Esbjerg vandt finalereprise på egen is 26. september 2017

Esbjerg Energy – Gentofte Stars 3–0 (1-0, 1-0, 1-0)

Esbjerg vandt den første finalereprise mellem den forgangne sæsons guld- og sølvvindere, da man hjemme i Granly Hockey Arena hentede en komfortabel sejr på 3-0 over Gentofte. Henriksen leverede en solid præstation i målet og Esbjerg spillede til nul for første gang i indeværende sæson, efter at have lukket hele 15 mål ind i de foregående tre kampe.

Der var finalereprise da Esbjerg tirsdag aften tog imod Gentofte hjemme i Granly Hockey Arena. Mens Esbjerg har måttet skifte ud på en række pladser, siden man hjemtog guldet på egen is for fem måneder siden, så har Gentofte formået at holde på det meste af stammen fra det hold, som altså måtte se sig slået i finalerne i den forgangne sæson.

Gentofte har indledt den nye sæson på fornem vis og indtog forud for aftenens runde Metal Ligaens andenplads, mens Esbjerg efter tre nederlag på stribe er dumpet ned på syvendepladsen.

Esbjerg kunne til aftenens kamp give debut til den nyerhvervede amerikaner Justin Crandall, mens man til gengæld måtte undvære Taylor Fleming, Anders Krogsgaard og Niklas Andersen. Gentofte stillede uden Mikkel Grau Svenson, Christian Hee Foss og Jonas Veiby.

Chancefattig første periode med vestjysk føring

Lad det være sagt med det samme, der var mildest talt ikke meget at berette om de første syv minutter, som reelt set ikke bød på en eneste målchance. I det 8. minut fik værternes Nick Crawford for første gang testet Teemu Seppänen i Gentofte-målet, men forsøget blev sikkert afværget.

Som man rundede periodens halvvejsmærke kom der en anelse mere liv i kludene og Carson McMillan og Michael Fine fik sig kombineret frem til en chance med sidstnævnte som afslutter i det 11. minut.

Kampen var ikke højdramatisk eller intens på nogen måde og der skulle da også lidt tilfældigheder til, før man fik kampens første udvisning. Gentofte blev dømt for seks spillere på isen i det 12. minut, men trods meget Esbjerg-spil og fornuftig puckomgang i det efterfølgende power play, så formåede vestjyderne ikke at finde den sidste afgørende pasning, som kunne åbne gæsternes defensiv.

Esbjerg gentog gæsternes kunststykke øjeblikket efter at Gentofte var blevet fuldtallige, da værterne her også selv måtte indkassere en udvisning for seks spillere på isen. Virtala-brødrene fik begge testet Henriksen i Esbjergs mål i overtallet der fulgte, men uden at det for alvor blev farligt.

Med tre minutter til pausen lykkedes det Esbjerg at bringe sig i front med 1-0, da Jannik Christensen viste dejligt direkte spil og sendte pucken mod mål fra blue line. Forsøget ramte Michael Fine på benet tæt under mål og snød dermed Seppänen inde på stregen.

Med små to minutter tilbage af perioden måtte Esbjergs Felix Scheel til afkøling for en cross-checking i midtzonen og Gentofte viste fine takter i overtallet der fulgte, hvor Christian Wejse dog viste stor offervilje med et par vigtige blokerede skud. Det blev dermed ved 1-0 efter de første 20 minutter.

Esbjerg udbyggede i jævnbyrdig anden periode

Værterne kom godt ud til anden periode, hvor man tidligt fik sat sig på spillet. Man talte en dobbeltchance til Sune Hjulmand og Christian Wejse i det andet minut og et par minutter senere var det kaptajn Carson McMillan, der blev sat op til afslutning lavt i slottet, hvor kun en refleksredning af Seppänen forhindrede endnu en Esbjerg-scoring.

Vestjyderne var i det hele taget flittige gæster i Gentoftes zone i de første 7-8 minutter, hvor også Justin Crandall var ganske tæt på, da han var først over en returpuck fra Seppänen.

Sløset forsvarsspil var ved at koste dyrt for Esbjerg i det niende minut, hvor Crawford mistede pucken i egen zone, hvorefter Gentofte fik sendt en afslutning på foden af stolpen bag Henriksen i Esbjerg-målet.

Halvvejs i periode måtte gæsternes Mads Carlsen indkassere en udvisning for en cross-checking og med otte sekunder tilbage af den udvisning fik Esbjerg kombineret sig gennem gæsternes box play. Alexis Loiseau lagde en millimeterpræcis pasning lige på bladet af Carson McMillans stav og tæt under mål havde Esbjerg-kaptajnen ingen problemer med at udbygge Esbjergs føring til 2-0.

Gentofte fik chancen for at prøve kræfter med overtalsspillet efter 13 minutter, da Jannik Christensen blev udvist for en cross-checking, men trods gode power play-muligheder til både Joonas Reikinen og Ville Järveläinen, så holdt Henriksen fortsat stand i vestjydernes mål og Esbjerg kunne tage 2-0 med ud til den anden periodepause.

McMillan cementerede sejren for Esbjerg

Tidligt i tredje periode fik Esbjerg chancen i spil fem mod tre, da Emil Rasmussen og Jeffery Terminesi med 40 sekunders interval indkasserede udvisninger.

Esbjerg pressede gevaldigt på i overtalsspillet, men det blev til tider lige fint nok. Det synes kaptajnen tilsyneladende også, for pludseligt tog Carson McMillan sagen i egen hånd, førte pucken ind i zonen og smækkede et håndledsskud ind bag Seppänen til 3-0. Kort proces og kampen synes afgjort fem minutter inde i tredje periode. Esbjerg-keeper Nicolaj Henriksen fik i øvrigt noteret en assist ved den lejlighed.

Havde Esbjerg haft marginalerne på deres side var det formentligt også blevet 4-0 efter ni minutters spil, da man flot fik kombineret sig igennem Gentofte-forsvaret, men Jannik Christensen der var stødt med frem fik ikke ram på pucken og det blev ved lige ved og næsten for vestjyderne.

Gentofte pressede på for reducering mod kampens slutning, mens Esbjerg lurede på kontramulighederne. Men helt farligt blev det ikke i nogle af enderne og kampen endte dermed 3-0 til Esbjerg.