Frederikshavn reducerede 12. marts 2019

Frederikshavn fik tirsdag aften reduceret til 1-2 i kvartfinaleserien, da det blev til en sikker 4-0 sejr over Esbjerg Energy. Bagud med to pinde var hjemmeholdet mere eller mindre pisket til at vinde, og Esbjerg blev da også sat godt under pres i første periode. Efter otte minutters spil gav defensiven efter, og Evan Jasper blev første målscorer, da han fik passeret Mathias Seldrup i det esbjergensiske mål.

Første periode tilhørte værterne, men der var kun et enkelt måls forskel på tavlen inden anden periode. Det blev en periode, hvor udvisningerne kom til at koste. Allerede efter tre minutters spil havde Frederikshavn udnyttet en esbjergensisk udvisning til at sende pucken forbi Seldrup til 2-0. Nu var Esbjerg nød til at forcere, og det kastede en powerplaychance af sig efter syv minutters spil. Her nærmede Esbjerg sig, dog uden at få pucken det sidste stykke over stregen.

Desværre blev kampen stort set punkteret, da Frederikhavn nogle minutter senere udnyttede en ny esbjergensisk udvisning til at gøre det til 3-0. Det var én af de hårde, for kort forinden havde Max French haft en friløber, som Galansky afværgede, så i stedet for 2-1 stod der nu 3-0. Den kom Esbjerg Energy sig aldrig over, og fokusset på gameplanen var nu røget en tur. Med fem minutter tilbage af perioden tog dramatikken til, og udvisningerne begyndte at hagle ned over holdene. Da perioden var slut var både Christian Wejse, Jesse Mychan og værternes William Boysen sendt i bad for kampen. Frederikshavn havde udnyttet en af udvisningerne til at komme på 4-0, og ydermere måtte Anders Krogsgaard hjælpes fra banen, og var ude af kampen.

Nicolaj Henriksen passede målet i en tredje periode, som egentligt bare skulle overstås. Kampen var afgjort, og der kom da heller ikke flere scoringer, så det blev ved de 4-0. Der er ny kamp på fredag, hvor Granly Hockey Arena atter lægger is til. Der er kampstart kl. 19.30.

Kampen i tal

Frederikshavn Whitehawks – Esbjerg Energy 4 – 0

08.19 1-0 Evan Jasper (Mitchell og Larsen)

23.00 2-0 Alexander Bumagin (Jasper) PP1

32.10 3-0 Alexander Bumagin (Brady) PP1

37.37 4-0 Cameron Spiro (Mølgaard og Brady)

Udvisninger:

Frederikshavn Whitehawks 4x2 min, 1x5+20 min, 2x10 min

Esbjerg Energy 7x2 min, 2x5+20 min, 2x10 min

Tilskuere: 1.529