Matchbold til Esbjerg Energy 17. marts 2019

Efter det tunge overtidsnederlag fredag aften på egen is, skulle Esbjerg Energy grave dybt for at komme tilbage på vindersporet søndag eftermiddag. Her tog Frederikshavn Whitehawks imod i den 5. kvartfinalekamp, men selv med det tunge nederlag og et halv amputeret mandskab var der ingen modløshed at spore i kampens første minut. Esbjerg Energy lagde fint fra land fra i første skift, og fik presset Galansky i værternes mål. Der gik dog ikke lang tid, før hjemmeholdet også begyndte at bide fra sig. Nicolaj Henriksen var valgt til denne kamp, og han måtte minutterne efter også i aktion for at holde værterne fra fadet.

Efter fem minutter kom kampens første udvisning, da Brady Austin noget hårdt blev kaldt for en elbowing. Udvisningen blev fint afværget, men der skulle komme flere, som Esbjerg tilsyneladende havde taget patent på denne sene eftermiddag. Midtvejs i perioden havde Jesse Mychan alle muligheder for at bringe Energy i front, men to store chancer blev forspildt inden udvisningerne atter ramte Esbjerg. Anders Koch sad ude, da Nicolaj Henriksen blev dømt for, med vilje, at have flyttet målet under powerplayet. Målet har nu nok ikke siddet specielt godt fast, for efterfølgende skulle der bruges et par minutter på at bore dupperne, der holder målstolperne ordentligt i. Det hjalp dog ikke på, at Esbjerg Energy nu måtte spille tre mod fem. Hjemmeholdet trykkede kraftigt på, men Henriksen var på plads, og holdt det ved 0-0.

Minuttet efter at være blevet fuldtallig kom kampens første scoring, og efter at have overlevet en svær situation, var det Anders Krogsgaard, som på en retur fra Galansky skød på mål, og passerede den tjekkiske målmand til en esbjergensisk 1-0 føring. Esbjerg sluttede perioden med en ny udvisning, som gjorde, at anden periode skulle startes i undertal.

Udvisningen blev atter klaret, men det blev en stakket frist, for efter små to minutters spil kom udligningen. En tværpasning gennem målfeltet endte på bladet af Christopher Frederiksen, og så stod der 1-1 på måltavlen. Resten af anden periode blev en chancefattig affære. Det flød ikke med store målchancer, men Felix Scheel havde en pæn mulighed midtvejs, og ellers var det begrænset.

Vi springer til tredje periode, som blot var halvandet minut gammel, da Frederikshavn bragte sig i front. Christian Mieritz modtog pucken på venstrekanten, og sendte den over i det fjerneste hjørne uden mange chancer for Henriksen. Esbjerg modtog sin femte og sidste udvisning i kampen minuttet efter, og så var det ellers tungen lige i munden for ikke at komme bagud med to. Igen bestod defensiven, og nu kunne jagten på en udligning begynde. De første minutter nærmede Esbjerg sig, og så kom gevinsten med ni minutter tilbage. Med sit andet mål fik Anders Krogsgaard, fra nærmest samme position som det første, overlistet Galansky, og så stod der 2-2. Det skulle dog blive endnu bedre for de godt 30 medrejsende esbjergensiske tilskuere, der stod på første parket til en fantastisk afslutning. Med tre et halvt minut tilbage var Felix Scheel særdeles hurtigtopfattende, da en frederikshavner back forsøger at cleare en hård puck mod mål. Den ender foran Scheel, som ikke havde meget tid til at tænke over tingene, men her tog instinktet over, og så stod der 3-2 til Esbjerg Energy.

Hjemmeholdet kastede nu alt frem, og Galansky røg sidenhen ud for en ekstra markspiller. Med lidt over ét minut tilbage blev sømmet dog slået i, da Jannik Christensen fra egen banehalvdel sendte pucken i det tomme mål til slutresultatet 2-4. Et resultat, der samtidig sikrer Esbjerg Energy en matchbold på tirsdag, når Granly Hockey Arena lægger is til den sjette kvartfinalekamp. Kampen er blevet valgt som tv-kamp, så der er først kampstart kl. 20.30.

Kampen i tal

Frederikshavn Whitehawks – Esbjerg Energy 2 – 4

17.58 0-1 Anders Krogsgaard (French og Vinther)

26.22 1-1 Christopher Frederiksen (Spiro og Mieritz)

41.26 2-1 Christian Mieritz (Jensen og Mitchell

51.07 2-2 Anders Krogsgaard (French og Derlago)

56.22 2-3 Felix Scheel (Krogsgaard og Derlago)

58.51 2-4 Jannik Christensen (Scheel og Derlago) EN

Udvisninger:

Frederikshavn Whitehawks: ingen

Esbjerg Energy: 5 x 2 min

Tilskuere: 1.822