Mark & Mark er klar til en ny omgang i Energy 9. august 2018

Esbjerg Energy-mandskabet er først blevet komplet med de udenlandske spillere i denne uge, men allerede onsdag den 15. august spilles første træningskamp mod SønderjyskE, og mindre end en måned senere, den 14. september, spiller vestjyderne den første kamp i Metal Ligaen, hvor Herlev Eagles gæster Esbjerg.

- Personligt har jeg haft en god sommer, selv om den ikke var helt så exceptionel, som den danskerne har oplevet i år. Men det var godt at være hjemme i tre måneder, hvor der var tid til familien og de gamle venner. Det er sjældent, at have så lang tid, men nu er jeg tilbage til min 12. sæson udenfor det nordamerikanske kontinent, fortæller cheftræner og sportschef Mark Pederson fra Esbjerg Energy.

Den 50-årige canadier kom til Esbjerg i sommeren 2013 og kan se tilbage på fem sæsoner, der foreløbigt har resulteret i to danske mesterskaber.

- Nu arbejder vi i trænerstaben på at adressere de sædvanlige udfordringer i forhold til at opbygge mandskabet til den kommende sæson. Og vi nyder udfordringerne. Vi har mere konkret arbejdet med eksempelvis skøjteløbet, og er samtidig begyndt at se lidt på den spillestil, som vi ønsker at benytte.

- Jeg synes, at vi har fundet nogle spændende spillertyper med gode personlige egenskaber. De er generelt dygtige på skøjterne´, og så har flere af vore udlændige lidt ekstra rutine, fortsætter cheftræneren.

Blandt de udenlandske profiler er en gammel kending.

- Jamen, det er godt at være tilbage i Esbjerg. Her er forholdene velkendte og alt fungerer. Det er godt at gense mange af drengene fra da jeg sidst spillede for Energy. Og endelig er det altid godt at træne under Mark Pederson, supplerer den 32-årige canadiske forward Mark Derlago.

Efter sæsonen 2014/2015 i Esbjerg spillede Mark Derlago i to sæsoner for Nikko Icebucks i den asiatiske liga, inden turen gik til England, hvor canadieren sidste år repræsenterede Nottingham Panthers.

- Jeg spillede her for nogle sæsoner siden og havde en god tid i Esbjerg. Det var et spændende hold dengang, og det ser igen spændende ud. Esbjerg har vundet mesterskabet i to af de tre seneste sæsoner. Jeg ønsker at score mål og tilføre holdet offensive kvaliteter, så min sølvmedalje kan skiftes ud med et mesterskab, som helt klart er min ambition.

Den 184 cm høje canadier fra Brandon i den canadiske provins Manitoba markerede sig fint, sidst han spillede i dansk ishockey. Her blev det til en plads på Metal Ligaens All-star hold og 92 point i 51 kampe.