hjemmeholdet satte hele tre scoringer ind bag Mathias Seldrup, der vogtede målet denne eftermiddag. Mark Pedersons efterfølgende timeout fik stoppet blødningen, og Esbjerg fik produceret lidt i den resterende del af perioden uden dog at få reduceret.

Anden periode blev ikke det store chance orgie. Esbjerg kom ellers godt ud til perioden, men hvor første periode havde været helt uden udvisninger, så rendte Esbjerg nu ind i nogle stykker, der ikke gjorde det nemmere at komme tilbage i kampen. Sidst i perioden kom Esbjerg dog i powerplay, og her kom overliggeren til at stå i vejen for en esbjergensisk reducering. Her var marginalerne ikke på Energys side, men det må også bare konstateres, at marginaler og selvtillid tit går hånd i hånd.

Der var stadig lidt til tilbage af udvisningen fra anden periode, da tredje periode startede, så en hurtig reducering var ikke umulig. Det var dog hjemmeholdets Cameron Spiro, som var tættest på, da han brød Esbjergs opspil, og skøjtede ned mod Mathias Seldrup, som kunne se overliggeren redde for sig. Små fem minutter inde i sidste periode blev kampen reelt afgjort. Hjemmeholdet kom på 4-0, og så var der ikke mere i Esbjerg. Minutterne gik uden den store dramatik og med fem minutter igen blev det sidste søm slået i kisten med Frederikshavns mål til slutresultatet 5-0.

Der er stadig meget at arbejde med for Esbjerg, men der er kun mandag til at få rettet noget til inden næste opgave, for allerede tirsdag er der kamp igen. Denne gang hjemme i Esbjerg, hvor Rødovre Mighty Bulls kommer på besøg. Der er som vanligt kampstart kl. 19.00.