Markant dansk forstærkning til Energy 20. juni 2017

Esbjerg Energy henter en markant dansk forstærkning i form af den 24 årige forward Felix Maegaard Scheel fra svensk ishockey.

- Jeg glæder mig til mit første år i dansk senior-ishockey og Metal Ligaen. Jeg har spillet ni år i svensk ishockey, og har lært meget der, både som menneske og som ishockeyspiller. Jeg har spillet U18, U20, Division 1 og Allsvenskan. Her har jeg oplevet både med- og modgang og de erfaringer tager jeg med til Esbjerg, fortæller Felix Scheel. 

Den 183 cm høje wing spillede i Gentofte før han i 2008 skiftede til svenske Rögle. Sidenhen har sjællænderen repræsenteret Halmstad, Olofsström, Björklöven og Södertalje.

- Jeg kunne have fortsat karrieren i Sverige, men jeg følte at det var tid til at prøve noget nyt. Jeg har lyst til at se ud mod Europa og jeg føler, at en aftale med Esbjerg Energy giver mig en mulighed for at vise mig frem, fortsætter Felix Scheel. - Vi skal i år spille mindst seks kampe i Champions Hockey League og de kampe er et godt vindue at vise kvaliteterne frem i.

Felix Scheel har i alt spillet 170 kampe i Sveriges næstbedste række Allsvenskan, hvor det er blevet til 19 mål og 43 oplæg til scoringer. Endvidere har den kommende Energy-forward spillet 86 kampe i den tredje bedste række, Division 1 og scoret 46 mål og leveret 68 oplæg.

- Det er ikke nogen hemmelig, at jeg stadig har ambitioner og den danske liga giver med dens kvaliteter mulighed for at tanke ny selvtillid, efter vi i sidste sæson måtte ud i kvalserien før overlevelsen var sikret for Södertälje. Nu kommer jeg til de dobbelte danske mestre, så den danske liga må være den rigtige vej for mig, forklarer den 24-årige wing.

- Jeg har fra Sverige fulgt lidt med i dansk ishockey og Esbjerg har spillet finale i de tre seneste sæsoner. Jeg vil gerne vinde, og så har jeg hørt meget godt om cheftræner Mark Pederson. Jeg vil til et sted, med en dygtig træner, for at kunne fortsætte min udvikling som ishockeyspiller. I Sverige kan spillere let blive glemt. Jeg har ambitioner om at deltage i en VM-slutrunde, så Esbjerg Energy må være det rigtige sted for mig, slutter Felix Scheel.

- Felix tilfører den danske del at truppen ekstra pondus. Han kommer med en solid erfaring af Allsvenskan og den erfaring er jeg sikker på kommer holdet til gode. Vi får i Felix samtidigt en sulten og ambitiøs spiller, og jeg er glad for, at vi hos Esbjerg Energy kan tiltrække potentielle landsholdsspillere, konkluderer sportschef Søren Mathiasen. 

 

Læs mere om Felix på:

http://www.eliteprospects.com/gallery.php?player=23951