Lige ved og næsten for Esbjerg Energy 31. oktober 2017

Esbjerg Energy løb ind i et ærgerligt 3-1 nederlag, da holdet tirsdag aften mødte Gentofte Stars på udebane. Der var ellers flere gode esbjergensiske takter i kampens første halvdel, hvor begge hold leverede en god gang ishockey i højt tempo og med god fight.

Hjemmeholdet havde tabt deres seneste to kampe til de to bundhold, og virkede derfor meget opsatte på at komme tilbage på sejrssporet. Esbjerg kom også fint ud til kampen, og det var også Esbjerg, der havde den første større chance, da Christian Wejse brød igennem, og fik testet Teemo Seppänen.

Hvad der skulle vise sig at blive et gennemgående problem for Esbjerg denne aften, tog sin begyndelse, da Jannik Christensen fik kampens første udvisning efter tre minutters spil. I powerplayets sidste sekunder kunne Ulrich Linnet sætte sidste stav på og prikke pucken mellem benene på Mathias Seldrup, der vogtede målet denne aften.

Esbjerg svarede godt igen, og i periodens sidste halvdel blev hjemmeholdet udsat for et massivt stormløb. Pucken gled hurtigt rundt i de esbjergensiske kombinationer, og det gav flere store chancer som oftest endte i paraderne på Seppänen. Esbjerg skøjtede hurtigere i denne fase af kampen, hvilket kostede et par udvisninger til Gentofte. Powerplayet kørte også fint rundt, og det eneste ”men” var, at afslutningerne ikke fandt vej til netmaskerne.

Presset var til sidst så voldsomt, at Gentofte måtte hive i nødbremsen et par gange, og det gjorde, at Esbjerg kunne starte anden periode i fem mod tre i halvandet minut.

Fem-seks store chancer blev kreeret, men Seppänen stod i vejen, og chancen blev spildt. En udvisning til Anders Krogsgaard blev afværget, og jagten på udligningen blev genoptaget. Justin Crandall slap fri, og forsøgte sig forgæves, men fik selv fat i pucken igen, og et par sekunder senere lå den i nettet efter at have været forbi Vock og til sidst Carson McMillan, der satte udligningen ind.

De følgende minutter stod der stadig Esbjerg på hovedparten, og det gav en pæn chance til Sune Hjulmand, der slap fri til en afslutning i venstre side. Det så faktisk rigtig fint ud indtil videre.

Men, så kom udvisningerne igen. Store var de ikke, hvilket også til sidst i kampen endte i flere frustrationer. Søren Pedersen sad i udvisningsboksen, da Ville Järveläinen godt presset fik sendt pucken ind bag Seldrup til en 2-1 føring med otte minutter tilbage af perioden. To udvisninger mere i den resterende del af anden periode gjorde, at hjemmeholdet overtog teten, og her havde Seldrup nogle gode indgreb, der sørgede for at Gentofte stadig kun var foran med én inden sidste periode.

Hjemmeholdet tog lidt af momentummet med ud til tredje periode, hvor Esbjerg Energy ikke helt kunne holde kadancen fra første halvdel af kampen. De lidt tynde udvisninger, og manglen på samme til hjemmeholdet var begyndt at sætte sine spor, og frustrationerne lurede centimeter under overfladen. Enkelte store chancer kom der dog. Midtvejs i perioden kom en stor dobbeltchance, da Sune Hjulmand fik taklet sig igennem til en helt åben chance, som Seppänen fik halvklaret. Esben Nielsen fik returen, men fik ikke løftet pucken tilstrækkeligt.

Gentofte, foran med en enkelt, satsede ikke det helt vilde fremad, og oftest var det i forbindelse med esbjergensiske udvisninger, at faren var størst. Den kom der en sidste af med syv minutter tilbage, og her måtte Seldrup også lige ud med griberen for at beholde chancen for en udligning. Gentofte kæmpede med næb og klør for at holde Esbjerg væk, og det lykkedes i de næste minutter. Først i kampens sidste to minutter fik Energy lagt et nyt tryk. Carson McMillan var ved at komme fri med et halvtomt mål, da Victor Reese tog én af de udvisninger træneren ikke brokker sig over.

Mark Pederson tog timeout, og trak Seldrup ud. Det gav bagslag 20 sekunder senere, da en tabt nærkamp gav Joonas Riekkinen muligheden for at sende pucken i det tomme mål fra midten af banen. Slaget var tabt, og trods gode indledende takter endte udvisningerne med at koste point.

Allerede torsdag skal holdet atter i aktion, når turen igen går til Sjælland. Her er det så Rødovre Mighty Bulls, som tager imod i den sidste kamp inden landsholdspausen. Der er kampstart i Rødovre Skøjte Arena kl. 19.00.

Kampen i tal

Gentofte Stars – Esbjerg Energy 3 – 1

05.12 1-0 Ulrich Linnet (Koponen og Rasmussen) PP1

25.37 1-1 Carson McMillan (Vock og Crandall)

33.38 2-1 Ville Järveläinen (Nyqvist og Riekkinen) PP1

59.18 3-1 Joonas Riekkinen (Virtala og Nyqvist) SH1

Udvisninger:

Gentofte Stars 4 x 2 min

Esbjerg Energy 7 x 2 min

Tilskuere: 203