Fremtidens stjerner på kontrakt hos Energy 29. juni 2018

Tre unge håbefulde- og ikke mindst talentfulde spillere har tilkæmpet sig kontrakt hos Esbjerg Energy for den kommende sæson.

Oliver Kjær og Jonas G. Torbensen var begge oppe og snuse til førsteholdet i sidste sæson, men de to forwards bliver nu fremad en fast bestanddel af ligatruppen. Det samme gør sig gældende for backen Oliver Jessen, der er hentet i SønderjyskE.

-Vi vil gerne være en ishockeyklub, hvor unge spillere får chancen, og derfor er det også glædeligt, at vi nu kan tilbyde kontrakter til to drenge af egen avl samt et spændende talent udefra. Vi har et godt samarbejde med ungdomsafdelingen i Esbjerg Ishockey Klub, hvor talentmassen er stor, så det er dét, vi nu høster frugterne af, understreger assistenttræner Thor Dresler.

17-årige Oliver Kjær var med i Esbjerg Energy-truppen i 11 kampe i den forgangne sæson, hvor det blev til nogle enkelte indhop undervejs. Derudover blev det til masser af istid på klubbens 1.divisionshold samt på Esbjergs U20-mandskab. Og her fik Oliver Kjær vist sit store talent på begge mandskaber som holdets topscorer. I 1.divison bl.a. med 43 point i 26 kampe (24 mål og 19 assist). Derudover havde Oliver Kjær også en fremtrædende rolle på det danske U18-landshold.

-Oliver har været igennem en god udvikling de sidste par sæsoner og var en ledende spiller i den forgangne sæson, når det kom til pointproduktionen på vores 1. divisionshold. Oliver har kørt på med krum hals til sommertræningen, hvor han flytter sig med store skridt i forhold til det fysiske, så det skal blive spændende at følge ham, når vi går på is, fortæller Thor Dresler.

Blot 16-årige Jonas G. Torbensen får også chancen nu for at prøve sig af det højeste seniorniveau i Danmark. Syv kampe på bænken for Esbjerg Energy i sidste sæson gav ham en indikation af, hvad der venter i den kommende sæson. Og klubben har også en god fornemmelse med fremtidens mand, efter flotte præstationer på både 1. division samt Esbjergs U17 & U20 hold. Bl.a. med otte scoringer i 13 kampe i landets næstbedste række.

-Jonas har en rigtig god indstilling, og er en type, som går til den hver dag. På isen lader han sig ikke påvirke af, om dem han træner med eller spiller mod er fysisk større end ham. Han har god fart på skøjterne, hvilket kun vil blive bedre i den kommende sæson, for også han har trænet virkelig hårdt henover sommeren, hvor han har bygget nogle gode kilo på kroppen, forklarer Thor Dresler.

19-årige Oliver Jessen, der har fået sin ishockeyopdragelse i Vojens, skal nu forsøge at få endnu mere istid i landets bedste række. Den unge back fik chancen i en enkelt kamp hos SønderjyskE i den forgangne sæson. Ellers har han som de to andre unge drenge mest spillet 1.divisions ishockey, hvor han både har vist fine kvaliteter i defensiven og offensiven med bl.a. 18 point i 30 kampe (6 mål og 12 assist) i sæsonen 2017/18. 

-Oliver læser spillet godt og har et højt teknisk niveau, og så har han en stor sult på at tage et skridt fremad, og få etableret sig på metalliganiveau. Vi har haft nogle gode snakke med Oliver gennem det sidste stykke tid, og vi glæder os til at arbejde sammen med ham, fastslår assistenttræner Thor Dresler, der står for sommertræningen i Esbjerg Energy, inden holdet går på is til august, hvor både imports og danskere er klar til en ny jagt på DM-guldet.

Foto: Niels Husted - www.nhcfoto.dk