Nederlag i Frederikshavn slukkede Esbjergs top fire drømme 12. februar 2019

Esbjerg Energy tog sent tirsdag aften hul på slutspurten i dette års grundspil. Der mangler fem kampe, og en top fire er indenfor rækkevidde, men stadig ikke tættere på end, at det nok krævede alle tre point i Frederikshavn denne aften. Og netop Frederikshavn har Esbjerg Energy haft store problemer med i denne sæson. Faktisk står Energy med et rundt nul på point kontoen mod nordjyderne i de hidtidige fire kampe i grundspillet.

Derfor ville det også være et godt tidspunkt at få ændret den statistik, og få sendt et signal lige inden slutspillet om, at Esbjerg Energy er i stand til at slå alle hold i ligaen.

Det blev dog heller ikke denne gang, og med et 5-4 nederlag må Esbjerg bare erkende, at hvis Frederikshavn Whitehawks skal besejres i denne sæson, så bliver det først i et slutspil. Esbjerg kom ellers godt ud til første periode som ikke var ret gammel, da Kim Karlsson havde den første pæne chance. Frederikshavn bød kort efter ind med et stolpeskud, og ellers skiftedes holdene til at forsøge sig de næste minutter. Jesse Mychan fik kampens første udvisning, og den udnyttede hjemmeholdet til at bringe sig i front. Cam Spiro lykkedes med en skudfinte, og sendte pucken under Mathias Seldrup til 1-0.

Minuttet efter kom Esbjerg så i powerplay, og netop som den udløb fik Kim Karlsson scoret sit første mål for Energy, da han styrede en pasning fra Derlago forbi Tadeas Galansky. 1-1 efter første periode, hvilket bestemt ikke er skidt på en normalt svær udebane.

Anden periode startede ikke godt for Esbjerg. Efter blot to minutter blev det 2-1 til værterne. Esbjergs defensiv stod i vejen for hinanden nede foran Seldrup, og til sidst endte pucken hos Christopher Frederiksen, der prikkede den ind over stregen. Esbjerg nåede at misbruge et powerplay, inden en fejl fra hjemmeholdet resulterede i en udligning. Esbjerg fik erobret pucken, og med en dyb pasning fra Andreas Grundtvig blev Max French sendt af sted, og han sendte stensikkert pucken forbi Galansky til 2-2. Det blev skam også 3-2 til Esbjerg med seks minutter tilbage af perioden. Brett Bellemore læste spillet godt, og kom fri på kanten, hvor han med en pasning ind foran mål fandt Oliver Kjær, der ekspederede pucken ind over stregen til en esbjergensisk føring.

Den skulle desværre ikke holde perioden ud. Faktisk kom udligningen på en rigtig træls måde.

Esbjerg var nemlig i overtal, da Dale Mitchell med 28 sekunder tilbage strøg kontra. Seldrup reddede i første omgang, men en sløj backchecking gjorde, at Ian Brady kom først på returen, og boostede hjemmeholdet inden tredje periode.

Tredje periode startede med en hurtig udvisning til hjemmeholdet. Brady Austin havde en pæn chance i overtallet, men stadig 3-3. Den stilling holdt små otte minutter, for her måtte Seldrup overgive sig, da William Boysen sendte et slagskud op i det korte hjørne. 4-3 til hjemmeholdet, hvilket udløste nogle minutter, hvor Esbjerg pressede godt på for en udligning. Det blev til flere gode forsøg, som Tadeas Galansky med nogle gode aktioner fik afværget. I stedet blev det 5-3 med fem minutter tilbage, da Christopher Frederiksen med en hurtig afslutning sendte pucken over i det fjerneste målhjørne.

Med tre minutter tilbage blev Mathias Seldrup pillet ud, og satsningen endte da også med at give pote. Med 33 sekunder igen skød Anders Krogsgaard på mål, og den ramte en stav og tog en spøjs bue hen over alt inklussiv Galansky og dumpede ned i mål til 5-4. Stadig lidt tid tilbage, og chancen var der da også med 6-7 sekunder tilbage, hvor pucken strøg på tværs af Frederikshavns målfelt. Desværre var der igen til at skubbe den ind over stregen, og dermed endte det 5-4. Realistisk set var det nok et farvel til top 4, da Aalborg Pirates med en sejr her til aften øgede afstanden til fjerdepladsen til otte point. Næste opgave for Esbjerg Energy er på fredag, hvor Rødovre Mighty Bulls kommer til Esbjerg. Der er som vanligt kampstart kl. 19.00 i Granly Hockey Arena Hal2.