Esbjerg vandt intens duel på egen is 14. november 2017

Esbjerg Energy – Aalborg Pirates 4–1 (1-1, 2-0, 1-0)

Esbjerg leverede tirsdag aften en solid indsats og en gedigen holdpræstation på egen is, da Aalborg blev slået med 4-1 i Granly Hockey Arena. Kampen var fysisk og intens og det slog til tider gnister mellem de to mandskaber, uden at kampen dog udviklede sig til en uskøn affære.

Med landsholdspausen veloverstået blev der tirsdag aften atter inviteret til Metal Liga-ishockey i Granly Hockey Arena, da Esbjerg hjemme tog imod de nordjyske pirater fra Aalborg. Kampen var den anden mellem de to mandskaber i indeværende sæson og det var nordjyderne der havde revanche til gode, efter at man måtte se Esbjerg sejre med 1-3 i Gigantium for halvanden måned siden.

Nordjyderne har, foruden en nylig svipser mod Gentofte, været fornuftigt kørende på det seneste og indtog ligaens tredjeplads forud for aftenens spillerunde, hvor Esbjerg måtte tage til takke med en 9. plads, dog med 2-3 kampe i hånden i forhold til de fleste øvrige ligakonkurrenter, som følge af deltagelsen i Champions Hockey League.

Esbjerg var uden Nicolaj Henriksen og stillede med Mathias Seldrup på mål, mens Frederik Dichow agerede backup. Tadeas Galansky vogtede målet for Aalborg, der tirsdag var uden Sebastian Brinkman, Oliver Christensen, Tobias Ladehoff og Bjarke Møller.

Forud for kampen blev Jeppe Vinther kåret til månedens profil for Esbjerg.

Intens og jævnbyrdig første periode

Trods en livlig start på kampen kom det ikke til de helt åbne chancer i kampens indledning, hvor Martin Højbjergs test af Mathias Seldrup i det femte minut, var den første alvorlige målchance man noterede sig.

Der var tænding på hos begge mandskaber og temperamentet slog gnister et par gange eller tre i løbet af de første 20 minutter. Værternes Justin Crandall måtte tage plads i straffeboksen efter syv minutters spil, da en dobbeltudvisning til amerikaneren gav gæsterne en gylden overtalsmulighed i fire minutter.

Umiddelbart lod nordjydernes overtalsspil dog meget tilbage at ønske, da tempoet var alt for lavt, mens forudsigeligheden i det noget stationære spil til gengæld var helt i top. Esbjerg kom da også frem til en stor chance i box playet, da Alexis Loiseau og Felix Scheel fik kombineret sig igennem gæsternes defensiv efter en hurtig vending i spilet.

Aalborg bed dog fra sig i den efterfølgende sekvens, da Oliver Hinse ikke helt fik opmærksomhed nok fra Esbjergs backs inde foran mål. Christopher Frederiksen støbte således kuglerne for Hinse, der fra en position midt i slottet fik scoret via Seldrups griber til 0-1. Samme Hinse noterede sig i øvrigt også for et stolpeskud minuttet efter.

Pierre-Oliver Morin fik sendt en stav i hovedet på Christian Wejse i det 13. minut og i power playet der fulgte i kølvandet på den udvisning var Esbjerg-kaptajn Carson McMillan ikke mange centimeter fra at bringe balance i regnskabet, da han i to omgange forsøgte sig på Galansky tæt under mål.

Efter endnu en udvisning for høj stav, denne gang til Clay Anderson efter 17 minutters spil, kunne gæsterne dog ikke længere modstå presset. Phillip Bruggisser sendte pucken på mål og inde i slottet var det Michael Fine, der nærmest fik mast pucken ind over stregen til 1-1.

Efter endnu et par Aalborg-udvisninger mod periodens slutning fik Esbjerg mulighed for at spille fem mod tre i næsten et minut, dog afbrudt af periodepausen. Der faldt dog ikke flere scoringer i første periode, men vestjyderne kunne altså også starte anden periode to mand i overtal.

Esbjerg trak fra efter nordjysk forsvarskoks

I overtalsspillet tidligt i anden periode blev Colin Vock spillet helt fri foran mål efter godt et halvt minuts spil, men Galansky hev en stor redning op af hatten og fik afværget for gæsterne, der ikke tillod Esbjerg flere muligheder i power play-spillet.

Til gengæld vil nordjyderne nok sige, at de i det tredje minut tillod lige lovligt meget, da man kiksede et opspil fuldstændigt lige før egen blå linje. Esben Nielsen var hurtig og opsnappede pucken og tog den direkte vej ned mål mål, hvor han kløgtigt afventede Galanskys første træk, inden han med en hurtig finte fik snydt Aalborg-keeperen og bagte Esbjerg i front med 2-1.

Gæsterne lagde sig dog ikke ned og knoklede fortsat på i en kamp, der generelt var ganske fysisk betonet. Så Aalborg arbejdede hårdt for at komme tilbage i kampen, hvor Martin Højbjergs forsøg i det syvende minut tvang Seldrup ud i en redning med griberen.

Som man rundede periodens halvvejsmærke var der fortsat tænding på og der udspillede sig med jævne mellemrum lidt bataljer. En målchance til gæsterne blev det dog også til i det 11. minut, da Kirill Kabanovs håndledsskud fra udkanten af slottet havde bud efter fjerneste stolpe.

Herefter fulgte en periode med lidt ukoncentreret spil fra begge mandskaber og symptomatisk herfor blev den næste udvisning da også for for mange spillere på isen, da Aalborg-mandskabet fejlede i en udskiftning.

Godt et halvt minut senere fulgte endnu en Aalborg-spiller samme vej, da Henry Hardarson måtte til afkøling for en holding i midtzonen. Esbjerg havde dermed igen chancen i fem mod tre-spillet, denne gang i 1:18.

Esbjerg fandt dog ikke melodien i overtalsspillet denne gang, hvor man savnede lidt mere trafik foran mål. Til gengæld nåede Hardarson næsten ikke ind på isen igen, før Esbjerg fordoblede føringen ved Carson McMillan. Arkitekten bag målet var dog Justin Crandall, der rundede målet og i samme bevægelse fik sendt en både fiks og uventet pasning ind foran mål, hvor McMillan blot skulle sætte bladet på for at bringe Esbjerg i front med 3-1.

Værterne havde i det hele taget et godt flow i spillet på dette tidspunkt, hvor der var længere mellem gæsternes muligheder, end der havde været tidligere i kampen. Hinse nåede dog lige at byde ind med et forsøg fra distancen, inden de to hold kunne gå ud til den anden periodepause.

Aalborg-slutspurt uden gnist

Esbjerg lagde i tredje periode ud med en lidt afventende attitude, hvor man overlod meget af initiativet til gæsterne, der dermed skulle forsøge at skabe kampen.

Efter at Phillip Bruggisser havde sendt en lumsk afslutning lige forbi mål i det 4. minut var det da også i stigende grad gæsterne der sad på spillet. Seldrup måtte afværge med benskinnerne efter et forsøg fra Mikkel Højbjerg i det 6. minut og minuttet efter var det Nikolaj Carstensen der fik testet Esbjerg-keeperen.

Så offensive var gæsterne bestemt, men det blev aldrig rigtigt for alvor farligt. Hinse lyste op fra tid til anden og også førstekæden med Jakobsen og Højbjerg-tvillingerne leverede en ihærdig indsats. Men inde foran mål, ja der blev det ved lige ved og næsten.

Esbjerg ville dog også lege med og viste god bevægelighed og hurtig puckomgang som perioden skred frem. Største Esbjerg-mulighed tegnede Justin Crandall sig for, da Colin Vock serverede en sukkerbal lige på bladet af landsmandens stav, men afslutningen endte i sidenettet.

Som en del af den sidste slutspurgt forlangte Aalborg en time out med små to minutter tilbage af kampen og efterfølgende blev Galansky erstattet af en ekstra markspiller med 1:20 tilbage på uret. Men i stedet for nordjysk reducering kunne Esbjerg lukke kampen med en scoring til 4-1 i det tomme mål, da Bruggisser sendte Felix Scheel af sted op af banen til en scoring af de lettere.