Esbjerg sejrede i første overtidsafgørelse i 24 kampe 1. december 2017

Esbjerg Energy – SønderjyskE 3–2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0) OT

For første gang i sæsonens hidtidige 24 kampe måtte der overtid til, før en Esbjerg-kamp blev afgjort. Men trods manglende træning i den disciplin, så var det vestjyderne der kunne trække sig sejrrigt ud af lokalopgøret godt tre minutter inde i overtiden, hvor Alexis Loiseau blev matchvinder.

Esbjerg og SønderjyskE tog fredag aften hul på julemåneden med et lokalopgør i det vestjyske, hvor kampen mellem de to traditionsklubber lidt overraskende var en form for bundopgør i Metal Ligaen, da der var tale om et opgør mellem ligaens 7’er og 9’er.

Esbjerg har dog leveret nogle fine præstationer på det seneste og er begyndt at røre lidt på sig rent pointsmæssigt, mens SønderjyskE hurtigt fik vasket et stort hjemmebanenederlag af sig, da man senest slog Gentofte med 5-2 i SE Arena.

Sønderjyderne er fortsat plaget af skader og stillede i Esbjerg uden Derek Damon, Steffen Frank, Greg Gibson, Kevin Henderson og Thomas Spelling. Esbjerg var fortsat uden keeper Nicolaj Henriksen, hvorfor Mathias Seldrup vogtede værternes mål, mens Joni Myllykoski vanen tro var på sin plads i modsatte ende.

Forud for kampen blev Justin Crandall kåret til månedens profil hos Esbjerg.

Målløs første periode uden dramatik

Efter et par minutter, hvor de to mandskaber havde set hinanden lidt an, begyndte Esbjerg-spillerne at røre på sig foran Myllykoskis mål, hvor Christian Wejse tegnede sig for værternes første chancer efter et dobbeltforsøg tæt under mål. Også Colin Vock fik budt ind med en resolut first timer i det femte minut.

Minuttet efter blev Patrick Dwyer spillet helt fri foran Esbjergs mål, men den rutinerede amerikaners lange træk blev læst af Seldrup, der fik afværget for værterne.

Kampens første udvisning faldt efter 10 minutters spil, hvor vestjydernes Felix Scheel måtte til afkøling for en boarding i egen zone. Gæsternes power play i de efterfølgende minutter var dog ikke videre sindsoprivende, så Esbjerg klarede frisag.

Et kvarter inde i perioden bed gæsternes Mads Lund fra sig i offensiv zone, hvor han med et giftigt forsøg var tæt på at bringe gæsterne i front. Seldrup nåede dog lige akkurat at komme i vejen med benskinnen.

To minutter senere var det Søren Dau der var på spil for sønderjyderne, da han havde to store muligheder i træk. Men Seldrup greb ind med periodens bedste redning og der stod fortsat 0-0 på tavlen. Samme Dau måtte øjeblikket efter til tælling og lå efterfølgende og ømmede sig på isen. Men efter at være tilset kunne han dog selv begive sig mod omklædningsrummet. Dau vendte i øvrigt hurtigt tilbage igen.

Mod periodens slutning trak gæsterne to udvisninger indenfor et halvt minut og Esbjerg kunne dermed indlede anden periode med halvandet minuts spil i fem mod tre.

Hul på bylden i uskøn anden periode

I anden periode skulle der vise sig at komme hul på bylden mht. scoringerne, men der kom også for alvor gang i udvisningerne, hvor hovedparten ramte gæsterne.

Periodens første power play stod der dog SønderjyskE på, da Jannik Christensen blev udvist for at blande sig i en batalje foran eget mål. Trods meget spil og et solidt overtag, så lykkedes det dog ikke for gæsterne at få skabt den helt åbne chance.

Omkring periodens halvvejsmærke lykkedes det for gæsterne at bringe sig på tavlen, da Ronnie Brobak pludseligt stod alene med Seldrup, som blev passeret til 0-1, da Brobak var først over sin egen retur, som effektivt blev sendt ind under Esbjerg-keeperen til sønderjysk føring.

Esbjerg havde kort tid forinden forspildt endnu en power play-mulighed. Der var ganske enkelt ikke meget bid i Esbjergs overtalsspil, som var for langsomt og forudsigeligt. Så da vestjyderne efter 13 minutters spil fik chancen for at spille fem mod tre i 0:47 valgte Mark Pederson at udbede sig en time out, for at få styr på tropperne og game-planen for overtalsspillet. Det skulle vise sig at være en god idé, da Justin Crandall minuttet efter kunne bringe balance i regnskabet, ved fra en spids vinkel at bragede et drøn af et slagskud op i nettaget til 1-1, efter at have modtaget en præcis pasning fra Felix Scheel.

Under endnu et vestjysk overtal mod periodens slutning lykkedes det et par gange at få sat kaptajn Carson McMillan op til afslutning lavt i slottet, men det blev ved lige ved og næsten for Esbjerg, der dermed kunne tage det uafgjorte 1-1 resultat med ud til den anden periodepause efter 20 minutters ishockey, der ikke vil blive skrevet ind i historiebøgerne for hverken poleret spil eller effektivitet.

Stillingskrig i tredje periode

Starten på tredje periode bar langt hen af vejen præg af stillingskrig. Det var småt med åbne chancer og der var ikke meget flydende spil at fremhæve hos hverken Esbjerg eller SønderjyskE.

Som konsekvens af et par udvisninger omkring periodens halvvejsmærke blev der spillet fire mod fire og det behagede tilsyneladende gæsterne bedst. Det var i hvert fald sønderjyderne der formåede at drage nytte af situationen til atter at bringe sig i front. Med en hurtig pasning snød Søren Dau vestjydernes forsvar og Ronnie Brobak nettede for anden gang i kampen, da han sikkert eksekverede ved fjerneste stolpe. 1-2 og SønderjyskE var atter i teten.

Glæden skulle dog vise sig at blive kort i gæsternes lejr, da Esbjerg bragte balance i regnskabet igen i næsten samme sekund som Mads Lund igen entrerede isen fra straffeboksen. Det var et massivt Esbjerg-pres mod Myllykoskis mål der til sidst gav pote, da Nick Crawford fulgte op på Felix Scheels forarbejde og klappede til returpucken, der strøg i mål til 2-2.

En udvisning til Jannik Christensen seks minutter før tid gav sønderjyderne en god mulighed for at afgøre kampen til egen fordel, men ført an af hårdtarbejdende Christian Wejse og Sune Hjulmand klarede Esbjerg frisag, efter at have leveret et stærkt box play, hvor man ofrede sig og fik leveret nogle vigtige blokeringer. Kampen skulle dermed afgøres i overtid. For Esbjergs vedkommende var det bemærkelsesværdigt nok første gang i den indeværende sæsons 24 kampe.

Til stor fortrydelse for de mange medrejsende fans fra SønderjyskE blev Jace Coyle lidt hårdt udvist for en hooking blot 24 sekunder inde i overtiden. Men til fortrydelse for fansene i den modsatte ende, så formåede Esbjerg ikke at udnytte de to minutters spil i fire mod tre.

Alligevel blev det dog de gulblusede der kunne juble minuttet efter, da Phillip Bruggisser gik på mål hvorefter Alexis Loiseau hurtigt fulgte op og let kunne sende pucken ind i det halvtomme mål til en forløsende 3-2 scoring.  Loiseau blev dermed matchvinder for Esbjerg, der på søndag har endnu et lokalopgør på programmet, når man stiger ombord på bussen og drager mod Herning.