Hårdtarbejdende canadier skal styrke Energy 22. maj 2018

Den 29-årige canadiske forward Marc Hagel har sat sin signatur på en kontrakt med Esbjerg Energy for den kommende sæson. Og det er en erfaren ishockeyspiller, der kommer til Esbjerg med mere end 200 kampe i Nordamerikas næstbedste liga, AHL.

Marc Hagel er født og opvokset i Hamilton, Ontario. Han har bl.a. været tilknyttet NHL-klubben, Minnesota Wild, hvor han i 2015 blev udstyret med 2-årig kontrakt, hvor han optrådte for deres ”farmer hold” Iowa Wild i AHL. Målet om at spille i verdens bedste liga, NHL, er endnu ikke lykkes, men der holdes stadig godt øje med Marc Hagel på allerhøjeste niveau, da Ottawa Senators i 2017 sikrede sig de fremtidige rettigheder til ham. Foreløbig er det blevet til 225 kampe og 79 point i AHL.

I den netop overståede sæson prøvede Marc Hagel lykken i den norske liga, hvor han tørnede ud for Lørenskog og blev holdets topscorer.

-Vi får en spiller ind med stor erfaring og gode lederegenskaber, og det har vi brug for efter at have ”mistet” vores tre kaptajner de seneste tre sæsoner. Marc Hagel kommer med masser af hårdt arbejde og energi til truppen og har bl.a. spillet sammen med Carson McMillan i AHL, fortæller cheftræner Mark Pederson.

Før de fem sæsoner i AHL spillede Marc Hagel universitetshockey i Princeton og Miami, hvor han sideløbende med ishockeykarrieren fik en kandidatgrad i statskundskab. Med sine 180 cm og 86 godt fordelte kilo er det en spiller, der både kan bruge hovedet og fysikken på isen.

-Marc er en klog spiller, som er brugbar i mange af spillets aspekter. Generelt har vi kun hørt godt om ham som person og som ishockeyspiller, så vi glæder os til meget til, at han bliver en del af Energy, og meldingen fra Marc selv er, at han med stor spænding ser frem til det bliver august, hvor han støder til i Esbjerg, fortæller Mark Pederson.

Med tilføjelsen af Marc Hagel har Esbjerg Energy nu to importspillere på plads (Colin Vock og Marc Hagel) samt seks danske spillere (Mathias Seldrup, Nicolaj Henriksen, Andreas B. Pedersen, Anders Koch, Jeppe Vinter og Andreas Grundtvig) på kontrakt for sæsonen 2018/19.