Ligaens mest målfarlige back til Energy 24. maj 2018

Esbjerg Energy får tilført offensive kvaliteter på backpladsen, da der er lavet en aftale med den svenske back Victor Björkung for den kommende sæson.

Og det er en herre, der har vist, at han kan finde vej til målet i Metal Ligaen, da han i den forgangne sæson var ligaens mest målfarlige back med 14 scoringer i 44 grundspilskampe for Hvidovre Fighters. Faktisk skal vi hele ni sæsoner tilbage i den bedste danske række for at finde en mere målfarlig back – målt på antal scoringer.

-Der er ingen tvivl om, at mine offensive kvaliteter er min største styrke, jeg skyder, når chancen byder sig, og så elsker jeg at bruge min fart. Mit mål er dog først og fremmest at hjælpe holdet, og det betyder også, at det vigtigste som back er at få ryddet op foran eget mål, understreger Victor Björkung.

Den 25-årige svensker har fået sin ishockeyopdragelse i Stockholm og skrev i sæsonen 2016/2017 under på sin første professionelle kontrakt med den svenske allsvenskan klub Timrå. Inden da havde han været fire år i USA, først to år som juniorspiller og derefter to år med collegehockey i Fargo og Ohio.

I sæsonen 2017/18 gik turen til Danmark og det nye ligahold, Hvidovre Fighters, hvor han havde en særdeles fremtrædende rolle og endte som holdets samlede topscorer med 14 mål og 17 assist i 44 kampe.

Den offensive svensker har fået mange klubbers opmærksomhed og også hos Esbjerg Energy, der netop har været på jagt efter en back med de kvaliteter, da Phillip Bruggisser i næste sæson spiller i den tyske DEL-liga.   

-Jeg valgte Esbjerg Energy, fordi jeg godt kan lide måden der spilles ishockey på her, og det passer til min spillestil, så jeg er meget glad for at få denne chance. Jeg kender den danske liga og har haft nogle rigtig gode snakke med både Mark Pederson og Thor Dresler, og det har kun bekræftet mig i, at Esbjerg er det rette sted for mig, så jeg ser virkelig frem til den nye sæson, fortæller Victor Björkung.

Dermed er fire backs foreløbig på plads hos Esbjerg Energy: Anders Koch, Jeppe Vinther, Andreas B. Pedersen og Victor Björkung.

Foto: Niels Husted - www.nhcfoto.dk