Helt lige igen 10. marts 2017

Helt lige igen

Der er igen udlignet i kvartfinaleserien mellem Esbjerg Energy og SønderjyskE, da det fredag aften blev til et 3-1 nederlag i SE Arena i Vojens. Et fyldt udebaneafsnit kunne se hjemmeholdet starte bedst, og indenfor de første minutter var Nicolaj Henriksen blevet testet flere gange. Udvisningerne sad løst denne aften, og der skulle ikke ret meget til, før armen blev løftet. Første mand i fælden blev Carson McMillan efter fire minutters spil, men Esbjergs boxplay holdt stand.

Efter syv minutters spil var det hjemeholdets tur, og her kom Ryan Martindale til en kæmpe chance efter en fiks afslutning fra Fiddler, men Martindale fik ikke ramt det halvtomme mål på den pludseligt opståede chance.

Udvisningerne fortsatte til hvert hold, men det forblev målløst efter første periode. Esbjerg startede anden periode fint, og der var ikke gået ret lang tid, før Kodie Curran blev spillet helt fri foran Myllykoski, men der blev ledt for længe efter et åbent hul, og Myllykoski fik til sidst reddet. Heldigvis skulle der kun gå yderligere tre minutter, før Esbjerg bragte sig foran. Anders Koch løftede en puck mod mål, og den rettede Sune Hjulmand af til en esbjergensisk 1-0 føring.

Desværre fortsatte den hårde dommerlinje, og bare minuttet efter modtog David Lidström en af de udvisninger, man sjældent ser i playoff. Her kom hjemmeholdet med et hurtigt modsvar, og der var knapt gået 30 sekunder, før pucken ramte en esbjergskøjte, og lagde sig til rette for Kristian Jensen, der scorede fladt på Henriksen.

De tynde udvisninger ramte også hjemmholdet, og med linjen i tankerne, havde Esbjerg altså bare valgt en rigtig dårlig dag til at kikse sit powerplay spíl. Der manglede lige de sidste 10 % til, at det blev helt farligt. Her var hjemmeholdet mere effektive, og med syv minutter tilbage af anden periode slog de igen til i powerplay. Henriksen kunne kun halvklare et skud, og Nikolaj Carstensen fulgte op og gjorde det til 2-1 til SønderjyskE. Esbjerg fik hurtigt chancen i powerplay igen, men måtte atter se hjemmeholdet blive fuldtallige uden at have fået noget ud af det, og måtte gå til pause bagud med en enkelt scoring.

Tredje periode understregede bare, at det ikke var i powerplay, at Esbjerg var farlige denne aften. Sidste periodes tre første udvisninger tilfaldt hjemmeholdet, men der stod stadig 2-1, da de var overstået med seks minutter igen. Til sidst skulle der satses, men Esbjerg rendte i stedet ind i to udvisninger, der sendte SønderjyskE i fem mod tre, og med 10 sekunder tilbage gjorde Danny Hobbs det til slutresultatet 3-1.

2-1, 3-1, 4-1, 3-1 har slutresultaterne lydt indtil videre i denne serie, og lad det bare fortsætte med hjemmesejre søndag med, når kamp fem spilles i Granly Hockey Arena. Der er kampstart kl. 17.00.