Første sæsonsejr over Herning 3. december 2017

Vi skal mange mange år tilbage for at finde et kamptidspunkt kl. 11.00 en søndag formiddag i den bedste række, men Herning var gået retro, og kunne her den første søndag i advent tilbyde formiddagshockey mod Esbjerg Energy. Herning er et af to hold, som Esbjerg Energy stadig ikke har besejret i indeværende sæson, og det skulle der gerne laves om på denne gang.

Esbjerg kommer med en overtidssejr i bagagen over Sønderjyske, hvorimod Herning kiksede fredag aften hjemme mod bundholdet Herlev Eagles, der tog hjem med en 3-1 sejr over metalligaens førerhold.

Det var nu ikke til at se, at hjemmeholdet havde noget at revanchere i starten af kampen, for det var Esbjerg Energy, der kom ud med mest fart i skøjterne, og allerede efter 30 sekunders spil havde Esbjerg meldt sin ankomst med to tunge offensive taklinger og en stor chance til Felix Scheel på en retur fra Hernings målmand, Ari Ahonen. Hjemmeholdet virkede lidt sløve i optrækket, og det var derfor ikke overraskende, at Esbjerg Energy kunne bringe sig front efter seks minutters spil. Det var Nicholas Crawford, der efter flot opspil fra Esben Nielsen satte pucken ind bag Ahonen til en esbjergensisk 1-0 føring.

Minuttet efter tog Colin Vock kampens første udvisning, men Herning med eller uden Daniel Nielsen i powerplay er to helt forskellige ting, og det var tydeligt, at hjemmeholdet manglede den rutinerede back til at styre powerplayet, og Esbjerg slap uden større bekymringer igennem undertallet.

En rolig periode fulgte, men med en syv otte minutter tilbage af perioden nærmede Esbjerg sig atter. Tre gode chancer indenfor halvandet minut gjorde, at det lugtede lidt af en 2-0 føring. Den kom ikke, og i stedet bed Herning fra sig med et skud på ydersiden af stolpen fra Toni Kallela. Halvandet minut før pausen fik Esbjerg chancen i powerplay, men kunne ikke nå at udnytte muligheden inden perioden sluttede.

Det blev en dramatisk start på en anden periode, der helt stod i hjemmeholdets tegn. Efter godt et minut havde Herning pucken inde bag Mathias Seldrup. Den første kendelse lød på scoring, men efter votering blev den annulleret for høj stok, hvilket der måske også var, men der manglede lige en langsom gengivelse til at vurdere, om det var korrekt.

Bare et minut senere blev Herning tilkendt et straffeslag, da en dommer vurderede at Jannik Christensen havde lavet en ulovlig blokering i egen målzone. Toni Kallela blev sat til at skyde, men han missede fuldstændigt sit sidste træk, og Seldrup behøvede ikke at gøre noget. Herefter fulgte to udvisninger i forlængelse af hinanden til Esbjerg. Det lugtede længe af en udligning, men boxplayet klarede sig atter igennem uden scoring imod.

Der skulle gå 12 minutter, før Esbjergs første større chance i perioden blev noteret, men generelt have Ari Ahonen en stille midterperiode, der sluttede med endnu et powerplay til hjemmeholdet.

Der var vendt om på det igen i tredje periode. Efter et minut kom Esbjerg i powerplay, men det blev ikke specielt farligt. Esbjerg virkede ellers til at stå godt defensivt, og Hernings forsøg på udligning blev afværget inden det blev farligt. Men der skal ikke mere end en enkelt fejldisponering til, så kan det gå galt, og det gjorde det efter syv minutters spil. Pucken blev varmet for meget, lige indenfor egen blueline, og så blev den mistet og sekunder senere havde Riku Pitkänen udlignet bag en chanceløs Seldrup.

Et par minutter senere missede Esbjerg et nyt powerplay, selvom det var uhyre tæt på en ny føring efter klumpspil foran Ahonen. Små seks minutter tilbage, og et nyt powerplay til Esbjerg. Store chancer, men ingen, der kunne få pucken ind bag Ahonen. Det fortsatte de næste minutter, hvor det næsten blev et studie i hvor store chancer der kunne misses, og når de ikke udnyttes, så lå det i luften, at der skulle overtid til.

Den startede Esbjerg i overtal, hvilket så ikke var nogen fordel denne formiddag, og da holdene først efter to minutter af overtiden kom ned på at spille tre mod tre, var der ingen der tog de helt store chancer, og kampen skulle derfor afgøres på straffeslag.

Herning lagde ud med en scoring fra Pitkänen. Carson McMillan missede sit forsøg, hvilket Christian Silvfer også gjorde fra hjemmeholdet. Justin Crandall scorede på en lækkerbisken og herefter missede Brandon Gracel, hvilket gjorde at Esben Nielsen kunne afgøre for Esbjerg. Det gjorde han ikke, og herefter vendte rækkefølgen, så Colin Vock nu skulle skyde. Det gjorde han usvigeligt sikkert, og så var Herning tvunget til at score. Pitkänen forsøgte igen, men denne gang kom Seldrup i vejen og sikrede Esbjerg Energy et ekstra point over sin barndomsklub, og ligeledes den første Energy sejr over Bluefox i denne sæson.

Klart plads til forbedringer i powerplay, men defensivt ser det meget bedre ud end længe. Det efterlader kun Rødovre som stadig ikke er besejret i år. Der kan der rettes op på om 12 dage hjemme i Granly Hockey Arena. Førstkommende kamp er dog nu på tirsdag, også hjemme, hvor Hvidovre Fighters kommer på besøg. Her er kamptidspunktet meget traditionelt kl. 19.00.

Kampen i tal

Herning Bluefox - Esbjerg Energy 1 – 2 o.t.

0-1 Nicholas Crawford (Nielsen og Pedersen)

1-1 Riku Pitkänen (Kallela)

1-2 Colin Vock (straffeslag)

Udvisninger:

Herning Bluefox 5 x 2 min

Esbjerg Energy 4 x 2 min

Tilskuere: 1.167