Målmaskinen Mark Derlago er tilbage i Energy 26. juni 2018

Det er med stor glæde, at vi igen kan præsentere Mark Derlago i Energy-trøjen, der vender retur til Esbjerg i den kommende sæson.

De fleste ishockeyfans har formentlig ikke glemt, hvordan han præsterede senest, han var i klubben i 2014/15 med hele 92 point i 51 kampe, kun overgået i hele Metal Ligaen af kædekammeraten Andrew Clark.

Den succesrige duo var bl.a. med til at sikre Esbjerg de første sølvmedaljer i nyere tid, hvor Derlago alene tegnede sig for 36 mål i denne sæson. Begge spillere fandt også vej til Metal Ligaens All-star hold.

-Det glæder mig meget, at Mark kommer tilbage til Esbjerg. Det er en spiller, jeg kender rigtig godt og har trænet i flere omgange. Du ved præcis, hvad du får med ham – en sublim målscorer, en spiller med gode lederegenskaber som er meget professionel, der bare elsker at spille ishockey. Sådan en type kan alle mandskaber bruge, og han kender jo ligaen og omgivelserne her i Esbjerg, så jeg kan kun være tilfreds med tilgangen af Mark Derlago, understreger cheftræner Mark Pederson.

Den 32-årig canadier har igennem hele sin karriere været en ren pointmaskine, og det har også været tilfældet efter sit første ophold hos Esbjerg Energy. To sæsoner hos det japanske hold Nikko Icebuks og senest hos de daværende mestre fra Nottingham Panthers i England. Pointudbyttet for de tre sidste år har været 183 point i 162 kampe. Trods en lang og succesfuld karriere er stadig masser af sult i den stærke forward.

-Min familie og jeg har kun gode minder fra vores første ophold i Esbjerg, så jeg er meget begejstret for at være tilbage her. Det spiller selvfølgelig ind, at Mark Pederson fortsat er træneren – han er bare en træner som du vil spille for og vinde under. Men vigtigst af alt, så kommer jeg tilbage til Esbjerg for at vinde mesterskabet. Holdet ser spændende ud med en god blanding af unge og rutinerede spillere, og jeg ville elske at vinde en guldhjelm med Esbjerg, fortæller Mark Derlago.

Med underskriften fra Mark Derlago begynder holdet så småt at forme sig. Esbjerg Energy har nu fem udenlandske forwards klar til sæsonstart: (Colin Vock, Mark Hagel, Max French, Eetu-Ville Arkiomaa og Mark Derlago) – dertil også den offensive svenske back Victor Björkung samt 10 danske spillere.

Foto: Niels Husted - www.nhcfoto.dk