Fokuseret Esbjerg-indsats belønnet med tre point 23. november 2018

Esbjerg Energy – Herlev Eagles 3–2 (1-0, 1-1, 1-1)

Power play-effektiviteten var i top fredag aften i Esbjerg, hvor hjemmeholdet løb med alle tre points efter en kamp, hvor fire af fem scoringer reelt set blev scoret i overtal. Dette efter en fokuseret og determineret vestjysk indsats, hvor værterne formåede at holde fokus gennem 60 minutter.

Det var Esbjerg der havde revanche til gode, da Herlev fredag aften gæstede vestkysten. Herlev hentede så sent som i tirsdags en overbevisende sejr på 5-2 hjemme mod Esbjerg, men også i sæsonåbneren i Esbjerg for godt to måneder siden, endte Herlev med at trække det længste strå efter en overtidsafgørelse.

Efter 18 spillerunder, hvor Esbjerg kun har formået at hente præcist ét point i snit pr. kamp, var en niendeplads de barske realiteter for hjemmeholdet, forud for aftenens kamp.

Esbjerg har på det seneste haft gevaldige problemer med både disciplinen og med at holde fast i føringerne, som faktisk har været der ganske ofte. Selvfølgelig varer en ishockeykamp 60 minutter, men lavede man et lille tankeeksperiment og afsluttede vestjydernes hidtidige kampe i indeværende sæson efter første periode, så ville status for Esbjerg være en noget anden: Nemlig 28 points, et pointsnit på 1,56 pr. kamp og en øjeblikkelig 5. plads i tabellen.

Dette illustrerer vel meget godt vestjydernes problemer og bekymringer og det vestjyske trænerteam må efterhånden formodes talrige gange, at have proklameret fuld koncentration over alle 60 minutter.

For Herlevs vedkommende faldt den seneste sejr over Esbjerg på et tørt sted, da man har haft det svært på det seneste og stille og roligt var begyndt at dale nedad i tabellen. De tre points i tirsdags sendte dog københavnerne op på en delt femteplads.

Gæsterne måtte undvære Remy Giftopoulos, Oliver Hertzberg, Ulrich Linnet, Per Nagander og Benjamin Mauritzen mens Esbjerg var i stærkest opstilling.

Målmandsduellen stod mellem Clint Windsor og Nicolaj Henriksen.

Hagel lynede under afventende udvisning

Esbjerg fik en drømmestart på kampen, da man på en af sine allerførste afslutninger i kampen, bragte sig foran med 1-0, under en afventende udvisning til Herlev. Andreas Grundtvig var ophavsmand til scoringen, da han satte Marc Hagel fornemt op til afslutning fra udkanten af slottet. Herfra first-timede den canadiske Esbjerg-kaptajn resolut pucken ind bag Clint Windsor til 1-0.

Et par minutter senere brændte det igen for alvor på foran gæsternes mål. Mens Emil Møller Rasmussen sad udvist for en slashing, fik Esbjergs Jesse Mychan således sat Herlev-keeperen på overarbejde tæt under mål. Men det blev ved lige ved og næsten for Esbjerg ved denne lejlighed og Herlev fik arbejdet resten af udvisningen af uret.

Første Esbjerg-udvisning kom netop som man havde rundet periodens halvvejsmærke, da Anders Koch i egen zone indkasserede en slashing-udvisning. Det efterfølgende Herlev-power play var der dog ikke meget bid i og Esbjerg fik uden dramatik klaret frisag.

Esbjerg-spillerne virkede i det hele taget fokuserede og determinerede gennem første periode, hvor man fik efterladt et glimrende indtryk. Derfor var det heller ikke ufortjent, at vestjyderne kunne tage en etmålsføring med ud til den første kop pausete.

Jævnbyrdig og begivenhedsrig anden periode

Værterne kom ud for noget af et stormløb tidligt i anden periode. I det andet minut trak Anders Koch sin anden udvisning i kampen og da Jeppe Vinther og Andreas Grundtvig samtidigt fulgte samme vej godt et minut efter, så havde vestjyderne for alvor bragt sig selv i en vanskelig situation.

Der gik da heller ikke lang tid, før gæsternes pres som ventet blev for meget. Oppe med to mand var det således en ganske enkel sag for Herlevs stærke førstefemmer, at trykke Esbjerg helt i bund. Tæt under mål var det William Quist, der fulgte op på en returpuck og bragte balance i regnskabet. 1-1 og kampen var atter helt åben.

Herlev havde efter scoringen stadig 1:53 i overtal fem mod fire, men største chance de næste par minutter stod der faktisk Esbjerg på, da hjemmeholdet i undertal fik sendt Marc Hagel af sted i et brak away. Her blev Hagel dog den lille i duellen med Windsor i gæsternes mål.

Niklas Tikkinen måtte efter 11 minutter en tur i straffeboksen som følge af en interference, som blev begået foran egen udskiftningsboks. Esbjerg rullede efterfølgende overtalsformationerne ud og 16 sekunder før udvisningen udløb, kunne Esbjerg på ny bringe sig i front, da Christian Wejse forsøgte sig med et relativt ufarligt forsøg fra distancen, som dog på en eller anden måde alligevel formåede at snyde Windsor i Herlev-målet. 2-1 til Esbjerg, hvilket også var udgangspunktet forud for tredje periode, som Herlev startede i overtal.

Forsvarskoks kostede for Herlev i nervøs afslutning

Tredje periode var langt hen af vejen en stillingskrig, hvor ingen af holdende gav mange centimeter væk på isen. Det var dog hjemmeholdet der pressede mest på fra starten af perioden, hvor især Max French var tæt på for værterne i to omgange.

Set i det lys var det måske heller ikke helt ufortjent, at Esbjerg kunne bringe sig på 3-1 efter 14 minutters spil. Målet kom dog på en ærgerlig baggrund set med Herlev-øjne, da det var et forsvarskoks i form af en katastrofal dårlig pasning i egen zone, som kostede scoringen.

Jesse Mychan var hurtig i opfattelsen, da han opsnappede pucken og sendte den ind foran Windsors mål, hvor Christian Wejse stod helt umarkeret. Wejse behøvede ingen betænkningstid og skulle egentligt bare sætte bladet på, for at nette for anden gang denne aften. Kynisk udnyttelse og effektivitet når det er bedst.

Oppe med 3-1 og kun et par minutter igen kunne kampen måske synes lukket, men med en udvisning til Jannik Christensen i slutfasen, blev det måske alligevel til en mere spændende og nervøs afslutning på kampen, end hjemmepublikummet havde håbet på.

Efter en Herlev-time out satsede gæsterne, tog keeper Windsor ud og spillede seks mod fire. Blot 13 sekunder senere faldt belønningen, da Jesper Thönberg bragede pucken i kassen fra mellemdistancen. 3-2 efter et fornemt slagskud fra svenskeren og fornyet spænding i kampen.

Med 1:18 tilbage kunne Herlev igen satse og spillede nu seks mod fem, men trods en ihærdig indsats og et par gode afslutninger, så lykkedes det altså for Esbjerg at hive sejren i land. Utvivlsomt en tiltrængt opløftende oplevelse for de efterhånden hårdtprøvede vestjyder.

Kampsponsor Årre Truck- & Traktorservice valgte #65 Christian Wejse til kampens spiller.