Esbjerg stadig uden sejr 28. september 2018

Esbjerg Energy jagter stadig sin første sæsonsejr, og her var Frederikshavn Whitehawks udset som offer. Nordjyderne har dog fået en fin sæsonstart, og er inden fredagens runde placeret på en andenplads.

Esbjerg Energy havde lidt startproblemer i aftenens kamp i Frederikshavn. På den notorisk svære udebane i det nordjyske skulle der gå et par minutter før det esbjergensiske mandskab havde fundet sig selv. Det gav Nicolaj Henriksen nok at se til, men lidt efter lidt fik Esbjerg presset spillet ud af egen zone, og så begyndte der at komme chancer i den anden ende.

Den første store chance tilfaldt Victor Björkung, der blev godt sat op af Christian Wejse, men Tadeas Galansky kunne afværge. Tre minutter senere kunne samme Galansky se sagesløst til, da Felix Scheel var centimeter fra at styre pucken i mål. Kampens første udvisning tilfaldt Andreas Pedersen, og så måtte Esbjergs boxplay i aktion. Det har ikke været bundsolidt hidtil i sæsonen, men denne gang lykkedes det at afværge situationen.

Frederikshavn holdt godt nok presset yderligere et minut, men herefter fulgte flere udramatiske minutter. Kampen åbnede lidt op igen i periodens sidste fem minutter. Marc Hagel forsøgte sig først fra spids vinkel, og et par minutter senere var Niklas Andersen meget tæt på, da han i to omgange forsøgte sig. Kun en stor redning fra Galansky forhindrede en esbjergensisk føring. Det lignede at perioden skulle ende uden scoringer, men bare 17 sekunder før hornet lød, sendte Marc Hagel pucken i nettet. Felix Scheel og Eeto-Ville Arkiomaa stod for et fint oplæg, og Hagel kunne tæt under mål bringe Esbjerg Energy i front med sin første scoring for holdet. 0-1 efter første periode.

Anden periode var kun et halvt minut gammel, da en styring var ved at overrumple Nikolaj Henriksen. En udvisning til hjemmeholdet minuttet efter gav desværre kun et par enkelte antydninger af chancer fra den vestjyske powerplay formation. Der kom alligevel til at falde fire scoringer i perioden, og den første stod hjemmeholdet for efter fem minutter. Et blødt skud fra blueline blev afrettet af Dale Mitchell, og efterlod Henriksen uden de store muligheder. 1-1, men Esbjerg skulle også komme bagud. En udvisning til Christian Wejse gav et powerplay til hjemmeholdet, hvor Esbjergs boxplay havde store problemer med at få clearet pucken ordentligt. Det udnyttede Dale Mitchell til at bringe hjemmeholdet på 2-1.

Den svarede Esbjerg Energy så rigtig godt igen på, og 15 sekunder senere måtte Tadeas Galansky storsprælle for at hindre en udligning. På mirakuløst vis fik han afværget, men det blev en stakket frist for slovakken. På det efterfølgende faceoff stod Scheel og Arkiomaa atter for oplægget, da pucken blev lagt til rette for Jeppe Vinther, der tævede pucken i nettet tæt op af stolpen til 2-2.

Fem minutter senere fik Esbjerg igen chancen i powerplay, men det endte med en våd klud i ansigtet. Et løftet esbjergensisk pasning på blueline blev flot taget ned, og sekunder senere var Cameron Spiro alene på vej ned mod Henriksen, der ikke kunne stille noget op. 3-2 til hjemmeholdet med en scoring i undertal bare for at tvære Esbjergs udfordringer i special teams helt ud i hovedet. 3-2 var også stillingen efter anden periode.

Tredje periode startede Esbjerg Esbjerg med lidt over ét minut i overtal. Et enkelt skud forbi mål var det nærmeste det blev til. Anderledes effektive var Frederikshavn når det kom til powerplay. 13 sekunder tog det at omsætte en udvisning til Max French til en 4-2 scoring. Det burde ikke være en afgørelse, men det virkede sådan de næste minutter, hvor Esbjerg ikke kunne komme frem til det helt store.

Ud over en chance til Felix Scheel, som så til gengæld også var kæmpestor, så var der ikke meget bid tilbage i Esbjerg. Med otte minutter tilbage modtog hjemmeholdet en udvisning, men der er klart plads til forbedringer i powerplay. Med små tre minutter tilbage tog Mark Pederson timeout og tog Henriksen ud. Det lykkedes at holde pucken inde i angrebszonen det meste af et minut, men så endte det med tumult ude ved banden, og det resulterede i to udvisninger til hvert hold.

Satsningen fortsatte, men det gav bagslag kort efter, hvor Cameron Spiro var hurtigere end Esbjergs defensiv, og gjorde det til slutresultatet 5-2 til Frederikshavn Whitehawks.

Fem kampe og stadig ingen sejr. Heldigvis er der ikke længe til næste forsøg, og her er Mark Derlago tilbage efter endt karantæne. Det sker i Granly Hockey Arena på søndag kl. 17.00, hvor Rødovre Mighty Bulls kommer på besøg.

Kampen i tal

Frederikshavn Whitehawks – Esbjerg Energy 5 – 2

19.43 0-1 Marc Hagel (Scheel og Arkiomaa)

24.37 1-1 Dale Mitchell (Kristensen)

28.51 2-1 Dale Mitchell (Jasper og Søndergaard) PP1

29.20 2-2 Jeppe Vinther (Scheel og Arkiomaa)

34.48 3-2 Cameron Spiro (Frederiksen og Kristensen) SH1

42.50 4-2 Evan Jasper (Mitchell og Brady) PP1

58.11 5-2 Cameron Spiro EN

Udvisninger:

Frederikshavn  6 x 2 min

Esbjerg  8 x 2 min

 

Tilskuere: 1.248