Esbjerg slog Rungsted 3-2; stærk første periode var nok 26. november 2017

Esbjerg Energy – Rungsted Seier Capital 3–2 (2-0, 1-0, 0-2)

Rungsted havde stadig svært ved at finde melodien ovenpå deres deltagelse i Contineltal Cup, da nordsjællænderne søndag eftermiddag indkasserede deres tredje Metal Liga-nederlag i træk. Esbjerg trak således hurtigt fra og kom på 3-0, inden Rungsted i tredje periode formåede at bringe spænding ind i kampen, som dog endte med en vestjysk sejr på 3-2.

Søndag eftermiddag tog Esbjerg imod Rungsted hjemme i Granly Hockey Arena. Kampen var det tredje opgør mellem de to mandskaber i indeværende sæson og det er hidtil blevet til en hjemmesejr til hvert hold.

Siden deltagelsen i Continental Cup tidligere på måneden, har Rungsted lidt to nederlag i den hjemlige turnering mod hhv. Gentofte og Herning, mens Esbjerg fortsat søger efter stabiliteten; efter en komfortabel og sikker sejr hjemme over Odense i tirsdags, måtte man således atter indkassere et nederlag fredag aften i Frederikshavn, hvor man dog især i første periode spillede glimrende – i den kamp savnede man dog effektivitet foran modstanderens mål og konsekvens foran eget.

Med Nicolaj Henriksen ude stillede Esbjerg atter med Mathias Seldrup på mål, men udover Henriksens fravær var Esbjerg i stærkeste opstilling.

Rungsted måtte til gengæld undvære Christoffer Lindhøj, Mikael Christensen og Morten Green. Gæsterne stillede med Sebastian Feuk på mål.

Esbjerg underholdte i ensidig første periode

Gæsterne kom egentligt godt ud til første periode, hvor man havde fin fart i skøjterne og masser af optimisme i spillet de første par minutter. Det skulle dog vise sig, at være en kortvarig Rungsted-opblomstring.

Fra det fjerde minut begyndte Esbjerg således i stigende grad at sætte sig på begivenhederne og det spillemæssige overtag kastede et føringsmål af sig i samme minut. Carson McMillan arbejdede hårdt i hjørnet bag Rungsteds mål, hvor han fik tilkæmpet sig pucken, der blev sendt ind foran mål til Justin Crandall, der forsøgte sig i to omgange på Feuk, inden Felix Scheel dukkede op og sendte den anden retur i mål til vestjysk føring på 1-0.

Esbjergs overtag blev kun større som perioden skred frem og efter ni minutters spil blev værternes føring fuldt fortjent fordoblet, da Felix Scheel nettede for anden gang på fem minutter, efter at have sendt en fornem styring ind bag Feuk til 2-0. I øvrigt skal der lyde stor kredit til Nick Crawford der var arkitekten bag den scoring, da han sendte pucken mod mål med perfekt timing for Scheel, der blot skulle sætte bladet på.

I det 13. minut fik Christian Wejse sat Niklas Andersen op til afslutning midt i slottet, men den kraftfulde afslutning gik lige forbi og Rungsted slap med skrækken.

Men det var meget begrænset hvad man så til gæsterne i første periode, hvor der synes at være gået metaltræthed i nordsjællænderne, der virkede trætte og som manglede fart og præcision i offensiven, men også forsvarsspillet var alt for passivt hos Rungsted.

Esbjerg havde således ofte let spil i Rungsted zone og i særdeleshed var perioden fra omkring det 14. til det 16. minut værd at skrive sig bag øret. Her pressede Esbjerg på for fuld styrke, som skulle man tro værterne var i power play. Det var de dog ikke, men ikke desto mindre formåede man at få skiftet hele tre gange, mens man fortsat bevarede presset på gæsterne i deres zone.

Så jo, Esbjerg kom stort set først på alt i de første 20 minutter, hvor Rungsted tabte næsten alle nærkampe og kun sjældent formåede at få spillet flyttet over midterlinjen. Så der må have været rigeligt at tale om i Rungsteds omklædningsrum efter en første periode, hvor Esbjerg i øvrigt vandt skudstatistikken med 15-8.

Jævnbyrdighed og power play-mål

Det blev til en jævnbyrdig start på anden periode, hvor der var chancer i begge ender. Marcus Nielsen fik testet Mathias Seldrup i det andet minut, mens den første større Esbjerg-mulighed kom i det 7. minut, hvor Justin Crandall, med en elegant pasning bag om ryggen, fik spillet Felix Scheel helt fri foran Rungsted-målet. Men Rungsted-keeper Feuk havde læst Scheels træk og fik dermed forpurret et Felix Scheel-hat trick.

Netop som man rundede periodens halvvejsmærke forsøgte Esbjergs Søren Pedersen sig med en fræk detalje, da han prøvede at gå køkkenvejen på Feuk i gæsternes mål. Men Feuk nåede forflytningen i tide og fik afværget.

Kampen havde hidtil været forskånet for udvisninger og det var dejligt at se, at spillerne fik lov til at gå til makronerne og at de kunne administrere det, uden at tingene kom ud af kontrol. I sidste halvdel af perioden faldt der dog fire udvisninger, hvor de tre tilfaldt gæsterne.

Som følge af udvisningerne fik Esbjerg bl.a. chancen i spil fem mod tre i 40 sekunder og det skulle lige akkurat vise sig at være nok for vestjyderne, der med seks sekunder tilbage af deres to-mands-overtal formåede at udbygge føringen til 3-0, da Phillip Bruggisser modtog en tværpasning fra Nick Crawford, der resolut blev first timet ind bag Feuk, der måtte sprælle forgæves. Samme Feuk havde dog kort tid forinden leveret kampens klart bedste redning, på en giftig afslutning fra Felix Scheel tæt under mål. Esbjerg var i det hele taget meget aggressive og direkte i deres power play-spil søndag eftermiddag.

Under en udvisning til værternes Anders Koch mod periodens slutning formåede Rungsted at få spillet sig frem til at par chancer, da man fik sat et solidt overtalsspil op. Her tegnede amerikanske Jake Hansen sig for gæsternes bedste mulighed, da han fra udkanten af slottet fik sendt et drøjt hug af sted, som Seldrup dog klarede for hjemmeholdet.

Rungsted bragte spændingen tilbage i tredje periode

Foran med 3-0 forud for de sidste 20 minutter lignede det på forhånd en komfortabel sejr til Esbjerg. Men vestjyderne overlod til tider lige lovligt meget af kampens initiativ til Rungsted. Esbjergs Søren Pedersen fik ganske vist sendt en afslutning på stolpen i det tredje minut, men ellers greb Rungsted Esbjergs invitation til at komme ind i kampen igen.

I det 7. minut måtte Niklas Andersen til afkøling for en hooking og i power playet der fulgte i kølvandet på den udvisning reducerede gæsterne til 3-1, da Mike Vernace resolut sendte et kraftfuldt slagskud op over Seldrups griber.

Sekvensen efter var Esbjerg-kaptajn Carson McMillan pludseligt helt alene med Feuk i gæsternes mål, men canadieren blev generet i afslutningsøjeblikket og brændte. Hændelsen kastede dog en udvisning af sig til Nikolaj Krag Christensen. Men der var ikke meget bid i Esbjergs overtalsspil i de følgende minutter.

Colin Vock og Michael Fine kombinerede sig igennem gæsternes forsvar i det 13. minut, hvor Fine dog ikke fik det ønskede træf på pucken. Ærgerligt for Esbjerg, især set i lyset af, at Rungsted for alvor bragte spændingen tilbage i kampen mindre end tre minutter senere, hvor en sløj Esbjerg-pasning på Rungsteds blue line blev dyr. Jake Hansen var hurtig i opfattelsen, snuppede pucken og strøg af sted mod Esbjergs mål, hvor Seldrup sikkert blev passeret til 3-2 efter et perfekt eksekveret break away.

Der var ved at være panik på i Esbjergs bagerste rækker mod kampens slutning, hvor Rungsted havde meget spil, uden dog at få skabet dén afgørende chance i slutminutterne, hvor det blev til 40 sekunders spil i seks mod fem. Men hverken det eller en Rungsted-time out 18 sekunder før tid kunne ændre på kampens udfald. Selvom det, set med Esbjergs briller, nok blev unødigt spændende til sidst.